به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا گفته است که میخواهد با کییف توافقی داشته باشد تا واشنگتن پول خود را از طریق مبادله کمکها با مواد معدنی کمیاب اوکراین پس بگیرد، بدون توجه به اینکه «شاید روزی این مواد متعلق به روسیه شوند.»
ترامپ در مصاحبهای با «برت بایر» از فاکس نیوز ادعا کرد که «ایالات متحده بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار، احتمالا ۳۵۰ میلیارد، در اشکال مختلف به اوکراین کمک کرده است» و افزود که ادامه تأمین مالی کییف بدون دریافت چیزی در ازای آن «احمقانه» خواهد بود.
رئیسجمهور آمریکا گفت: «من میخواهم پولمان تضمین شود، زیرا ما صدها میلیارد دلار خرج کردهایم. آنها زمینهایی فوقالعاده ارزشمند دارند، از نظر مواد معدنی کمیاب، نفت و گاز و سایر منابع.»
ترامپ اظهار داشت: «به آنها گفتم که معادل این مبلغ، یعنی حدود ۵۰۰ میلیارد دلار از مواد معدنی کمیاب را میخواهم، و آنها اساسا با این موضوع موافقت کردهاند. پس حداقل احساس حماقت نمیکنیم. در غیر این صورت، ما احمق هستیم. به آنها گفتم که باید چیزی دریافت کنیم.»
او افزود: «میدانید، شاید آنها معاملهای انجام دهند، شاید هم ندهند. شاید روزی این منابع متعلق به روسیه شوند، شاید هم نه، اما ما همه این پول را خرج کردهایم و میگویم که میخواهم آن را پس بگیرم.»
«اراضی دارای معادن، دست روسیه است»
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین هفته گذشته تأیید کرد که مایل به توافق درباره ذخایر لیتیوم، تیتانیوم و سایر فلزات سنگین اوکراین است. با این حال، او تأکید کرد که حامیان غربی اوکراین باید ابتدا به بیرون راندن نیروهای روسیه از مناطق غنی از مواد معدنی کمک کنند، سپس بتوانند در این منابع کمیاب سرمایهگذاری کنند.
پیش از تشدید جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲، این کشور بزرگترین ذخایر تیتانیوم و لیتیوم اروپا را در اختیار داشت. هرچند این مواد در دسته عناصر کمیاب قرار نمیگیرند، اما برای صنایع نظامی، باتریها و خازنها بسیار حیاتی هستند. فهرست فلزات کمیابی که در اوکراین یافت میشوند شامل بریلیوم، منگنز، گالیوم، اورانیوم، زیرکونیوم، گرافیت، آپاتیت، فلوریت و نیکل هم میشود.
به گزارش فوربس، حدود ۷ تریلیون دلار از ثروت معدنی اوکراین در مناطق دونباس، شامل دونتسک و لوهانسک، قرار دارد. این مناطق در سال ۲۰۱۴ پس از «کودتای میدان» در کییف که با حمایت غرب انجام شد، استقلال خود را اعلام کردند. بیشتر این مناطق پس از رأیگیری دونتسک و لوهانسک برای پیوستن به روسیه در سال ۲۰۲۲، تحت کنترل روسیه درآمدند.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه حفاظت از مردم دونباس را بهعنوان یکی از دلایل اصلی آغاز عملیات نظامی در اوکراین ذکر کرده است. «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه هم در اکتبر ۲۰۲۴ گفت که منابع موجود در این مناطق یکی از عوامل اصلی حمایت کشورهای عضو ناتو از کییف است. او گفت: «گفتوگوی آنها حول محور سرزمین و منابعی میچرخد که در آمریکا به آن نیاز دارند. اما نگرانی ما سرزمین نیست، بلکه مردم هستند.»
افزایش بودجه نظامی؛ «چین و روسیه در حال بزرگتر شدن هستند»
رئیسجمهور آمریکا همچنین در سخنان خود اعلام کرد که بودجه دفاعی ایالات متحده افزایش خواهد یافت، زیرا معتقد است که دو رقیب اصلی این کشور، روسیه و چین، در حال گسترش قدرت خود هستند.
ترامپ در مصاحبهای با فاکس نیوز گفت: «ما میخواهیم هزینههای دفاعی را افزایش دهیم. فکر میکنم که این کار ضروری است. یکی از دلایلی که میتوانم با اطمینان صحبت کنم این است که ما واقعا یک ارتش فوقالعاده داریم، اما آنها [چین و روسیه] هم در حال بزرگتر شدن هستند.»
توافق هستهای با ایران
دونالد ترامپ میگوید فکر میکند دولتش به توافقی با ایران بر سر توقف برنامه هستهای این کشور دست خواهد یافت. او مدعی است که تهران مایل به مذاکره است.
او در مصاحبهای با فاکس نیوز بار دیگر مدعی شد: «فکر میکنم ما درباره ایران توافقی خواهیم داشت.»
ترامپ همچنین میگوید که ترجیح میدهد رژیم صهیونیستی اقدام نظامی نکند، همانطور که بسیاری فکر میکنند با کمک یا تایید ایالات متحده انجام خواهد شد.
ترامپ در این مصاحبه میگوید: «من ترجیح میدهم توافقی با ایران ببینم که در آن بتوانیم توافقی انجام دهیم، نظارت کنیم، بررسی کنیم، بازرسی کنیم و سپس آن را منفجر کنیم یا فقط مطمئن شویم که هستهای وجود ندارد. من ترجیح میدهم معاملهای انجام دهم که به آنها آسیبی نرساند، و فکر میکنم آنها هم همین را میخواهند.»
او جزئیاتی در مورد چگونگی بهبود توافق هستهای ۲۰۱۵ (برجام) ارائه نمیدهد که در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد، که به گفته او «احمقانهترین توافق» و «جادهای به سوی یک سلاح هستهای» بود.
به گفته ترامپ، «اگر توافق برجام پای بر جا میماند، تا الان دیگر منقضی شده بود.» او گفت: «آن (برجام) یک توافق کوتاهمدت بود. شما نمیتوانید به توافقی برسید، آن هم صرفا با چند سال کار روی آن. و آنها (ایران) حق قانونی را داشتند که سلاح هستهای داشته باشند. ما نمیتوانیم اجازه دهیم آنها سلاح هستهای داشته باشند. من هم دوست دارم با آنها توافق کنم، بدون اینکه آنها را بمباران کنم.»
رئیسجمهور آمریکا همچنین مدعی شد: ایران بسیار نگران و وحشت زده است برای اینکه (سامانههای) دفاعی آنها تقریبا از دست رفته است. شاید آنها همین حالا که ما در حال صحبت هستیم، در تلاش هستند (سامانههای) دفاع هوایی جدیدی بهدست آورند اما (سامانههای) دفاعی آنها تا حد زیادی از دست رفته است. آنها لحظات بسیار بدی داشتهاند. پیجرها برای آنها فاجعه بوده است. تعداد بسیاری از رهبری (حزبالله لبنان) را از بین برد و هیچکس پیش از آن، چیزی شبیه به آن را ندیده بود. ایران بسیار نگران است. فکر میکنم آنها ترسیدهاند. فکر میکنم که ایران دوست داشته باشد که توافق شود و من هم دوست خواهم داشت که با آنها، بدون بمباران آنها توافق کنم».
رئیسجمهور آمریکا همچنین در جمع خبرنگاران کاخ سفید، جنبش مقاومت حماس را تهدید کرد و به آنها برای آزادی تمام اسیران صهیونیست ضربالاجل داد. او ضربالاجل ظهر شنبه را به حماس اعلام کرده و گفت اگر تا آن موقع اسرا آزاد نشوند، جهنم به پا میکند. وقتی خبرنگار دقیقا منظور او را سوال کرد، ترامپ گفت: «حماس میفهمد منظور من چیست... آنها ظهر شنبه ساعت ۱۲ میفهمند منظور من چیست.»
انتهای پیام
نظرات