• یکشنبه / ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۸:۵۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1403112820388
  • خبرنگار : 71489

اظهارات موافقان و مخالفان طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی

اظهارات موافقان و مخالفان طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی

موافقان و مخالفان طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی در جلسه صحن مجلس شورای اسلامی به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

به گزارش ایسنا، در جلسه علنی امروز یکشنبه صحن مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون‌های عمران و اجتماعی در مورد طرح یک فوریتی تفکیک وزارتخانه راه و شهرسازی، نمایندگان موافق و مخالف این طرح به بیان اظهاراتی پرداختند.

سالار مرادی -  نماینده مردم سنندج - در اظهاراتی به عنوان مخالف اظهار کرد: یکی از پرسش‌هایی که این روزها مردم از ما می‌پرسند این است که آیا مسأله امروز کشور تفکیک این وزارتخانه است؟ در واقع ما در کشور و در حال حاضر مشکلات حادتری داریم که یکی از آنها مسئله مسکن ملی است. دیدگاه کارشناسان این است که اگر این تفکیک صورت بگیرد ممکن است موضوع مسکن ملی با تاخیر مواجه شود.

وی افزود: امروز مهم‌ترین مسئله ما در حوزه راه و شهرسازی راه‌های روستایی و شهری و همچنین شاهراه‌های کشور است که وضعیت خوبی ندارد. همچنین موضوع راه‌آهن و حمل‌ونقل هوایی باید مورد توجه قرار بگیرد. نظر دوستان و کارشناسان این است که ۱۳ سال از ادغام این دو وزارتخانه گذشته است حال بخواهیم امروز بعد از ۱۳ سال به مرحله قبل بازگردیم. به نظرم اگر قرار است این وزارتخانه به اهداف رسالت‌ها و ماموریت‌های خود عمل کند، بهتر است در مورد شخص وزیر اظهار نظر کنیم نه اینکه وزارتخانه را تغییر دهیم تا مشکلات را برطرف نماییم.

مالک شریعتی - نماینده مردم تهران - نیز در اظهاراتی به عنوان موافق با بیان اینکه همه در مجلس نگاه ملی داریم، اظهار کرد: بحث موفقیت دولت و خدمت‌رسانی مردم یکی از موضوعات کلیدی کشور در حوزه مسئولیت‌های وزارت راه و شهرسازی است. امروز دغدغه اصلی مردم موضوع مسکن است و مسکن در اولویت و توجه مجلس نیز قرار داشته و دارد اما متاسفانه مسئله ما ساختاری و نهادی است.

وی افزود: موضوع این است که این بار بسیار سنگین در بخش‌های مختلف کشور از عهده یک وزیر بر نمی‌آید و نه تنها در این دولت بلکه در دولت گذشته نیز این موضوع محل بحث بود. علت عدم تحقق توفیق در حوزه مسکن با وجود قوانین خوبی که مجلس به تصویب رسانده این است که این قوانین باید توسط یک وزارتخانه اجرایی شود اما به دلیل مشغله زیاد و معاونت‌های متعدد این اقدام امکان‌پذیر نیست. حوزه مسکن و شهرسازی قابل تفکیک است امروز حوزه مسکن آنقدر گسترده است که نیاز به یک وزیر برای پیگیری امورات دارد. حمایت ما در ابتدای شروع دولت از وزیر راه و شهرسازی، قول ایشان برای کمک کردن به تفکیک بود.

مصطفی معینی آرانی - نماینده کاشان و آران و بیدگل - در اظهاراتی به عنوان مخالف تاکید کرد: کشور ما الان در یک شرایط تورمی است، چگونه می‌توان در این شرایط خطیر به این موضوع بی‌توجهی کرد؟ باید مغایرت‌های تفکیک با مسائل اجتماعی را مورد نظر قرار دهیم. در صورت تفکیک کلیه امورات حداقل ۲ الی ۳ سال با تاخیر مواجه خواهند شد. ایجاد موازی‌کاری و رویه‌های جدید در دو وزارتخانه و همچنین استقرار مدیران جدید که سابقاً آزموده نشده‌اند از مضرات این تفکیک است. همچنین باید به مخالفت مرکز پژوهش‌های مجلس با این تفکیک نیز توجه کرد.

به گزارش ایسنا، محمد منان رئیسی نماینده مردم قم در اظهاراتی به عنوان موافق طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد: طی پیمایش‌های انجام شده مسکن به یک ابر بحران تبدیل شده است. عمده مسئله مسکن موضوع مدیریت زمین است و مستحضر هستید که زمین در کشور ما به وفور وجود دارد اما به دلیل عدم تمرکز لازم در مدیریت کلان در حوزه مسکن و زمین موجب بغرنج‌تر شدن موضوع می‌شود. برخی از کارشناسان با استدلال غلطی علت وضعیت مسکن را سیاست‌های ارزی و پولی عنوان می‌کنند اما به نظر من وزارتخانه تمرکز و بضاعت لازم برای حل و فصل موضوع را ندارد و لازمه آن چالاکی و سبک شدن وزارتخانه است.

وی عنوان کرد: امروز نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر متقاضی ذیصلاح در جریان قانون جوانی جمعیت ثبت‌نام کردند اما زمینی به آنها تخصیص نیافته است. همچنین در حوزه نهضت ملی مسکن ما تصویب کرده‌ایم که سالی یک میلیون مسکن ساخته شود اما امروز مشاهده می‌کنیم که سالی ۲۰۰ الی ۳۰۰ مسکن ساخته می‌شود و هفت میلیون ناترازی مسکن داریم. اگر بدانیم با تفکیک وزارتخانه حتی ۱۰ یا ۲۰ درصد مسایل حل می‌شود ما با آن موافق هستیم. وزارت راه و شهرسازی وزارتخانه‌ای است که بیش از ۳۰ معاون دارد و برخی از آنها حتی ماهی یک مرتبه نیز نمی‌توانند وزیر خود را ببینند.

مسلم صالحی نماینده اقلید نیز در اظهاراتی به عنوان مخالف گفت: اشتباه در تفکیک یا ادغام این وزارتخانه نیست بلکه مشکل در تصدی گری دولت است. حداقل کاری که می‌توان انجام داد این است که تصدیگری دولت را در حوزه مسکن کاهش و اختیارات را به استانداری‌ها و شهرداری‌ها واگذار کنیم. اگر تصدیگری و حاکمیت دولت را کم کردیم، ساختار چابک خواهد شد. تفکیک دو وزارتخانه به معنای حداقل دو سال معطلی و از دست رفتن اعتبارات مورد انتظار است.

وی اظهار کرد: در صورت تفکیک قول می‌دهم که ۲ سال آینده همچنان موضوع مسکن و پروژه‌های عمرانی در جای خود باقی خواهد ماند. با توجه به هزینه‌بر بودن این تفکیک معتقدم که در صورت تایید مجلس، مصوبه مورد ایراد شورای نگهبان قرار خواهد گرفت.

مجتبی یوسفی نماینده مردم اهواز و باوی نیز در اظهاراتی به عنوان موافق طرح تفکیک وزارتخانه راه و شهرسازی عنوان کرد: امروز وزارت راه و شهرسازی ۳۴ معاونت و سازمان دارد و وزیر فرصتی برای رسیدگی به همه امورات محوله به این وزارتخانه ندارد. بسیاری از اوقات وزیر فرصت نمی‌کند که معاونان خود را نیز ببینند. امروز اصلاً موضوع ما این نیست که چه کسی وزیر راه و شهرسازی است.

به گزارش ایسنا، پیش از طرح اظهارات موافقان و مخالفان طرح تفکیک وزارتخانه راه و شهرسازی گزارش کمیسیون‌های عمران و اجتماعی مجلس توسط عبدالجلال ایری سخنگوی کمیسیون عمران و رحمت‌الله نوروزی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی قرائت شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha