خداداد شیخ زاده امروز ۲۳ بهمن در کارگروه بهداشت استان افزود: با توجه به همسایگی استان سیستان و بلوچستان با کشورهایی که اپیدمیهای بزرگ بیماری تب دنگی را در سالهای اخیر گزارش کردهاند، لزوم توجه به بیماری تب دانگ و همچنین دو بیماری زیکا و چیکونگونیا دارای اهمیت است.
شیخ زاده افزود: با توجه به حضور پشه آئدس مهاجم، ناقل بیماری تب دانگی در جنوب استان در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اقدامات پیشگیرانه و اجرای نظام مراقبت حشره شناسی توسط تیم های بهداشتی جهت شناسایی پشه آئدس با دقت و حساسیت در حال انجام است.
جلیل نجاتی فوکال پوینت علمی حشره شناسی بیماریهای منتقله از آئدس در جنوب شرق کشور از انجام اقدامات گسترده برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب دانگی در سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: از زمان شناسایی اولین موارد پشه آئدس در جنوب استان، در راستای دستورالعملهای وزارت بهداشت، اقدامات مراقبتی و کنترلی در حیطههای انسانی و حشرهشناسی در سطح استان آغاز شده و این اقدامات همچنان ادامه دارد.
وی ادامه داد: پایش و مراقبت مداوم ناقلین تب دانگ توسط کلکتورهای آموزش دیده سیستم بهداشت، سالهاست که در سایتهای منتخب تمامی شهرستانهای استان به ویژه در مبادی ورودی آنها، درحال انجام است، این موضوع می تواند شناسایی و تشخیص زودهنگام حضور این ناقلین را در پی داشته باشد.
وی افزود: کاهش وفور جمعیت ناقلین تب دانگ در فصول سرد، می تواند امکان انجام مداخلات محیطی اثربخش را پیش از فصل فعالیت بعدی آنها فراهم کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان عنوان کرد: مطالعات میدانی گسترده و اقدامات کنترلی مرتبط با ناقلین، هماهنگی های درون و برون بخشی، بهسازی محیط و آموزش مردم بخشی از اقدامات مهم پیش از فصل فعالیت بعدی است.
انتهای پیام
نظرات