زین العابدین حسام امروز (۲۷ بهمن) با بیان اینکه بیشتر این طرح ها در ایام الله دهه مبارک فجر امسال اجرا شدند، اظهار کرد: این طرح با همکاری دادگستری استان، اداره کل آموزش و پرورش و به همت قضات استان در شهرستان های مختلف استان اجرایی شده است.
وی ارتقای آگاهی حقوقی دانش آموزان و افزایش حساسیت آنها نسبت به آسیبهای اجتماعی را ضروری دانست و افزود: این دوره های آموزشی با برگزاری دهها کارگاه و نشست آموزشی با حضور قضات خبره و با تجربه در مدارس سراسر استان برگزار شده است.
معاون قضایی دادگستری استان سمنان با بیان اینکه آموزش و پرورش نقش موثری در فرهنگ سازی و آگاه بخشی پیشگیرانه دارد، افزود: آموزش مفاهیم پایه حقوقی از جمله حقوق شهروندی، قوانین اجتماعی پرتکرار و آموزش مسئولیتهای فردی در قبال وقوع ناهنجاریها به دانش آموزان باعث میشود جامعه دانشآموزی، خانوادهها و اولیای مدارس آگاهیهای لازم را درباره مشکلات اجتماعی کسب کنند و در مواجهه احتمالی با تهدیدهای مختلف واکنش لازم را داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه بسیاری از مسائل حقوقی و کیفری به دلیل نا آشنایی افراد به حقوق و تکالیف فردی رخ می دهد، تصریح کرد: افزایش دانش حقوقی جامعه میتواند به کاهش آسیبهای اجتماعی در جامعه کمک کند.
وی با بیان اینکه افراد با کسب دانش حقوقی به درک بهتری از عواقب اعمال فردی خود میرسند ادامه داد: توانایی تصمیم گیری درست، قبل از وقوع جرائم و پیشگیری از ابتلا به آسیب های مختلف اجتماعی از دیگر مزایای افزایش دانش حقوقی آحاد مردم است.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان سمنان خاطرنشان کرد: در طرح «قاضی مدرسه» قضات متخصص و برجسته در مدارس سطح استان، بویژه دبیرستانها حضور یافته و مسائل حقوقی ناشی از آسیبهای اجتماعی را مطرح و ارشادات لازم را به مخاطبین ارائه میدهند.
وی با بیان اینکه طرح «قاضی مدرسه» در این مرحله در ۴۰ مدرسه استان اجرا شده است اضافه کرد: در قالب این کارگاهها بیش از یکهزار و ۱۴۰۰ دانشآموز، ۴۰ مشاور مدرسه و ۲۰۰ نفر از والدین با مفاهیمی نظیر پیشگیری از وقوع جرم، خطرات، تهدیدات و جرائم فضای مجازی و چگونگی مواجهه با خطرات احتمالی و...آشنا شدند.
انتهای پیام
نظرات