محمدصالح شرفی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا گفت: درپی هشدار اداره کل هواشناسی استان زنجان مبنی بر نفوذ سامانه بارشی فعال، احتمال وزش باد بویژه در ارتفاعات، رعایت نکات ایمنی و اطمینان، مشترکان از عملکرد صحیح دودکش سیستمهای گرمایش گازسوز و خروج گاز مونوکسید کربن اطمینان حاصل کنند.
وی با بیان اینکه همواره از هماستانیها میخواهیم که علاوه بر کنترل مداوم دودکش بعد از راهاندازی بخاری از باز بودن محل خروج دود و گازهای سمی اطمینان حاصل کنند، اظهار کرد: مشترکان توجه داشته باشند چنانچه براثر وزش باد کلاهک از محل خود جدا شد، مجدداً در محل مربوطه نصب شود، چراکه وجود کلاهک علاوه بر اینکه از نفوذ باران و برف و اشیا به داخل دودکش جلوگیری میکند در تنظیم سوخت وسیله گاز سوز و خروج محصولات احتراق بسیار مهم و کاربردی است.
وی اعلام کرد: مجهز نبودن دودکش به کلاهک و وزش باد شدید باعث پس زدن گازهای حاصل از احتراق به داخل فضای مسکونی میشود.
رئیس روابط عمومی شرکت گاز استان زنجان با تاکید بر اینکه هر وسیله گازسوز باید یک دودکش مستقل و منتهی به فضای بیرون داشته و انتهای دودکشها باید حداقل ۹۰ سانتیمتر از سطح بام و حداقل یک متر از دیوار جانبی بام فاصله داشته باشد، تصریح کرد: حتماً کلاهک دودکش وسایل گرمایشی در پشت بامها باید از نوع H باشد تا به این وسیله از خاموش شدن شعله بخاری براثر جابهجایی جریانات هوا، وزش باد و انتشار گاز سمی منوکسیدکربن در محیط جلوگیری شود.
شرفی با اشاره به اینکه رنگ شعله وسایل گازسوز در صورت داشتن احتراق سالم باید آبی باشد، افزود: اگر رنگ شعله قرمز، زرد یا نارنجی باشد، احتراق ناقص بوده و نشانهای برای کم شدن میزان اکسیژن موجود در محیط است.
وی ابراز کرد: دقت و توجه به داغ بودن لوله بخاری یکی از راههای آزمایش سلامت دودکش برای پیشگیری از مسمومیتهای ناشی از گازگرفتگی است.
رئیس روابط عمومی شرکت گاز استان زنجان تصریح کرد: سعی در نصب لوله بخاری به صورت مستقیم، خودداری از به کار بردن زانوهای متعدد و حرارتگیر، عدم استفاده از لولههای فنری آلومینیومی در وسایل گازسوز بخصوص بخاری، حصول اطمینان از محل اتصال و محکم بودن دودکش وسایل گازسوز با بازرسی مداوم و خودداری از درزبندی کامل محلی که وسیله گازسوز در آن نصب است، از دیگر توصیههای ایمنی است که شهروندان باید به آن توجه کنند.
شرفی با توصیه به استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد، افزود: بخاریهای بدون دودکش به علت تولید و پخش گاز سمی منوکسیدکربن برای محیطهای بسته بویژه محل زندگی خانواده و اتاق خواب به هیچوجه مناسب نبوده و خطر گازگرفتگی و به دنبال آن خطر مرگ را به دنبال دارد.
وی با ذکر این نکته که آموزش نکات ایمنی یکی از مهمترین راههای جلوگیری از صدمات احتمالی در حوادث است، تصریح کرد: مردم همچون همیشه به نکات ایمنی توجه کنند تا در سایه آگاهی از مصرف ایمن گاز طبیعی و به کارگیری صحیح آن، فصل سرمای دلچسبی را در کنار کانون گرم خانواده سپری کنند.
او همچنین از مردم استان خواست با رعایت مواردی مانند پوشیدن لباس گرمتر درمنزل، توجه به دمای رفاه ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد، کاهش ۲ درجهای دما، استفاده از پردههای ضخیم، بستن دریچه کولر و منفذهای موجود، البته با رعایت اینکه جریان هوای کافی در فضای خانه و عایقبندی موتورخانهها در مصرف گاز طبیعی صرفهجویی کنند.
انتهای پیام
نظرات