آیتالله مصطفی محامی در گردهمایی سراسری ائمه جمعه اهلسنت استان ضمن تبریک ایام ماه رجب و سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در بخشی از سخنان خود بیان کرد: پیامبر اکرم(ص) مربی است و ابزار او هم تبشیر و انذار بوده و به دنبال تربیت انسان است و تلاش میکند با تبشیر امید ایجاد کند و با انذار از کار خلاف بترساند و او را در مسیر حق نگه دارد.
نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان گفت: باید ببینیم مخاطب ما چه مشکلی دارد چگونه میتوانیم مشکلش را حل کنیم و باید به دنبال رفع آسیبها باشیم و البته دستگاه روحانیت و علمایی هم نیازمند آسیبشناسی است و ممکن است ما در جمع علمایی و در سازمان روحانیت هم دچار آسیب شویم و نیازمند آسیبشناسی و برطرف کردن آسیب هستیم.
وی به بیان نمونههایی از آسیبهای دینی و اجتماعی پرداخت و اظهار کرد: یکی از آسیبهای دینی فهم غلط دین است.
وی گفت: وقتی فهم غلط باشد دچار افراط و تحجر میشویم و بر اساس ظواهر حکم میکنیم و عقل به خرج نمیدهیم و وقتی هم دچار تفریط شویم نگاه لیبرالی به دین داشته و به زندگی و اجتماع کاری نداریم.
آیتالله محامی اضافه کرد: مصداق همین آسیب رواج و رسوب افکار فرقههای انحرافی دست ساخته استعمار است و برای ایجاد تفرقه و ایجاد انحراف در جامعه اسلامی در بین شیعیان بهائیت و در جامعه اهل سنت وهابیت را ایحاد کردند که هر دو دست ساخته انگلیس همان استعمارگر پیر است و اگر قرار باشد افکار فرقههای انحرافی ترویج پیدا کند یک آسیب است.
وی ادامه داد: گاهی مشاهده میکنیم که افکار وهابیت وجود دارد و بر اساس همان فرقه انحرافی به گونهای توحید و شرک را معنا میکنند که خیلی از مسلمانهای شیعه و اهل سنت کافر هستند و گذشته از اینکه این حرف خلاف است اما وقتی دو جوان این سخن را بشنوند تحت تاثیر قرار گرفته و دنبال مقابله هستند و نتیجه آن ایجاد فکر داعشی، خشونت و آدم کشی است و ضرر اصلی آن به جامعه اسلامی میرسد و سود آن برای دشمن است و باید مراقبت کنیم تا این افکار انحرافی رسوب پیدا نکند.
آیتالله محامی اظهار کرد: آسیب دیگر هجوم شبهات و پرسشهای دینی اس و بوقهای استکباری انواع و اقسام شبهات را در خداشناسی، پیغمبرشناختی، قرآن و... ایجاد میکنند و ذهن جوانان ما پر میشود از این آسیبها و ما چه مقدار برای پاسخگویی به این شبهات آمادگی داریم و باید این شبهات را پایخ بدهیم تا از دل آن ها بیرون برود.
وی افزود: آسیب دیگر فاصله گرفتن جامعه از ارزشهای دینی و زیست اسلامی و مومنانه است و باید مشاهده کنیم که مردم ما از حیث فکری چند درصد با معارف دینی آشنا هستند و از حیث عملی چه مقدار ارزشهای دینی و اسلامی در جامعه ما مورد اقبال است و به آن عمل میشود و زیست ما چه مقدار مومنانه و اسلامی است و اگر فساد اخلاقی و اداری و.. وجود دارد به معنای این است که از ارزشهای دینی فاصله گرفتهایم.
وی گفت: یک نمونه از این آسیبها ناسپاسی نسبت به نعمت انقلاب اسلامی است چرا که دینخواهی و اسلامخواهی به برکات انقلاب اسلامی در کشور، جهان و جبهه مقاومت اسلامی گسترش پیدا کرد و باید قدر این نعمت بزرگ را بدانیم که البته عموم مردم ما قدر میدانند و جامعه روحانیت ما هم قدر میدانند اما در گوشه و کنار برخی زمزمهها هم وجود دارد.
نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان گفت: برای مثال قبل از انقلاب چه تعداد مولوی، مسجد و مدرسه داشتهایم و حالا چه تعداد داریم و چرا نباید قدر این نعمت را بدانیم.
وی اضافه کرد: در شبکههای مجازی مشاهده کردم که آقای جوانی نوشته بود در نماز جمعه اذن حاکم شرط نیست و به دنبال آن بود تا در متون بتواند چیزی را پیدا کند که البته در همین مسئله هم فهم دقیقی ندارد اما باید گفت متون شما که هیچ اگر به عملکرد علمای بزرگ خود هم نگاه کنید طبق چیزی که خودشان تعریف میکردند عالم بزرگ آنها در زمان رژیم شاه رفت تا از استاندار شاه اجازه اقامه نماز جمعه را بگیرد و در پاسخ به او مطرح شده بود در هفته چند روز میخواهی نماز جمعه بخوانی و وقتی سیره و منابع دینی این است که از استاندار شاه اجازه میگرفتند اما حالا در حکومت اسلامی بگوییم در نماز جمعه اجازه حاکم شرط نیست نکته عجیبی است و این یک ناسپاسی است.
وی ادامه داد: در خصوص همین زمزمههایی که به گوش میرسد گاهی در محافل علمایی مطرحی کردهام که کجای منابع دینی و مذهبی شما اجازه میدهد با حاکم اسلامی این گونه برخورد کنید و گفتهام که به مذهب خود ملتزم باشید و طبق مذهب خودتان باید به حاکم اسلامی وفادارتر باشید تا شیعیان چرا که در فقه جعفری در حدود و ثغور ولایت فقیه اختلاف فتوا وجود دارد و در مذهب اهل سنت و مذهب احناف چنین اختلافی نسبت به حاکم اسلامی وجود ندارد و شما باید بیشتر ملتزم باشید و این یکی از اسیبهاست و ممکن است جامعه روحانیت را درگیر خود کند.
امام جمعه زاهدان به بیان چند آسیب اجتماعی پرداخت و گفت: فقر، اعتیاد، طلاق، کم توجهی به حقوق زنان از جمله آسیبهای اجتماعی ماست و باید تا حد توان برای رفع این آسیبها کار و تلاش کنیم.
وی ادامه داد: آسیب اجتماعی دیگر افراط و تفریط در توجه به خدمات نظام اسلامی است به گونهای که افراط یعنی نشان دادن همه چیز به صورت مطلوب و عدم توجه به نقاط ضعف است و تفریط هم این گونه است که تنها نیمه خالی لیوان را ببینیم و به نکات مثبت هیچ توجهی نداشته باشیم و همواره اعتراض داشته باشیم در حالی که هر دو غلط است و انسان باید انصاف به خرج دهد و خدمات صورت گرفته را بیان کرده و سپاسگزار باشد و در مواجهه با نقصها نیز بیان کرده و مطالبهگری داشته باشد.
آیتالله محامی تاکید کرد: ما امام جمعه هستیم و باید به دنبال حل مشکلات دنیا و آخرت مردم و زبان گویای مردم باشیم و باید مطالبات منصفانه و به حق مردم را بیان کنیم و پرداختن به تنهایی به نقاط قوت یا ضعف کارساز نیست و یا عامل غرور و یا عاملی برای ناامیدی خواهد بود.
امام جمعه زاهدان در تایید فرمایشات یکی از حاضرین مبنی بر برگزاری اردوهای مختص ائمه جمعه جهت مشاهده خدمات نظام در نقاط مختلف استان گفت: همکاران نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان باید در این جهت برنامهریزی کنند چرا که پروژههای مختلفی در استان در حال اجراست و بنده در دوران مسئولیت استانداران مختلف همواره تاکید کردهام که خدمات نطام باید برای مردم بیان شود چرا که بحث شخص نیست و خدمات نظام اسلامی است و عامل دلگرمی بیشتر مردم خواهد شد.
امام جمعه زاهدان افزود: در دوران ریاست جمهوری شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی مطرح کردم که اگر شتاب رشد و پیشرفتها در سیستان و بلوچستان به همین شکل ادامه پیدا کند طی سه تا پنج سال آینده چهره استان ما کاملا متفاوت خواهد شد.
وی گفت: مشکل استان ما این است که از ظرفیتهای آن استفاده نشده است و استعدادها را به فعلیت نرساندهایم و باید شرایطی را فراهم کنیم تا علما، معتمدین، فرهیختهگان و شخصیتهای دانشگاهی بتوانند از نزدیک در جریان پروژههای مختلف استان قرار بگیرند.
نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان عنوان کرد: از دیگر آسیبهای اجتماعی موجود در کشور و نیز استان سیستان و بلوچستان بحث آموزش و پرورش است که یک بخش مهم آن کمبود مدرسه است و در این جهت باید نهضت مدرسهسازی راهاندازی شود و بنده سالها قبل مطرح کردم که خیران از مناطق مختلف کشور در استان حضور پیدا میکنند که جای تقدیر دارد اما چرا خیران بومی استان در این جهت ورود نمیکنند و در حال حاضر گزارش دادند که تا حدودی خیرین مدرسهساز بومی استان هم ورود داشتهاند و این اقدامات باید توسعه پیدا کند و مردم خود آستین بالا زده و شروع به ساخت مدارس کنند و قشنگ نیست که ما به دنبال باشیم تا فرد دیگری برای ما مدرسه بسازد و شما ائمه جمعه پیشوای مردم هستید و باید آنها را به این جهت سوق بدهید و البته بخش دیگر در حوزه آموزش و پرورش هم ارتقا کیفی آن است.
آیتالله محامی خاطرنشان کرد: نکته دیگر این است که فرهنگ کار و همکاری در سیستان و بلوچستان آسیب دیده است به گونهای که فرد حاضر نیست نان بازوی خود را بخورد و به دنبال مشاغل کاذب با درآمد بالاست و آسیب دیگر هم این است که افراد نمیتوانند با یکدیگر همکاری کنند و از جمله مشکلاتی که مسئولان و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی همواره مطرح میکنند این است که ما در مرکز کشور مسئول و نمایندهای نداریم که مدافع حقوق ما باشد و بنده مطرح کردم که مشکل از خود شماست چرا که به محض اطلاع از مسئولیت یک فرد از استان ابتدا جلوی رشد او را میگیرید و سپس زیر پای او را خالی میکنید و باید مراقب باشیم تا دچار این آسیب نشویم.
وی گفت: در حال حاضر از استاندار گرفته تا بسیاری از مسئولان در شمال و جنوب استان بومی هستند و باید فارغ از جنبه قومی، مذهبی و سیاسی به یکدیگر کمک کنند که در این صورت توفیق موفقیت برای نظام حاصل خواهد شد و در غیر این صورت دود آن در چشم مردم خواهد رفت.
نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان در پایان اذعان کرد: از حضور گرم و صمیمی ائمهجمعه که از نقاط مختلف استان در این گردهمایی حضور پیدا کردهاند تشکر میکنیم و این حضور پرشکوه نشان دهنده اتحاد و انسجام بوده است و تابلویی از وحدت در استان را ترسیم و به کشور مخابره میکند که سیستان و بلوچستان همواره پایتخت وحدت کشور بوده است.
انتهای پیام
نظرات