• چهارشنبه / ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۲۱:۴۷
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1403112418520
  • خبرنگار : 50963

رئیس اتاق بازرگانی استان:

تخفیفات سود بازرگانی بنادر استان بوشهر احیا شود

تخفیفات سود بازرگانی بنادر استان بوشهر احیا شود

ایسنا/بوشهر رئیس اتاق بازرگانی استان گفت: احیای تخفیفات سود بازرگانی بنادر استان بوشهر در بازه زمانی مشخص، از مطالبات فعالان اقتصادی بوشهر است و این اقدام گره از کار بسیاری از بازرگانان و تجار خواهد گشود.

خورشید گزدرازی امروز، چهارشنبه ۲۴ بهمن، در نشست فعالان اقتصادی استان بوشهر با رئیس جمهوری، استان بوشهر را گنجینه ارزشمند انسانی، اجتماعی و طبیعی خلیج فارس دانست و اظهار داشت: به گواه تاریخ، هرگاه بوشهر دارای رونق تجاری بوده، نواحی مرکزی فلات ایران و مناطق پسکرانه‌ای نیز از رونق قابل توجهی برخوردار شده است.

وی به مسائل، مشکلات و چالش‌های پیش‌روی بخش تجارت استان بوشهر اشاره کرد و گفت: ۵۲ درصد از سواحل خلیج فارس در اختیار استان زرخیز بوشهر قرار دارد و اگر تصور می‌شود که سیاست‌های ابلاغی اقتصاد دریامحور و اهداف برنامه هفتم توسعه و همچنین برنامه‌های دولت چهاردهم در این استان اجرایی می‌شود، باید تأکید کنیم که محدودیت‌ها و کاستی‌های زیرساخت‌های بندری، ریلی و بزرگراه کنونی به گونه‌ای است که سیاست‌های ابلاغی یاد شده قابل اجرا نیست.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر از جمله این محدودیت‌ها را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: ما محدود استان ساحلی هستیم که به شبکه ریلی وصل نشده‌ایم، آزاد راه بوشهر – شیراز تاکنون فقط روی کاغذ مانده است، لایروبی بندر بوشهر صورت نگرفته و امکان پهلوگیری کشتی‌های ۵۰ هزار تن وجود ندارد.

گزدرازی با بیان اینکه منطقه آزاد تجاری و صنعتی بوشهر از دوران مصدق تا بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی مورد تأیید و تأکید کارشناسان بوده است گفت: در سال ۱۴۰۰ بوشهر به‌عنوان منطقه آزاد در دولت مصوب و ابلاغ شد که با توجه به محدودیت منابع مالی دولت، پیشنهاد می‌شود تا زیرساخت‌های مورد نیاز این منطقه از محل تخصیص حداقل ۳۰ درصد از درآمدهای گمرکی و سایر ظرفیت های مشابه تأمین شود.

وی برقراری امکان جابجایی کالا از منطقه ویژه اقتصادی ۱ و ۲ را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: بنا به مصوبه هیئت وزیران در سفر دوم مرحوم رئیسی و با توجه به عدم اجرای آن توسط گمرک، خواستاریم تا در همین سفر، هیئتی از محل گمرک و منطقه ویژه بازدید کنید و اقدام عاجل در این خصوص به عمل آید.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر ادامه داد: خوشبختانه با پیگیری‌های صورت گرفته از مجموعه نهاد ریاست جمهوری، مجوز ۲۳۶ هکتار اراضی بندر نگین بوشهر از طرف سازمان محیط زیست صادر شده که با توجه به محدودیت شدید اراضی بندری، تقاضای صدور مجوز یاد شده برای کل ۵۱۰ هکتار اراضی این منطقه را داریم.

گزدرازی احیای تخفیفات سود بازرگانی بنادر استان بوشهر در بازه زمانی مشخص را از دیگر مطالبات فعالان اقتصادی بوشهر اعلام و بیان کرد: این اقدام گره از کار بسیاری از بازرگانان و تجار خواهد گشود.

وی اضافه کرد: با توجه به سوابق و تجربه‌های گذشته و حداقل فاصله بین بندر بوشهر و بندر دمّام کشور عربستان درخواست می شود، استان بوشهر به‌عنوان معین تجاری با این کشور تعیین شود.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر ادامه داد: با توجه به ارتباطات مهم سیاسی و اقتصادی بین کشور ایران و کشور قطر و با عنایت به اینکه ۷۵ درصد از صادرات به قطر از بنادر بوشهر صورت می‌پذیرد، تسهیل امر تجارت با قطر از ضرورت اجتناب‌ناپذیری برخوردار است که طی دو سال گذشته، با وجود دستگاه ایکس ری در بندر دیر، کالاهای ایرانی مورد بی‌مهری طرف قطری قرار گرفته و در آن کشور مجدداً مورد بازبینی و بازرسی قرار گرفته و حتی تخلیه کالاها از کانتینرها به کانتینرهای دیگر منتقل می‌شود و این همه موجب زمان‌بری فرآیند نقل و انتقال شده و به فاسد شدن برخی محصولات و آسیب به کالاهای صادراتی منجر می‌شود و هزینه‌های مضاعفی به بازرگانان تحمیل می‌کند ازاین‌رو تقاضا می‌شود دستور فرمایید موضوع در اسرع وقت از طریق تعامل با مقامات قطری حل و فصل شود.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر با اشاره به سیاست‌های ابلاغی اقتصاد دریامحور و اهداف برنامه هفتم توسعه گفت: محدودیت‌ها و کاستی‌های زیرساخت‌های بندری، ریلی و بزرگراهی در استان بوشهر به گونه‌ای است که سیاست‌های یاد شده قابل اجرا نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha