• یکشنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۷:۱۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403112115418
  • خبرنگار : 71402

گاتیلوف: روسیه هیچ پیشرفتی از سوی واشنگتن در زمینه خلع سلاح نمی‌بیند

گاتیلوف: روسیه هیچ پیشرفتی از سوی واشنگتن در زمینه خلع سلاح نمی‌بیند

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در ژنو گفت، روسیه هنوز هیچ پیشرفت مثبتی از سوی دولت جدید آمریکا در زمینه خلع سلاح نمی‌بیند.

به گزارش ایسنا، «گنادی گاتیلوف» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در ژنو در مصاحبه ای با ریانووستی به مناسبت روز دیپلمات گفت: «البته ما لفاظی‌ها و اولین گام‌های نمایندگان دولت جدید آمریکا را از نزدیک زیر نظر داریم.»

این دیپلمات روس که به مناسبت روز دیپلمات سخن می‌گفت، افزود: «ما انتظار داریم که آمریکایی‌ها از حرف به عمل برسند، به خصوص که از ۲۰ ژانویه خیلی حرف زده‌اند. ما آماده‌ایم تا روابط هموار و همکاری با هر دولت آمریکا را حفظ کنیم. البته ما آماده انجام این کار در چارچوب کنفرانس خلع سلاح خواهیم بود، البته پس از اینکه هیئت آمریکایی حاضر در این مجمع دستورالعمل های مناسب را از کاخ سفید دریافت کرد و رئیس آن منصوب شد.»

گنادی گاتیلوف افزود: «اما تاکنون هیچ پیشرفت مثبتی در این زمینه در ژنو مشاهده نکرده‌ایم. روسیه از این واقعیت پیروی می‌کند که چنین گفت‌وگویی در تمامی پلتفرم‌های «خلع سلاح» در ژنو بر مبنای برابری و احترام متقابل ساخته خواهد شد؛ آن هم با توجه به نقش مهمی که فدراسیون روسیه و ایالات متحده در تعدادی از موضوعات کلیدی در دستور کار جهانی از جمله تقویت ثبات استراتژیک و امنیت بین‌المللی ایفا می‌کنند.

به گفته این مقام، ایالات متحده آماده از سرگیری گفت‌وگوهای جدی با روسیه در مورد خلع سلاح هسته‌ای نیست.

او افزود: «در عمل هیچ صحبتی در مورد از سرگیری گفت‌وگوی جدی در مورد کنترل تسلیحات هسته‌ای وجود نداشت و نمی‌شد گفت‌وگوی جدی را که اتفاقا به ابتکار واشنگتن قطع شد، انجام داد. آمریکایی‌ها برای آن آماده نیستند. و به طور کلی چگونه یک گفت‌وگوی عادی بین کشورها امکان‌پذیر است وقتی یکی از طرفین، دیگری را برابر نمی‌داند و منافع مشروع آن را در درجه اول در حوزه امنیتی در نظر نمی‌گیرد؟»

گاتیلوف افزود: «در عوض، آمریکا با تمام اقدامات خود به دنبال وارد کردن حداکثر خسارت به روسیه در عرصه‌های نظامی، مالی، اقتصادی، سیاسی و غیره است. آنها می‌گویند که "ما امنیت شما را تضعیف می‌کنیم و وانمود می‌کنیم که هیچ اتفاقی نمی‌افتد، و شما - یعنی روسیه - با کاهش پتانسیل نظامی خود با انعقاد توافقنامه‌های قانونی الزام‌آور جدید به ما در این امر کمک خواهید کرد." کارها این‌گونه پیش نمی‌رود.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha