مهدی ناصحی ۳ بهمنماه، در صد و سی و پنجمین جلسه علنی شورای شهر مشهد، از ساماندهی موفق مراسم معنوی اعتکاف توسط فعالان فرهنگی تقدیر و اظهار کرد: حضور گسترده جوانان دختر و پسر در اعتکاف، نشان از عمق نگاه مردم به مسائل دینی و مذهبی دارد. جمع شدن تعداد زیادی از جوانان و نوجوانان برای اعمال عبادی در اعتکاف بسیار ارزشمند است.
وی با اشاره به روز غزه (۲۹ دیماه) و پیروزی غرورآفرین مردم فلسطین بر ارتش رژیم صهیونیستی، این دستاورد را ستود و افزود: این پیروزی نشان داد که ظلم پایدار نیست و پیروزی متعلق به مردم فلسطین است. ایستادگی محور مقاومت و رژه نیروهای مسلح حماس نیز بر آرمانهای فلسطین تأکید دارد.
ناصحی یادآور شد: این افتخارات در سایه محور مقاومت و شهادت بزرگان این مسیر، از جمله شهید اسماعیل هنیه و شهید سید حسن نصرالله، حاصل شده است. انشاءالله مردم فلسطین تا نابودی رژیم صهیونیستی پای کار خواهند ماند؛ مشارکت مردم و محور مقاومت نابودشدنی نیست.
رئیس شورای شهر مشهد همچنین شهادت دو قاضی انقلابی کشور را تسلیت گفت و اظهار داشت: این قضات در برابر انحرافات فکری و اقدامات تروریستی ایستادگی کردند. شهادت این عزیزان نشان میدهد که مسیر انقلاب تداوم دارد و نظام اسلامی با چنین فداکاریهایی قویتر خواهد شد. دشمنان همواره یا ترور شخصیت انجام دادهاند یا به حذف فیزیکی افراد روی آوردهاند.
ناصحی در ادامه از درگذشت همسر شهید برونسی یاد کرد و با گرامیداشت یاد این شهید بزرگوار، افزود: در شورای اسلامی شهر، یاد این شهدا را زنده نگه خواهیم داشت.
وی با اشاره به پاسداشت یکم بهمنماه بهعنوان روز حکیم فردوسی، گفت: حکیم طوس، فردوسی، با اشعار خود هم حماسه را زنده کرد و هم زبان فارسی را پاس داشت. کمیسیون ویژه توسعه و عمران طوس شورای شهر نیز تلاشهای ارزشمندی برای گرامیداشت او انجام داده است. امیدواریم از اشعار این شاعر حماسهسرا برای زنده نگهداشتن روحیه حماسی و معنوی جامعه بهره ببریم.
ناصحی همچنین بر لزوم تسریع در تکمیل خط ۳ قطار شهری مشهد تأکید کرد و افزود: پیمانکاران بهصورت شبانهروزی تلاش میکنند و اقدامات لازم برای دسترسی زائران به حرم امام رضا(ع) در حال انجام است.
وی همچنین از فعالیتهای حوزه حملونقل تقدیر کرد و گفت: با اضافه شدن مستمر ناوگان حملونقل، مشکلات این حوزه در حال کاهش است، هرچند همچنان جای کار دارد.
لزوم اصلاح قانون درآمدهای پایدار و بازنگری در طرحهای تفصیلی مشهد
موسیالرضا حاجی بگلو سخنگوی شورای شهر نیز در نطق پیش از دستور صد و سیوپنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد با تاکید بر لزوم در اولویت قرار دادن صداقت و عدالت در حل مسائل، اظهار کرد: اختلافات مدیریتی نباید به شهر لطمه بزند و نگاهها باید بر اساس انصاف و عدالت باشد.
وی با اشاره به بودجه شهرداری مشهد گفت: بودجه شهرداری مشهد ۵۶ همت است، درحالیکه شهرداری تهران ۳۹ هزار میلیارد تومان اصلاح بودجه متمم آورد و تصویب کرد، اما ما هنوز در تلاش برای پرداخت حقوق هستیم.
حاجی بگلو ادامه داد: ابلاغ قانون درآمدهای پایدار و طرحهای تفصیلی، اثرات منفی برای درآمدهای شهرداری مشهد داشته به طوری که در یک مورد کاهش صدور پروانههای ساختمانی، سال ۱۴۰۱، ۲۶ هزار پروانه ساختمانی صادر شد، اما این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۴۲۰۰ پروانه کاهش یافت. و در این کاهش، تنها مدیریت شهری مقصر نبوده و سایر مدیران نیز در این موضوع دستاندر کار هستند.
وی تصریح کرد: طرحهای تفصیلی ابلاغ شده با بودجه همخوانی ندارد. متأسفانه در شورای شهر در اجرای این طرح عجله کردیم. در بسیاری از کلانشهرها مانند مشهد، اجرای طرح تفصیلی بدون دقت کافی به مشکلات درآمدی منجر شده و درآمدهای شهرداری و حل مشکلات شهر دچار بحران شده است.
حاجی بگلو همچنین به موضوع درآمدهای پایدار اشاره کرد و گفت: نظام مالیات بر ارزش افزوده یکی از ایرادات جدی است که نیازمند اصلاح است. در برخی کلانشهرها و تهران، سهم خود از محل مالیات بر ارزش افزوده را بالغ بر ۸۰ تا ۹۰ درصد دریافت میکنند و حتی کل حقوق و مزایای نیروهای خود را از این محل تامین می کنند ولی سهم شهرداری مشهد ببین ۱۰ تا ۱۵ درصد است.
وی خاطرنشان کرد: اگر این دو محور، یعنی اصلاح قانون درآمدهای پایدار و بازنگری در طرحهای تفصیلی، اجرایی شوند، میتوانیم از بحران فعلی عبور کنیم.
در ادامه خلیل موحدی، دیگر عضو شورای شهر اظهار کرد: اصلاح امور شهر تنها با اصلاح قلب تپنده آن، یعنی شورای شهر، ممکن است. اگر شورا وظایف خود را به درستی انجام ندهد و اولویتها را نشناسد، آسیب آن به کل شهر وارد میشود و این آسیب از شهرداری شروع شده و به پایینترین طبقات مردم میرسد.
موحد با انتقاد از روند کاری شورا بیان کرد: در یک ماه اخیر، شور و شوق اولیه در کمیسیونها و جلسات دیده نمیشود. یک ماه است که درخواست جلسه خصوصی ۱۵ نفره داده شده تا هماهنگی لازم ایجاد شود و از سرگردانی شهرداری جلوگیری کند، اما این اتفاق رخ نداده است.
وی ادامه داد: شهرها با هوش مصنوعی اداره میشوند، اما در شهرداری مشهد حتی آمار بودجه سه دوره گذشته به راحتی در دسترس نیست. باید در لحظه این آمارها در اختیار اعضای شورا قرار گیرد.
وی گفت: مشهد با چهار و نیم میلیون جمعیت و ۴۰ میلیون زائر، چرا باید یازدهمین شهر کشور در اخذ ارزش افزوده باشد؟ و این مقدار ارزش افزوده با شهری مانند اراک که یک و نیم میلیون جمعیت دارد برابر باشد.
موحدی خواستار برگزاری جلسات خصوصی با نمایندگان مجلس برای دفاع از حقوق شهر شد و افزود: اول بهمن ماه است، اما معاونت اقتصادی هنوز بستههای اقتصادی مورد نیاز را ارائه نداده است. ما باید در لحظه بدانیم در شهر چه اتفاقی میافتد و برای این منظور ایجاد اتاق فرمان ضروری است.
وی تأکید کرد: حاشیهسازیها باعث کار نکردن ما میشود. از رئیس شورا و اعضا تقاضا دارم وقت بیشتری برای مسائل شهری بگذارند تا بتوان وظایف شرعی و مسئولیتهای خود را به درستی انجام داد.
انتهای پیام
نظرات