• چهارشنبه / ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۵:۴۱
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 1403111713013
  • منبع : نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

دومین جشنواره ملی شعر مهدوی اقوام ایرانی با معرفی برگزیدگان در یاسوج پایان یافت

دومین جشنواره ملی شعر مهدوی اقوام ایرانی با معرفی برگزیدگان در یاسوج پایان یافت

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد دومین جشنواره ملی شعر مهدوی اقوام ایرانی با حضور آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی، برخی از مسئولان دانشگاههای استان، شاعران و دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج با معرفی برگزیدگان پایان یافت.

آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی، نماینده مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری در این مراسم گفت: شعر از اقسام هنر است و هنر، به زیبایی نشان دادن زیبایی‌ها و زشتی هاست. آیا هر زیبا نشان دادن زیبایی ها و زشتی ها لایق نام مقدس هنر و قدسیت آن است؟ نام قدسی گذاشتن بر هر هنر جفائیست به قدسیت.

وی با بیان اینکه شعر آئینی که از اقسام این هنر است، افزود: شعر آئینی نیازمند اصول و ارکانی همچون شناخت شعر و قواعد آن و درک فطرت و فکرت است. همینطور شناخت حقیقت قدسی برای سرایش شعر آئینی لازم است. هر ذهن و احساسی نمی تواند حقیقت قدسی را بفهمد همانطور که درک ادب یک عنصر و درک مودب عنصر دیگریست، درک هنر نیز یک عنصر است و درک هنرمند عنصری دیگر.

ملک حسینی اظهارکرد: قدسیان هنرمندان هستی هستند و تجلی و تجسم کرامت و فضیلت بودن یک هنر است. به تعبیر امام خمینی(ره) شهادتی که در شعر قدسی ستوده می شود، هنر مردان خداست و شناخت این حقیقت های قدسی نه تنها شناخت هنر است، بلکه شناخت هنرمند نیز هست. پس کسی که می خواهد شعر آئینی بسراید باید عنصر اولیه شناخت را دارا باشد.

دومین جشنواره ملی شعر مهدوی اقوام ایرانی با معرفی برگزیدگان در یاسوج پایان یافت

این عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: پس از شناخت، عنصر مهم دیگر عنصر احساس است و چنین نیست که شاعر وقتی می خواهد شعر آئینی بسراید در اتاقی بنشیند، کلماتی در ذهنش باز کرده و شروع به سرایش شعری در مدح امام عصر (عج) یا امیرالمومنین (ع) بسراید.

ملک حسینی تصریح کرد: حس‌ها یا حس حب اند و یا حس سوز که بر خاسته از ایمان شاعر ایمانیست و ایمان نسبت به حقایق قدسی یا حب می آورد و یا سوز. و شاعر آئینی یعنی کسی که از عنصر احساس به خوبی بهره می برد.

وی ادامه داد: شاعر آئینی باید درک «معانی» قدسی داشته باشد و این فراتر از درک حقایق قدسی است. ممکن است کسی بتواند با قلب خود ارتباط بگیرد اما به تمامی وجودش نه. آن‌گاه انسان می تواند در شأن اهل بیت بسراید که ارتباط و همجواری لفظ، معنا و حقیقت را به خوبی بداند. وقتی می گوییم شاعر آئینی باید درک معانی داشته باشد، یعنی کلمه ها باید عبور کنند و ما را از مفاهیم به حقیقت ها برسانند و این بحث، بحثی لغوی و ادبی نیست.

دومین جشنواره ملی شعر مهدوی اقوام ایرانی با معرفی برگزیدگان در یاسوج پایان یافت

غلامرضا روزبهی، دبیر جشنواره ملی شعر مهدوی اقوام ایرانی یاسوج نیز در حاشیه این جشنواره به خبرنگار ایسنا گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج امسال میزبان دومین جشنواره شعر مهدوی اقوام ایرانی بوده و پس از داوری‌های هیئت داوران و مشخص شدن آثار برگزیده امروز اختتامیه این جشنواره برگزار شد.

وی افزود: امسال استقبال خوبی از این جشنواره صورت گرفت و هموطنان از نقاط مختلف کشور اشعاری به همه زبان‌ها، لهجه‌ها و گویش ها آثاری برای ما ارسال گردند که البته این جشنواره در سال های آینده هم تحت همین عنوان به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج برگزار می شود و از همه علاقه مندان که در زمینه شعر مهدوی فعالیت دارند، دعوت می کنیم که در سال های آینده با ما همکاری کنند.

روزبهی با بیان اینکه دانشجویان نیز استقبال خوبی از این جشنواره داشتند و آثار ارسالی از سوی دانشجویان نسبت به سال گذشته بیشتر بود، تصریح کرد: اشعاری به زبان های عربی، ترکی، لری و گیلکی برای ما فرستاده شد که جا دارد از تمام این شعرا و هموطنان خوش ذوق تشکر کنیم.

دبیر جشنواره ملی شعر مهدوی اقوام ایرانی یاسوج اظهارکرد: آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره ملی شعر مهدوی اقوام ایرانی امسال نسبت به سال گذشته رشد ۴۰ درصدی داشته و حدود ۶۰۰ اثر به این جشنواره ارسال شد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم از برگزیدگان دومین جشنواره ملی شعر مهدوی اقوام ایرانی یاسوج تجلیل شد که اسامی برگزیدگان به شرح ذیل است:

برگزیدگان اول: حسین خسروی وقار، میلاد تیرگردن از اهواز، وحید طلعت از ارومیه.

برگزیدگان دوم: علی دهقان از لنده، حیدر جهان کهن از ارومیه، جمشید عباسی شنبه بازاری از یاسوج، عماد آل کثیر از شوش دانیال، علی سلیمانی از تهران.

برگزیدگان سوم: فاطمه فاضلی از شیراز، جهانبخش ستایشی از یاسوج، هاشم کرونی از شیراز، محمدرضا قربانی از ارومیه، مصطفی توفیقی از مشهد

گفتنی است در این مراسم رونمایی از دو کتاب با موضوع مهدویت انجام خواهد شد که یکی از این آثار، مجموعه اشعار برگزیده جشنواره با عنوان «پنجمین فصل خدا» است که به همت بنده و سیاوش نریمان گردآوری شده و انتشارات «رزبار» آن را در ۱۵۲ صفحه منتشر کرده است. دومین کتاب نیز «فانوس اهل راز» نام دارد که در آن سیاوش نریمان، شاعر نامدار کهگیلویه و بویراحمد، زیارت جامعه کبیره را به نظم درآورده است.

دومین جشنواره ملی شعر مهدوی اقوام ایرانی با معرفی برگزیدگان در یاسوج پایان یافت

دومین جشنواره ملی شعر مهدوی اقوام ایرانی با معرفی برگزیدگان در یاسوج پایان یافت

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha