• یکشنبه / ۳۰ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403103021475
  • خبرنگار : 50194

کارشناس محیط زیست عنوان کرد

هوای پاک و ضرورت استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر

هوای پاک و ضرورت استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر

ایسنا/مازندران یک کارشناس و دانش آموخته محیط زیست، آلودگی هوا و آب، تغییرات اقلیمی، بازدهی کمتر نسبت به مقدار مصرف و غیره از مشکلات و چالش‌های استفاده سوخت‌های فسیلی دانست و گفت: نگرانی‌ها در مورد اثرات منفی سوخت‌های فسیلی بر محیط‌زیست و تغییرات آب و هوایی در سال‌های اخیر منجر به جستجوی منابع انرژی پایدار و تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی، بادی و آبی شده است.

در جهان امروز، با رشد سریع جمعیت و توسعه صنعتی، آلودگی هوا به یکی از چالش‌های جدی زیست‌محیطی تبدیل شده است. هوای پاک نه‌تنها برای سلامت انسان‌ها ضروری است، بلکه نقش مهمی در حفظ اکوسیستم‌های طبیعی ایفا می‌کند. استفاده از سوخت‌های فسیلی، انتشار گازهای گلخانه‌ای و افزایش فعالیت‌های صنعتی از جمله عواملی هستند که کیفیت هوا را به خطر انداخته‌اند.

در این میان، انرژی‌های تجدیدپذیر به‌عنوان یکی از راه‌حل‌های پایدار برای مقابله با آلودگی هوا و کاهش اثرات تغییرات اقلیمی مطرح شده‌اند. منابعی مانند خورشید، باد و آب نه‌تنها پاک و پایان‌ناپذیر هستند، بلکه می‌توانند جایگزینی مناسب برای سوخت‌های فسیلی باشند. در این گفت‌وگو، به بررسی اهمیت هوای پاک و ضرورت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر خواهیم پرداخت تا نقش این منابع در ساختن آینده‌ای پایدار و سالم‌تر روشن شود.

«سودابه ایمانی» دانشجوی دکترای محیط زیست در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه سوخت‌های فسیلی از جمله نفت، گاز طبیعی و زغال‌سنگ به‌ عنوان منبع اصلی انرژی برای دهه‌ها مورد استفاده قرار گرفته‌اند، اظهار کرد: این منابع انرژی، با چالش‌ها و مشکلات جدی در زمینه‌های محیط زیست، تغییرات آب و هوا و پایداری انرژی همراه هستند.

ایمانی با بیان اینکه آلودگی هوا ناشی از سوخت‌های فسیلی روزانه هشت میلیارد دلار هزینه دارد، تصریح کرد: مطالعه جدید صلح سبز جنوب شرقی آسیا و مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک نشان می‌دهد که آلودگی هوا ناشی از سوخت‌های فسیلی، عمدتا زغال سنگ و نفت و گاز باعث حدود ۴.۵ میلیون مرگ زودرس در سال می‌شود. با ما در ادامه همراه باشید تا آلودگی ناشی از سوخت‌های  فسیلی را بررسی کنیم.

دانشجوی دکترای محیط زیست در خصوص تاثیرات آلودگی ناشی از سوخت‌های فسیلی گفت: سوخت‌های فسیلی مانند زغال سنگ، نفت و گاز طبیعی شامل سوخت‌هایی هستند که از سنگ‌ها یا فسیل‌ها به دست می‌آیند. تاکنون بیشتر انتقادات به این نوع سوخت‌ها مربوط به اثرات بلندمدت آن‌ها بر سلامت کره زمین بوده است، اما نتایج مطالعات اخیر نشان‌دهنده تاثیرات کوتاه‌مدت آن‌ها بر سلامت انسان است.

وی ادامه داد: مطالعه دانشمندان دانشگاه هاروارد که بر ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرومتر متمرکز بود، نشان داد که بیش از ۹ میلیون نفر در سراسر جهان در سال ۲۰۲۲ بر اثر آلودگی هوا با سوخت‌های فسیلی جان خود را از دست داده‌اند. این ذرات نیز توسط عوامل مختلفی مانند آتش سوزی جنگل‌ها، دود وسایل نقلیه و سوختن سوخت در هوا منتشر می‌شوند.

ایمانی یادآور شد: همچنین، این ذرات به دلیل اندازه کوچک خود وارد ریه و خون افراد می‌شوند و مشکلات متعددی مانند آسم، سرطان ریه، بیماری‌های قلبی و سکته را ایجاد می‌کنند.

دانشجوی دکترای محیط زیست با اشاره به تاثیر انرژی‌های تجدیدپذیر در کاهش آلودگی افزود: نتایج بررسی انرژی‌های تجدیدپذیر در مقایسه با انرژی‌های تجدیدناپذیر نشان می‌دهد که استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر علاوه بر اینکه به حل مشکلات ناشی از آلودگی ناشی از سوخت‌های فسیلی کمک می‌کند و همچنین استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر انتشار SO۲ را ۱۷ تا ۳۵ درصد در چین کاهش داده، و علاوه بر آن استفاده از انرژی باد باعث کاهش ۳۲ درصدی انتشار CO۲ در تایوان و استفاده از انرژی خورشیدی باعث کاهش پدیده وارونگی هوا و به تبع کاهش آلودگی هوا در ایران شده است.

وی تاکید کرد: با توجه به مزایا و اثرات مثبت زیست محیطی به ویژه کاهش آلودگی هوا و نقش موثر انرژی تجدید پذیر در حفظ ذخایر طبیعی و پایان ناپذیر بودن آنها، جایگزینی انرژی‌های تجدیدپذیر با سوخت فسیلی پیشنهاد می‌شود.

ایمانی در خصوص نقش انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران گفت: در جمهوری اسلامی ایران با توجه به افزایش مصرف انرژی و کاهش منابع انرژی فسیلی، نیاز به حفاظت از محیط زیست، کاهش آلودگی هوا، برق رسانی به مناطق و روستاهای دورافتاده و محدودیت تامین سوخت، استفاده از انرژی‌های نو همچون باد، خورشید، هیدروژن، زیست توده و… از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

وی ادامه داد: بازار در حال توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر ایران با توجه به پتانسیل عظیم انرژی تجدیدپذیر مانند خورشیدی، بادی، زیست توده و زمین گرمایی، بازار بسیار جذابی برای سرمایه‌گذاران خارجی است و می‌تواند نقش مهمی در تولید انرژی پاک در منطقه داشته باشد.

این دانشجوی دکترای محیط زیست خاطرنشان کرد: بسیاری از دانشمندان به بررسی انرژی خورشیدی پرداخته‌اند و آن را جایگزین مناسبی برای سوخت‌های فسیلی معرفی کرده اند. لذا اگر شما هم می‌خواهید گامی در راستای کاهش آلودگی بردارید حتما به فکر راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی برای منزل، باغ و… خود باشید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha