در پی افزایش تنشهای آبی در استان، مسئولان مدیریت آب استان اقداماتی جدید برای کنترل مصرف آب و حفظ ذخایر آبی آغاز کردهاند. این اقدامات شامل شناسایی نقاط تلفات آب در شبکه توزیع و اصلاح آنها به منظور کاهش هدر رفت آب است. همچنین، فرهنگسازی در مصرف بهینه آب به عنوان یک اولویت اساسی در برنامههای اجرایی قرار گرفته تا مردم را به مدیریت بهتر منابع آبی ترغیب کند. در این راستا، هوشمندسازی شبکه توزیع آب نیز به عنوان یک راهکار موثر برای مدیریت فشار آب و جلوگیری از هدر رفت آن معرفی شده است.
مهدی دوستی، مدیرعامل شرکت آبفای خراسان جنوبی در گفتو گو با ایسنا به تشریح این اقدامات پرداخت و بر اهمیت فرهنگسازی در مصرف بهینه آب تأکید کرد.
به گفته مدیرعامل شرکت آبفای خراسان جنوبی گام اول این برنامهها، حفاظت از آبخوانها است که منابع تأمین آب استان را تشکیل میدهند.
دوستی اشاره کرد که این آبخوانها به عنوان ذخایر طبیعی عمل میکنند و حفاظت از آنها در برابر آلودگی ناشی از فعالیتهای انسانی و صنعتی ضروری است.
وی با اشاره به جلوگیری از هدر رفت آب در شبکه توزیع آبفای استان، افزود: استان ما دارای ۱۲ هزار کیلومتر شبکه توزیع است و شناسایی نقاط تلفات آب در اولویت برنامهها قرار دارد که اصلاح و بازسازی این شبکهها به کاهش هدر رفت آب کمک خواهد کرد.
دوستی با بیان به اینکه هوشمندسازی شبکه توزیع آب از الزامات کار این شرکت بوده و به میزان قابل توجهی اجرا شده است، گفت: این اقدامات به ما این امکان را میدهد که فشار آب را به طور متعادل مدیریت کرده و از هدر رفت آب جلوگیری کنیم و همچنین از سیستمهای نظارتی برای شناسایی مشکلاتی مانند خاموشی چاهها و سرریز مخازن، استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت آبفای خراسان جنوبی، با اشاره به فرهنگسازی مصرف بهینه آب که یکی از الزامات اجرایی برنامههای شرکت آبفای استان است، تاکید کرد: مردم را باید درخصوص مدیریت بهینه منابع آبی استان آگاه کرد که در زمانهای خاص، به ویژه در تابستان، مشکل کمبود آب نداشته باشیم و با توجه به شناسایی ۱۷۰ مورد انشعاب غیرمجاز در سال جاری، از مشترکین درخواست میشود که در صورت مشاهده هرگونه انشعابات غیرمجاز، آن را گزارش دهند.
دوستی با بیان به اینکه شرکت آب و فاضلاب استان تنها وظیفه تأمین آب شرب و بهداشتی مشترکین در شهرها و روستاها را دارد و هیچ تعهدی برای تأمین آب در بخشهای صنعتی و کشاورزی ندارد، افزود: جداسازی آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز از آب شرب، یکی از قوانین جدیدی است که در برنامه هفتم توسعه به تصویب رسیده و به عنوان یک اقدام جدی در راستای مدیریت منابع آبی مطرح شده است.
وی با اشاره به چالشهای تأمین آب در شرایط کمبود آب، گفت: باید پیشبینیهای لازم برای نیاز آبی چند سال آینده انجام شود تا در مواقع بحران، غافلگیر نشویم و در حال حاضر استان با بحران آب مواجه نیست، اما پنج شهرستان استان شامل بیرجند، قاین، طبس، نهبندان و سرایان با تنش آبی روبهرو هستند.
وی با اشاره به برنامهریزیهای انجام شده برای تأمین آب اضطراری در این شهرها، گفت: ما در حال اجرای پروژههای میانمدت و اضطراری برای تأمین آب این مناطق هستیم و همچنین ۱۸ مجتمع روستایی نیز دچار تنش آبی هستند که برنامهریزیهایی برای تأمین آب آنها در دست انجام است.
مدیرعامل شرکت آبفای خراسان جنوبی، با تاکید بر اهمیت مدیریت مصرف آب، خاطر نشان کرد: این موضوع باید در هر شرایطی مدنظر قرار گیرد تا منابع آبی برای نسلهای آینده حفظ شود و رقابت در مصرف آب به نفع هیچکس نیست و همه باید در راستای حفظ منابع آبی تلاش کنند.
انتهای پیام
نظرات