محسن موسوی خوانساری در نشست تخصصی مدیریت مشارکتی تالابهای کشور که امروز یکشنبه ۲۸ بهمن در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، گفت: چالشهایی که در بخش آب با آن مواجه هستیم در دو حوزه تامین و مصرف است. در نیم قرن اخیر بر روی تامین آب کار شده، اما به مصارف توجه کافی نشده است.
وی افزود: برای همین نوعی ناترازی بین مصارف و منابع آب وجود دارد و در واقع مصارف بر منابع پیشی گرفته است.
موسوی خوانساری ادامه داد: متاسفانه در بخش مدیریت آب به صورت جزیرهای کار شده و نهادها و مراکزی که در ارتباط با آب شرب و مردم هستند به صورت جمعی کار نمیکنند و خرد جمعی در سطح کلان وجود ندارد. این شیوه فعالیت باعث شده که در حوزه آب مشکلات بیشتر شود.
به گزارش ایسنا، این فعال حوزه آب و محیط زیست ادامه داد: تالاب جزء مهمی از محیط زیست است و خوشبختانه مسئولین متوجه شدند که باید حق تالابها و محیط زیست را بدهند. متاسفانه در نیم قرن گذشته این موضوع مغفول مانده بود و از سهم آب که به چهار بخش کشاورزی، شرب، صنعت و محیط زیست تقسیم شده بود، حق محیط زیست داده نمیشد.
عضو انجمن هیدروپلتیک ایران بیان کرد: در برنامه هفتم توسعه و امنیت غذایی کشور و لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ تمام این موارد گذاشته شده و باید حق آبه محیط زیست داده شود.
موسوی خوانساری گفت: تالابها هم جزئی از محیط زیست هستند و حق آبه آنها باید داده شود و امیدواریم که دستگاههای مسئول آب با یکدیگر جمع شده و این سهم را تحویل دهند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر آب نباشد علاوه بر تعادل، تمام محیط زیست و گونههای جانوری و گیاهی از بین میرود. بنابراین با وضعیتی که تالابهای کشور دارند؛ اگر این شرایط ادامه پیدا کند، وضعیت فاجعهباری خواهیم داشت.
این فعال حوزه آب و محیط زیست در مورد وضعیت تالاب صالحیه گفت: یکی از دلایل شرایط فعلی تالاب صالحیه، ندادن حق آبه این تالاب است، چون مصارف آب در کشاورزی بالاست.
وی افزود: تالاب صالحیه هم مانند تالابهای دیگر و مثل دریاچه نمک قم حق آبهای دارد که باید تامین شود. حق آبه تالاب صالحیه به دلیل اینکه از بالادست، سدهایی در مسیر رودخانه شور احداث شده تامین نمیشود.
انتهای پیام
نظرات