هادی حق شناس امروز، ۲۸ بهمن در آیین تخصیص زمین به ۲۰۰ خانوار گیلانی در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، با بیان اینکه هزینه تامین زمین به دلایل زیادی گران است، اظهار کرد: در برخی از شهرها تقریبا ۷۰، ۸۰ و گاهی صد درصد درآمد خانوارها صرف تامین هزینه مسکن می شود.
وی با بیان اینکه هم باید مشکل مسکن را حل کنیم و هم باید هزینه ساخت مسکن را کاهش دهیم، افزود: مادامی که مشکل مسکن حل نشود و یا هزینه تامین مسکن کاهش پیدا نکند، انتظار بی جایی است که از جوانان بخواهیم ازدواج کنند و فرزندآوری داشته باشند.
استاندار گیلان بخشی از مشکلات حوزه مسکن را ناشی از متغیرهای کلان اقتصادی دانست که به استان برنمی گردد و گفت: اگرچه هزینه مسکن تابعی از متغیرهای کلان اقتصادی است، اما حداقل با تامین زمین برای ساخت مسکن می توانیم تا حدودی به رفع این مشکل کمک کنیم.
حق شناس با بیان اینکه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تامین زمین برای خانوارهای دارای سه فرزند به بالا را شامل می شود، عنوان کرد: باید راهی پیدا کرد تا خانواده های دارای یک و دو فرزند نیز مشمول این قانون شوند.
وی با اشاره به سیاست وزارت راه و شهرسازی در راستای تامین زمین برای نهضت ملی مسکن، ادامه داد: در استان گیلان می توانیم ۲۰ نقطه را مشخص کنیم تا برای بلندمرتبه سازی مورد استفاده قرار گیرد؛ یعنی ویلاسازی باید در گیلان متوقف شود.
استاندار گیلان مساحت زمین های تخصیص یافته برای خانوارهای سه فرزند را ۲۰۰ مترمربع دانست که هر قطعه به دو خانوار تخصیص پیدا می کند و یادآور شد: ویلاها بیش از هزار مترمربع وسعت دارند و لذا به جای ساخت ویلا می توان برای ۱۰ خانوار تامین زمین کرد.
وی با بیان اینکه در گیلان محدودیت زمین داریم و باید سراغ بلندمرتبه سازی برویم، خاطرنشان کرد: در برخی از استان ها کمبود زمین ندارند، اما کمبود زمین در گیلان منجر به افزایش قیمت تمام شده مسکن می شود لذا باید زمین رایگان در اختیار خانواده های دارای فرزندان چندقلو قرار گیرد و یا قیمت تمام شده تامین مسکن آنان را کاهش دهیم.
حق شناس تامین مسکن را یکی از عوامل نرخ رشد جمعیت پایین در گیلان دانست و تاکید کرد: متاسفانه رشد جمعیت استان نزولی است و اگر فکری برای تامین مسکن جوانان نکنیم، نزخ رشد جمعیت با سرعت بیشتری به صفر نزدیک می شود.
وی یک تا دو درصد خانوارهای استان را دارای چندقلو دانست و گفت: ۹۹ درصد خانوارهای ما مشمول قانون جوانی جمعیت نیستند؛ در گیلان به ۱۷۰۰ خانوار زمین رایگان داده می شود و باید خانواده های بیشتری را تحت پوشش این قانون قرار دهیم.
استاندار گیلان با بیان اینکه از ۲۰ میلیون خانوار در ایران، حدود ۶.۵ میلیون مستاجر هستند، عنوان کرد: این موضوع تقاضا برای مسکن را افزایش داده و هزینه مسکن را بالا برده است لذا هرچقدر هزینه تامین مسکن را کاهش دهیم، درآمد خانوارها صرف آموزش و بهداشت و معیشت می شود و نهایتا شاهد ارتقای کیفیت زندگی هستیم.
حق شناس با اشاره به مشکل بدمسکنی و فقر مسکن، خاطرنشان کرد: بد مسکنی و فقر مسکن رو به افزایش بوده که شامل نداشتن مسکن و استاندارد نبودن مسکن است. در این راستا باید با تامین مسکن انگیزه فرزندآوری را بالا ببریم و شاهد جایگزینی جمعیت با حداقل دو فرزند باشیم.
به گزارش ایسنا، در این مراسم به ۲۰۰ خانوار دارای سه فرزند در شهر چاف و چمخاله شهرستان لنگرود زمین اعطا شد.
انتهای پیام
نظرات