سید پویا محبی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به بارش سنگین برف در کرمانشاه، اظهار کرد: از آنجایی که بارش برف در کوهستانها حدود ۲۰ ساعت قبل از بارشهای سطح شهر شروع شده، به همین دلیل اکنون میزان ارتفاع برف در کوهستانها بسیار زیاد است و خطر سقوط بهمن بالاست.
وی افزود: به همین دلیل به همه کوهنوردان مبتدی توصیه میشود که به هیچ عنوان کوهنوردی را جزو برنامههای خود قرار ندهند و کوهنوردانی هم که حرفهای هستند و دورههای لازم را دیدهاند با احتیاط عمل کنند.
رئیس هیات کوهنوردی شهرستان صحنه تصریح کرد: در چنین شرایطی حداقل ۴۸ ساعت و حداکثر ۷۲ ساعت کوهستان به شدت مستعد بهمن است و کوهنوردی در آن خطراتی را برای کوهنوردان به همراه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: کوهنوردان حرفهای که قصد دارند برای کوهنوردی اقدام کنند، باید حتما از شیبهای خیلی تند بین ۳۰ تا ۶۰ درجه فاصله بگیرند و تستهایی مانند تست لایه برف، میزان ثبات و احتمال ریزش آن را انجام دهند.
این مدرس دورههای برف و یخ یادآور شد: پیش از رفتن به کوهنوردی، کوهنوردان حتما نقشه مسیری که قصد کوهنوردی در آن دارند و زمان شروع و پایان برنامه خود را با یکی از اعضای خانواده و یا دوستانی که نسبت به کوهنوردی آشنایی دارند در میان بگذارد تا اگر خدایی نکرده دچار حادثه شدند، به موقع برای نجات آنها اقدام شود.
وی تاکید کرد: در کوهنوردیِ فصل زمستان تنها خطر بهمن نیست، بلکه خطر سرمازدگی و یخزدگی اندامها نیز وجود دارد که بدلیل به همراه نداشتن تجهیزات کافی و مناسب برای این کوهنوردی مانند کفشها، لباسها و دستکش مناسب رخ میدهد.
محبی در ادامه گفت: برای نجات کسانی که به کوهستان میروند و دچار دو حادثه سقوط بهمن و یا صاعقه میشوند، نمیتوان کار چندانی را انجام داد، بنابراین تنها کار درست این است که در مواقع خطر از رفتن به کوهستان پرهیز کرد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر یک نوع فرستنده رادیویی برای کوهنوردان وجود دارد که اگر در کوهستان دچار حادثه بهمن شدند، از طریق سیگنالهای این فرستنده رادیویی میتوان به سرعت آنها را در زیر بهمن پیدا کرد و نجات داد، اما متاسفانه از آنجایی که این فرستنده و دیگر تجهیزات مورد نیاز آن بسیار گران است، اکثر کوهنوردان از خرید آن خوردداری میکنند، لذا اگر کوهنوردی چنین تجهیزاتی را هم به همراه ندارد، بهتر است از رفتن به کوهستان در روزهای برفی خودداری کند.
انتهای پیام
نظرات