به گزارش ایسنا، «دافنا هاکر» و «دافنا یوئیل» دو استاد دانشگاه اسرائیلی در مقاله مشترکی در روزنامه «معاریو» گفتند: ادامه جنگ در نوار غزه با اهداف اعلام شده مغایرت دارد و هرچه زمان میگذرد این شک و تردیدها بیشتر میشود که دولت بنیامین نتانیاهو به دنبال هدف دیگری یعنی اشغال و شهرک سازی در نوار غزه است. دو هدف اعلام شده جنگ در نوار غزه آزادی اسرا و سرنگونی حماس است اما ادامه جنگ اسرائیل را از تحقق این اهداف دور میکند. تعداد اسرای زنده هرچه جنگ طولانی میشود کمتر میشود. آنها به خاطر بمباران یا شرایط بسیار سخت اسارت جان خود را از دست میدهند.
این دو سخنران اسرائیلی که جزو موسسان همایش «روز بعد از جنگ» هستند، تاکید کردند: در ماههای اخیر، جنگ در تحقق هدف دوم یعنی سرنگونی حماس نقشی نداشته است. ارتش به وظایف خود عمل کرده و ضربه ویرانگری را به تواناییهای نظامی حماس وارد کرده است اما نمیتوان تمام سربازان حماس را کشت یا تمام موشکها را نابود کرد. دولت اسرائیل با تبدیل موفقیتهای نظامی به دستاوردهای سیاسی مخالفت میکند و هر احتمالی را برای مذاکرات درباره پایان کنترل نظامی بر نوار غزه و تبدیل آن به منطقه تحت کنترل کشورهای عربی-بینالمللی با همکاری طرفهای فلسطینی برای توزیع کمکهای بشردوستانه و اصلاح نوار غزه و ایجاد دستگاههای حکومت فلسطینی میانهرو ناکام میگذارد.
آنها هشدار دادند: به دلیل عدم وجود جایگزینی برای حماس این جنبش به کنترل بر غزه از بعد غیرنظامی ادامه میدهد و به مناطقی که ارتش آن را تخلیه کرده باز میگردد و به جذب فعالان ادامه میدهد. معنای این مسئله این است که دولت جان سربازان ما را بیهوده تهدید میکند. همچنین علاوه بر این ارتش این روزها دست به تخریب گسترده در غزه، آسیب زدن جدی به غیرنظامیان و زیرساخت میزند. تخریب هیچ کدام از اهداف جنگ را محقق نمیکند بلکه مانع تحقق آن میشود.
آنها در مقاله خود تاکید کردند: باید روی این مسئله تاکید کرد که حماس دشمن سخت اسرائیل است اما راه چیره شدن بر این جنبش از ماهها پیش از طریق جنگ نیست بلکه از طریق اتاقهای مذاکرات است و باید آزادی اسرا نخستین گام باشد. هرچه زمان میگذرد این رویکرد تقویت میشود که دولت به دنبال هدف دیگری از جنگ و یک هدف کاملا متفاوت با اهداف اعلام شده است و آن اشغال و شهرک سازی در نوار غزه است.
این دو استاد اسرائیلی تاکید کردند: جنگ برای اشغال و شهرک سازی با قوانین بینالمللی مغایرت دارد و در صورتی که دولت این تصمیم را بگیرد اسرائیل در معرض تحریمهای سختی از جمله ممنوعیت تسلیحاتی قرار میگیرد. این وضعیت سربازان را به سمت واقعیتی تلخ میکشاند. اگر اهداف جنگ اینهایی بوده که اعلام شده جنگ هیچ کدام از این اهداف را محقق نکرده است. در نتیجه مشارکت در جنگ هدر دادن هولناک زندگی بشر و پرچم سیاهی است که بر فراز آن است. در صورتی که هدف جنگ اشغال و شهرک سازی باشد این تصمیم با قوانین اسرائیل نیز هماهنگ نیست و نقض آشکار قوانین بینالمللی محسوب میشود و در این صورت سربازان ما با جان خود در جنگی ریسک میکنند که حتمی نیست و خود را در معرض اتهامات جنایتهای جنگی و مجازات قرار میدهند.
آنها گفتند: بعد از حمله سخت به حزبالله و سقوط نظام بشار اسد وضعیت دگرگون شده و اسرائیل امروز در مقابل فرصتی برای تغییر چهره خاورمیانه به شکلی است که به نفع امنیت و توسعه آن باشد. دولت اسرائیل عملا ما را از این امکان دور میکند و به جای این گزینه ارتش و تمام اسرائیل را در جنگی غرق میکند که گزینهای به جای آن وجود دارد.
در همین حال «متان فلنائی» معاون فرمانده ارتش رژیم صهیونیستی و فرمانده سابق جبهه جنوب و ژنرال ذخیره نیز گفت: راه حل نظامی بی فایده است و باید یک راه حل سیاسی وجود داشته باشد. تنها با حساب باز کردن روی قدرت نمیتوان به امنیت دست یافت. این با راه حل سیاسی به دست میآید. دولتهای بزرگتری از ما به راه حل سیاسی متوسل شدند. راه حل جدا شدن از فلسطینیها است.
وی در مصاحبههای رسانهای در ماههای اخیر گفته بود: معامله تبادل اسرا مانع فروپاشی اسرائیل به عنوان دولت یهود دموکرات میشود و آزادی اسرا یک پیروزی استراتژیک است.
او گفته بود: باید هر کاری را برای انجام این معامله و بستن مسیر به روی خودکشی قومی و فروپاشی اسرائیل به عنوان دولت یهود دموکرات انجام داد.
انتهای پیام
نظرات