• یکشنبه / ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403112820627
  • خبرنگار : 50225

/هفته جوان/

خطر مصرف مواد مخدر در کدام نوجوانان و جوانان بیشتر است؟

خطر مصرف مواد مخدر در کدام نوجوانان و جوانان بیشتر است؟

ایسنا/خوزستان مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به دلایل گرایش جوانان به مصرف مواد مخدر، مرحله آغاز اعتیاد را مصرف سیگار دانست و گفت: خطر اعتیاد در نوجوانانی که رابطه پرتنشی با والدین دارند بیشتر است.

دکتر رضا دواساز ایرانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره دلیل به تمایل جوانان به استفاده کردن از مواد مخدر مختلف اظهار کرد: در کشورهای غربی ۸۰ درصد موارد مرگ به دلیل تصادفات، خودکشی، دیگرکشی، الکل و داروهاست. معمولا شروع اعتیاد به موارد مخدر، مصرف سیگار و الکل است و در مرحله بعد به مصرف حشیش و مواد پرخطرتر روی می‌آورند.

وی افزود: مرحله آغازین مصرف مواد مخدر، مصرف تفریحی یا مصرف اجتماعی یعنی تحت تاثیر حاکم بر جمع است. در این مرحله عامل مهم در مصرف کردن مواد مخدر کنجکاوی و انجام دادن کاری است که همسالان انجام می‌دهند.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان گفت: نوجوانان و جوانان یاد می‌گیرند که مواد مخدر به آن‌ها لذت می‌بخشد و آن‌ها را از قید و بند رها می‌کند. مصرف مواد مخدر موجب پذیرش آن‌ها توسط گروه همسالان خود می‌شود. در واقع همسالان در سوق دادن جوانان به مصرف کردن مواد مخدر نقش موثری دارند.

دواساز ایرانی عنوان کرد: شکی نیست که فشار همسالان عامل مهمی است اما بسیاری از نوجوانان و جوانان با وجود دوستان سیگاری یا مصرف‌کننده مشروب یا مواد مخدر، خودشان سیگاری نمی‌شوند و از مشروب و مواد مخدر استفاده نمی‌کنند، بنابراین روابط خانوادگی نیز در گرایش نوجوانان و جوانان به مواد مخدر نقش موثری دارد.

وی بیان کرد: احتمال گرایش نوجوانان و جوانانی که رابطه پرتنشی با والدین دارند و در خانواده‌های دارای مشکلات زیاد زندگی می‌کنند، به مواد مخدر بیشتر است. گاهی فشارهای زندگی و وجود مشکلات متعدد، مقاومت افراد را در هم می‌شکند و برای گریز از وضعیت پریشانی خود به سمت مصرف کردن مواد مخدر روی می‌آورند در حالی مصرف مواد مخدر به هیچ عنوان توانایی یک نوجوان را در مقابله با مشکلات زندگی افزایش نمی‌دهد.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان گفت: نوجوانان و جوانان دچار مشکلات عصبی و روانی مانند افسردگی و اضطراب، ممکن است برای غلبه کردن بر افسردگی، اضطراب، کمرویی و تقویت روابط اجتماعی خود به مصرف الکل و مواد مخدر روی بیاورند. مطالعات نشان داده است افسردگی در این گروه سنی آن‌ها را در معرض مصرف مواد مخدر قرار می‌دهد.

دواساز ایرانی بیان کرد: احتمال معتاد شدن برخی از نوجوانان و جوانان دارای خصوصیات شخصیتی پرخاشگری بیشتر است. برای مثال نوجوانان و جوانانی که قادر به کنترل تکانه‌های خود نیستند و پرخاشگر و غیرقابل کنترل هستند، بیشتر احتمال دارد از مواد مخدر استفاده کنند. احتمال گرایش نوجوانان به مواد مخدر خصوصا کسانی که یکی از اعضای خانواده آنها به ویژه یکی از والدین مواد مخدر مصرف می‌کند، بالاست.

وی افزود: علاوه بر الگو قرار گرفتن اعضای خانواده، عوامل ژنتیکی، سابقه خانوادگی یا وابستگی مصرف مواد مخدر نیز در افزایش خطر مصرف مواد مخدر تاثیرگذار است. نوجوانان و جوانانی که همسالانشان مصرف مواد دارند احتمال مصرف مواد در آنها هم بالاست.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان گفت: نوجوانانی که قبل از ۱۳ سالگی سیگار مصرف می‌کنند خطر مصرف مواد مخدر در آن‌ها بالاست. طبق فرضیه دروازه، ورود به مواد مخدر با سیگار شروع می‌شود و بعد به سمت الکل پیش می‌رود، سپس حشیش و مواد پرخطرتر مثل هروئین مصرف می‌کنند؛ بنابراین دخالت والدین در اوایل این فرآیند از پیدایش مسائل جدی پیشگیری می‌کند.

دواساز ایرانی ادامه داد: هر قدر نوجوان با والدین صمیمی‌تر باشند خطر گرایش به مواد مخدر در وی کمتر می‌شود. احتمال مصرف مواد مخدر در نوجوانان و جوانانی که سابقه اختلال خلقی مثل افسردگی، اضطراب و یا اعتماد به نفس پایین دارند و مهارت اجتماعی کافی ندارند و یا در ایجاد ارتباط با دیگران مشکل دارند، بیشتر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha