به گزارش ایسنا، «مارک روته» دبیرکل ناتو، امروز (شنبه) اعلام کرد که کشورهای عضو این ائتلاف باید هزینههای دفاعی خود را به پنج درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش دهند.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا، از اعضای ناتو خواسته است که پنج درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به بودجه نظامی اختصاص دهند، رقمی که نسبت به استاندارد ۲ درصدی قبلی، افزایش چشمگیری محسوب میشود. اعضای ناتو بیش از یک دهه پیش توافق کردند که ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به بودجه نظامی اختصاص دهند، اما اکنون این میزان دیگر برای مقابله با تهدیدات روسیه و تأمین تسلیحات مورد نیاز اوکراین، کافی نیست.
روته در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ و در گفتوگویی با نشریه آمریکایی پالتیکو گفت که «طی ماههای آینده، اجماع درباره این هدف شکل خواهد گرفت» و تأکید کرد که برای افزایش هزینههای دفاعی، «باید حوزه دفاعی را در اولویت قرار دهیم.» این اظهارات به معنای آن است که دولتها ممکن است مجبور شوند میان هزینههای نظامی و برنامههای رفاه اجتماعی، یکی را انتخاب کنند.
ناتو همچنین در حال تدوین اهداف جدیدی برای توانمندیهای دفاعی خود است تا مشخص شود که این بودجه اضافی باید در چه زمینههایی هزینه شود. به گفته روته، مشخص است که ناتو به سامانههای دفاع هوایی، موشکهای دوربرد و تانکهای بیشتر نیاز دارد.
دبیرکل ناتو درباره وضعیت هزینههای نظامی اروپا و کانادا در دهههای گذشته گفت: «ما در ۴۰ سال گذشته، بهویژه از زمان فروپاشی دیوار برلین، بهاندازه کافی هزینه نکردهایم. آمریکا بهدرستی خواستار توازن بیشتر در این زمینه است، که کاملاً منطقی است.»
او همچنین با اشاره به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا مبنی بر اینکه کشورهای اروپایی نباید تصور کنند حضور آمریکا در ناتو برای همیشه ادامه خواهد داشت، گفت باور دارد که ایالات متحده همچنان به ناتو متعهد است.
روته در ادامه با بیا اینکه آمریکا بیش از ۵۰ درصد از تولید ناخالص داخلی ناتو را تشکیل میدهد، استدلال کرد که «این ائتلاف پیش از هر چیز، یک سازمان آمریکایی است.»
دبیرکل ناتو همچنین تأکید کرد که «همه گزینهها روی میز» هستند تا جنگ اوکراین به پایان برسد. این اظهارات در حالی مطرح شده که ترامپ و وزیر دفاع او، هگست، عضویت اوکراین در ناتو را رد کردهاند و اعلام کردهاند که کییف نمیتواند تمامی اراضی اشغالشده خود توسط روسیه را بازپس بگیرد.
با این وجود، روته در پایان گفت: «ما باید این درگیری را به گونهای پایان دهیم که پوتین حتی یک کیلومتر مربع از خاک اوکراین را تصرف نکند. فکر نمیکنم چنین توافقی، توافق بدی باشد.»
انتهای پیام
نظرات