به گزارش ایسنا، «حسین کنعانی مقدم» با هشدار نسبت به این موضوع که «ممکن است برخی افراد با استفاده از تحلیلهای سیاسی، قصد تغییر مسیر تحلیلهای اقتصادی مبتنی بر علم اقتصاد را داشته باشند»، گفت: تبادلات تجاری ایران با آمریکا تقریباً در حد صفر است و هیچ صادرات و وارداتی بین ۲ کشور وجود ندارد. به همین دلیل، سهم اقتصاد آمریکا در اقتصاد جمهوری اسلامی ایران بسیار ناچیز بوده و نمیتوان گسترش روابط بین ایران و آمریکا را راه حلی برای مشکلات اقتصادی کشور دانست.
وی با تصریح بر اینکه «بخش اعظم معیشت مردم که به طور عمده به درآمدهای ایشان و هزینههای آنها مرتبط است، به مدیریت داخلی کشور، تأمین منابع مالی و استفاده از ثروتها و منابع داخلی مربوط است»، اظهار کرد: اگر این منابع به خوبی مدیریت شده و در عرصه اقتصادی کشور وارد شوند، به ویژه با مشارکت بخش خصوصی و تعاونی بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی، مشکلات معیشتی داخلی تا حد زیادی قابل حل خواهد بود.
این کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با رادیو گفتوگو با اشاره به برخی تحلیلها که علت اصلی مشکلات معیشتی مردم را وجود تحریمها میدانند، بیان کرد: آمریکا بیش از چهل سال است که ایران را تحریم و تلاش کرده از طریق ابزارهای تحریمی و قوانین داخلی خود نظیر کاتسا، اقداماتی را علیه جمهوری اسلامی ایران انجام دهد.
وی افزود: هدف این اقدامات، اجرای سیاست فشار حداکثری و یکجانبه برای حذف هرگونه معامله با ایران از معادلات اقتصادی جهان و جریمه طرفهای تجاری ایران بوده است.
کنعانی مقدم از تروریسم اقتصادی یا محاصره اقتصادی آمریکا به منظور جلوگیری از صادرات نفت جمهوری اسلامی به سایر کشورها گفت: آمریکا تمامی این راهکارها را به کار گرفته و تا حد نهایت از آنها استفاده کرده تا ایران را تسلیم و تضعیف کند.
این کارشناس مسائل سیاسی در عین حال تصریح کرد: با وجود این تحریمها و فشارها، حتی ترامپ در سخنان خود با نتانیاهو اذعان کرد که ایران قدرتمند و قوی است. این نشان میدهد ایران با وجود چهل و چند سال تحریم، همچنان قدرتمند باقی مانده و در زمینههای مختلف پیشتاز بوده است. به نظر میرسد که مشکل معیشتی مردم چندان ارتباطی به بحث تحریمها نداشته و بیشتر به مدیریت داخلی منابع و بودجهریزی کشور بازمیگردد.
نظرات