• جمعه / ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1403111914121
  • خبرنگار : 50026

در گفت و گو با ایسنا بررسی شد

 حفظ نژادهای بومی و افزایش بهره‌وری آینده دامپروری خراسان جنوبی

 حفظ نژادهای بومی و افزایش بهره‌وری آینده دامپروری خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی سرپرست جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: حفظ نژادهای بومی و افزایش بهره‌وری در دامپروری خراسان جنوبی، نه تنها به تقویت اقتصاد محلی کمک می‌کند، بلکه به حفظ تنوع زیستی و فرهنگ کشاورزی این منطقه نیز می‌انجامد.

حیسن اکبری در گفتگو با ایسنا به بررسی چالش‌ها و راهکارهای بهبود دامپروری در استان پرداخت و گفت: با توجه به شرایط اقلیمی خاص و نیازهای بازار، توجه به نژادهای بومی می‌تواند به عنوان یک استراتژی کلیدی در افزایش کیفیت محصولات دامی و بهبود شرایط زندگی دامداران محلی مطرح شود.

وی افزود: در این راستا، استفاده از تکنیک‌های مدرن و نوآورانه در مدیریت دام و تغذیه، می‌تواند به بهره‌وری بیشتر و کاهش هزینه‌ها منجر شود. 

اکبری به اهمیت تغذیه مناسب و ارائه نهاده و خوراک با کیفیت و عاری از آلودگی در بهبود کیفیت گوشت دام‌های گوشتی اشاره و تأکید کرد: استفاده از نژادهای گوشتی نیز می‌تواند به این امر کمک کند.

اکبری همچنین به روش‌های مدیریت بهینه تغذیه دام‌ها اشاره کرد و گفت: نظارت کارشناسان و فرمولاسیون دقیق جیره دام از جمله اقدامات ضروری در این زمینه است.

وی بر رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه‌ای در طول مدت زمان پرورش و در زمان ذبح دام برای کاهش بیماری‌های مشترک بین انسان و دام تأکید کرد.

سرپرست جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در خصوص نقش فناوری‌های نوین در دامپروری، افزود: استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند به بهبود فرآیندهای دامپروری کمک کند.

اکبری ادامه داد: برای بهبود شرایط زندگی و رفاه دام‌ها، حضور کارشناسان خبره و استفاده از متدهای روز دنیا در تغذیه و بهداشت ضروری است.

سرپرست جهاد کشاورزی خراسان جنوبی به اقدامات کنترل آفات و بیماری‌ها در دامپروری نیز اشاره کرد و گفت: رعایت اصول بهداشتی و انجام واکسیناسیون مرتب زیر نظر دامپزشک از جمله این اقدامات است.

وی با اشاره به افزایش تولید و بهره‌وری در دامپروری پایدار، اظهارکرد: ورود و رعایت مسائل علمی و آموزشی در مباحث تغذیه، بهداشت و پرورش می‌تواند به این هدف کمک کند.

اکبری با اشاره به تأثیر تغییرات اقلیمی بر دامپروری، گفت: خشکسالی‌های پی در پی حساسیت دام‌ها نسبت به گونه‌های بومی را افزایش داده و رعایت اصول علمی و بهداشتی را ضروری می‌کند.

اکبری به ترویج دامپروری ارگانیک و پایدار نیز اشاره کرد و گفت که برگزاری دوره‌های ترویجی و ورود علم به صنعت دام از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی همچنین بر ایجاد رشته‌های تخصصی دانشگاهی و برگزاری دوره‌های آموزشی برای دامداران تأکید کرد.

سرپرست جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به چالش‌های تأمین علوفه و خوراک دام‌ها،‌اظهارکرد: تأمین علوفه بیش از ۵۰ درصد از سایر مناطق و تأثیر خشکسالی‌های متمادی بر تأمین علوفه حاصل از مراتع استان از جمله این چالش‌هاست.

اکبری همچنین بر اهمیت حفظ نژادهای بومی دام‌ها و افزایش مشارکت جامعه در فعالیت‌های دامپروری تأکید کرد و یادآورشد: حمایت از تولیدکنندگان و ارائه تسهیلات کم بهره می‌تواند به این امر کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha