• یکشنبه / ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۶
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403112820649
  • خبرنگار : 50455

سرپرست میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم بیان کرد؛

تبدیل قم به مقصد برتر گردشگری؛ با جذب سرمایه و توسعه زیرساخت‌ها

تبدیل قم به مقصد برتر گردشگری؛ با جذب سرمایه و توسعه زیرساخت‌ها

ایسنا/قم سرپرست میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم گفت: ما بر این باوریم که با جذب سرمایه‌گذار، حمایت از بخش خصوصی در چهار چوب قانون، و توسعه زیرساخت‌ها و بهره‌گیری از تجارب صاحبان فکر و ایده، و تشکیل شورای عالی نخبگان در حوزه گردشگری استان می‌توان قم را به یکی از مقاصد مهم گردشگری ایران و جهان تبدیل کرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عباسعلی باباگل‌زاده، سرپرست میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با وجود بارگاه ملکوتی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران و دیگر اماکن زیارتی و قرار داشتن در شاه راه مواصلاتی ۱۷ استان قم به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری مذهبی و زیارتی در ایران، از جایگاه والایی برخوردار است و در واقع دومین قطب گردشگری زیارتی کشور شناخته می‌شود.

وی ادامه داد: استان قم علاوه بر گردشگری زیارتی دارای جاذبه‌های تاریخی، باستانی، طبیعی، علمی و کتابخانه‌ها و همچنین صنایع‌دستی است که در نمایشگاه گردشگری امسال که در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران با حضور همه استان‌های کشور برگزار شد تلاش کردیم در قالب‌های مختلف از جمله پادکست‌ها، المان‌های شهری، کلیپ‌ها و حضور راهنمایان و کارشناسان خبره این ظرفیت‌های ناشناخته معرفی شده است.

باباگل‌زاده با اشاره به نقش موثر اصحاب رسانه در معرفی و اطلاع رسانی ظرفیت‌های گردشگری قم، بیان کرد: امیدواریم همانند گذشته در کمک به توسعه صنعت گردشگری که یکی از اهداف مهم دولت چهاردهم است پای کار بوده و یاری کننده مجموعه استان باشند؛ چرا که توسعه صنعت گردشگری و تولیدات صنایع دستی در ایجاد اشتغال پایدار و رونق اقتصادی در حل مشکلات جامعه و معیشت نقش اساسی دارد.

وی تاکید کرد: نمایشگاه گردشگری، فرصتی مغتنم برای معرفی ظرفیت‌های استان و ایجاد تعاملات سازنده با مدیران استان ها و فعالان این حوزه بود؛ در همین راستا تلاش کرده‌یم تا در غرفه قم نمادهای شاخص گردشگری استان را به نمایش بگذاریم.

باباگل‌زاده بیان کرد: حرم مطهر حضرت معصومه(س) به عنوان مهم‌ترین مرکز گردشگری مذهبی استان، تیمچه بازار قم که یکی از شاهکارهای معماری دوران قاجار محسوب می‌شود؛ همچنین تالاب مُره به عنوان نمونه‌ای از جاذبه‌های طبیعی از جمله نمادهایی بود که در این نمایشگاه معرفی شد.

توسعه زیرساخت‌های گردشگری و احیای اماکن تاریخی

وی یکی از اولویت‌های اصلی میراث فرهنگی را تلاش در جهت بهبود زیرساخت‌های گردشگری در سطح استان معرفی کرد و گفت: برنامه داریم تا با احداث سایت موزه محوطه تاریخی قلی درویش، یکی از کهن‌ترین استقرارگاه‌های بشری در قم با قدمت ۷ هزارساله با کمک مسئولان استانی، از برنامه‌های ما در راستای معرفی پیشینه تاریخی قم است که به افزایش اقامت زائران کمک می‌کند.

سرپرست میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم تصریح کرد: در برنامه‌ریزی‌ها از تجارب افراد موفق و صاحب ایده و دانشگاه‌ها و با تعامل با دستگاه‌های مرتبط بهره خواهیم برد تا قم را به‌عنوان یک جهان شهر با قابلیت‌های متنوع معرفی کنیم.

 ایجاد بازارچه‌های دائمی صنایع‌دستی

 وی گفت: در حوزه صنایع دستی حدود ۷۰ رشته و بیش از ۱۴۰۰ کارگاه‌های تولیدی از جمله: فرش دستباف، انگشتر، خرمهره‌سازی، منبت‌کاری، سنگ‌تراشی، کاشی‌کاری، چرم‌دوزی، در راستای حمایت از تولید کنندگان و بازار فروش، احداث بازارچه‌های دائمی صنایع‌دستی را در برنامه داریم تا هنرمندان بتوانند محصولات خود را بدون واسطه عرضه کنند و گردشگران نیز از این هنرهای اصیل بهره‌مند شوند. همچنین برای برگزاری نمایشگاه‌های صنایع‌دستی داخل استان و دیگر استان‌ها تلاش داریم تعاملات مناسبی داشته باشیم.

باباگل‌زاده افزود: افزایش کیفیت خدمات‌رسانی به زائران، توسعه زیرساخت‌های واحدهای اقامتی و رفاهی، جذب سرمایه گذار، برگزاری قم تور و استفاده از ظرفیت راهنمایان گردشگری و توجه ویژه به بخش خصوصی و سرمایه گذاران از دیگر رویکردهای میراث‌فرهنگی استان است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: استان قم علاوه بر ویژگی زیارتی و مذهبی دارای ظرفیت‌های طبیعی متعددی است. مناطقی همچون دریاچه نمک حوض سلطان، گنبد نمکی، دره قاهان، کویرهای اطراف قم، و تالاب‌ زیبای مره، قابلیت طبیعت گردی مناسبی را داراست؛ لذا باید تلاش شود اقامتگاه‌های بوم‌گردی و مسیرهای طبیعت‌گردی و برگزاری تورهای تفریحی افزایش یابد، در همین راستا در حال رایزنی با بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در حوزه اکوتوریسم هستیم.

ضرورت توسعه گردشگری سلامت

باباگل‌زاده گفت: استان قم با برخورداری از مراکز درمانی مجهز، پزشکان متخصص و موقعیت جغرافیایی ویژه، ظرفیت بالایی در گردشگری سلامت دارد. با بهره‌گیری از این مزیت‌های موجود و تعامل با دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان‌های تخصصی می‌توانیم گردشگری سلامت را توسعه دهیم که این موضوع در دستور کار استان قرار دارد.

سرپرست میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم، در پایان تاکید کرد: در حقیقت استان قم با تکیه بر میراث فرهنگی غنی، موقعیت جغرافیایی ممتاز و جایگاه مذهبی برجسته، ظرفیت‌های فوق‌العاده‌ای برای رشد در صنعت گردشگری دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha