• سه‌شنبه / ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403112317029
  • خبرنگار : 90057

بلومبرگ: اتحادیه اروپا از رویکرد ترامپ در مورد کمک‌های خارجی تقلید می‌کند

بلومبرگ: اتحادیه اروپا از رویکرد ترامپ در مورد کمک‌های خارجی تقلید می‌کند

بلومبرگ فاش کرد که اتحادیه اروپا برنامه کمک‌های خارجی چند میلیارد یورویی خود را برای همسویی با منافع خود در میان محدودیت‌های بودجه‌ای، افزایش هزینه‌های دفاعی و تهدید احتمالی تعرفه‌های آمریکا بازبینی خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، این تصمیم به دنبال اقدام دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای توقف بیشتر کمک‌های خارجی آمریکا، با استناد به فساد و هزینه‌های کنترل نشده در داخل «یو اس اید» - ابزار اصلی واشنگتن برای انتقال کمک‌های مالی سیاسی به خارج از کشور - است. شبکه خبری آرتی در گزارش خود آورده است: بخش عمده‌ای از کمک‌های آمریکا در حال حاضر تحت بازنگری سه ماهه قرار دارد تا اطمینان حاصل شود که «همسو با منافع آمریکاست.»

بلومبرگ با استناد به یک پیش نویس سند داخلی گزارش داد، در میان نگرانی‌ها در مورد افزایش روزافزون بودجه و اولویت‌های رقابتی مانند درگیری اوکراین، کمیسیون اروپا (EC) نیز به دنبال بازنگری برنامه کمک‌های خارجی خود است. 

این شبکه خبری اعلام کرد، این بلوک قصد دارد رویکرد مبادله‌ای‌تری برای کمک‌ها اتخاذ کند و از آن برای «ایمن کردن منافع استراتژیک»، تقویت اتحادها و اطمینان از دسترسی به مواد خام حیاتی و در عین حال حفظ شهرت خود به عنوان «شریک قابل اعتماد» استفاده کند.

 بر اساس گزارش اتحادیه اروپا در سال گذشته، این اتحادیه مجموعا بزرگترین ارائه دهنده کمک‌های خارجی در جهان بوده که در سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۹۶ میلیارد یورو (۹۹ میلیارد دلار) هزینه کرده است. بخش قابل توجهی از این کمک‌ها از زمان تشدید درگیری اوکراین در سال ۲۰۲۲ به کی‌یف اختصاص داده شده است و به گفته کمیسیون اروپا، مجموع کمک‌های اتحادیه اروپا اکنون نزدیک به ۱۴۵ میلیارد دلار است. 

چندین کشور عضو اتحادیه اروپا، از جمله اسلواکی و مجارستان، کمک‌های نظامی به کی‌یف را متوقف کرده و خواستار هدایت بیشتر کمک‌های مرتبط با اوکراین به سمت نگرانی‌های داخلی شده‌اند. 

به گزارش بلومبرگ، اتحادیه اروپا در هفته‌های آتی پیشنهادهایی را برای تغییر ساختار برنامه کمک‌های خارجی با تمرکز بر تنظیم دقیق بودجه هفت ساله خود برای دوره ۲۰۲۸ تا ۲۰۳۴ ارائه خواهد کرد. اتحادیه اروپا در رقابت با آمریکا و چین به عنوان یک کمک کننده جهانی پیشرو، به دنبال گسترش نفوذ خود در مناطق غنی از منابع مانند آفریقا و آمریکای جنوبی است. 

ترامپ پیشنهاد کرده که کی‌یف باید در ازای ادامه کمک‌های آمریکا، به واشنگتن اجازه دسترسی به ذخایر فلزات کمیاب را بدهد، با این استدلال که این به عنوان «ضمانت» بازگشت سرمایه‌های آمریکایی عمل می‌کند. رئیس جمهور آمریکا همچنین بارها اعضای اروپایی ناتو را برای افزایش هزینه‌های دفاعی خود تحت فشار قرار داده و تهدید کرده است که تعرفه‌هایی را اعمال می‌کند که می‌تواند بر صادرات فلزات کلیدی اروپا تأثیر بگذارد. 

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حفاظت از مردم در دونباس را دلیل اصلی آغاز عملیات نظامی در اوکراین ذکر کرده است. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در اکتبر ۲۰۲۴ گفت که منابع در این مناطق نقش مهمی در حمایت کشورهای عضو ناتو از کی‌یف دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha