• دوشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۰۵
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1403112921286
  • خبرنگار : 71299

محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان:

تغذیه و هرس در برنامه مدیریتی باغداران ایلام مغفول است

تغذیه و هرس در برنامه مدیریتی باغداران ایلام مغفول است

ایسنا/ایلام دوره عملی آموزش باغبانی با عنوان «نهال گواهی شده، هرس و تغذیه در تاکستان‌ها» در بخش زرین‌آباد شهرستان دهلران برای باغداران حوزه‌ی شهرستان دهلران برگزار شد.

«حجت بخشوده» مسئول واحد تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام امروز دوشنبه ۲۹ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در این دوره آموزشی انتقال یافته‌های تحقیقاتی اظهار کرد: دو مؤلفه اساسی در نهال «اصالت» و «سلامت» رقم دارای اهمیت بوده و باغداران در زمان خرید نهال باید به تاریخ تولید نهال‌ها که بر روی لیبل یا اتیکت نهال‌ها موجود است توجه کرده و از خرید نهال‌های فاقد لیبل یا لیبل‌دار باگذشت دو سال از تاریخ سال‌جاری خودداری کنند.

وی با بیان اینکه در حال ساماندهی مراکز تولید نهال وعرضه و جایگاه‌های نهال در سراسراستان با همکاری تمام مراجع ذیصلاح هستیم، افزود: در مراکز تولید نهال دو نوع اتیکت برای نهال‌ها در نظر گرفته می‌شود که در نوع اول، به نهال لیبل سفید معروف است و به شکل خوداظهاری از سوی تولیدکنندگان نهال اطلاعات در اتیکت نوشته می‌شود.

بخشوده با تأکید بر اهمیت نهال لیبل آبی در تولید نهال، تصریح کرد: لیبل‌ها، شناسنامه یک نهال محسوب می‌شوند و نهال‌های لیبل آبی، گیاهانی هستند که «اصالت» و «سلامت» آن‌ها بصورت صددرصد مورد تأییداست.

وی با توجه به فصل جابجایی نهال ضمن توصیه به باغداران برای استفاده از نهال‌ها با لیبل آبی، یادآور شد: این نهال‌ها عاری از ویروس بوده و سبب افزایش ۳۰ درصدی محصولات باغی می‌شوند.

محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام گفت: استفاده از نهال لیبل آبی، احداث باغ‌های متراکم و فوق متراکم را برای استان و باغدار به‌همراه دارد که می‌تواند با همین منابع آب و خاک موجود، انقلابی در بخش باغبانی استان به ارمغان آورد.

       تغذیه و هرس در برنامه مدیریتی باغداران ایلام مغفول است

بخشوده گفت: متأسفانه در برنامه‌ مدیریتی اکثر باغداران استان ایلام دو عملیات تغذیه و هرس مغفول مانده و یا باغداران بدون آنالیز خاک و برگ و تفسیر کودی اقدام به استفاده از کودهای پرمصرف (ماکرو) وکم‌مصرف (میکرو) می‌کنند که علاوه بر هدررفت منابع اقتصادی باغدار در خرید کودهای شیمیایی و آلی، احتمال بیش‌بود عناصر برای درخت و ایجاد مسمومیت غذایی دور از انتظار نیست؛ از طرفی وجود گچ، سنگ نمک و آهک کل در خاک‌های استان (۳۵تا ۶۵درصد) که موجب PH قلیایی خاک‌های استان شده و در نتیجه عناصر غذایی خاک خصوصاً ریزمغذی‌ها را غیر قابل جذب برای درختان کرده، یکی دیگر از عوامل طبیعی کاهش عملکرد درختان میوه در استان ایلام است که لازم است باغداران هوشمندانه‌تر در بحث اصلاح بافت خاک و عملیات تغذیه زیر نظر متخصصان با تجربه اقدام کنند.

بخشوده به اهمیت و نقش استفاده از بهسازهای خاک و محرک‌های رشد گیاهی اشاره کرد و گفت: با توجه به خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک‌ها در استان ضرورت دارد بعد از آنالیز خاک باغات، به انتخاب بهینه‌ بهسازهای متنوع، با توجه به وضعیت خاک باغ خود پرداخته و در صورتی که خواهان تولید اقتصادی از باغ احداثی هستند، از محرک‌های رشد از جمله مواد هیومیکی (اسید هیومیک) که مقاوم در برابر تنش سرما وکم آبی است، اسیدهای آمینه و جلبک‌های آبی و باکترهای مفید که موجب بهبود عملکرد وکیفیت در میوه‌ها می‌شوند، استفاده کنند.

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام هم چنین به دلایل اهمیت و انواع  هرس در درختان میوه و خصوصاً در تاکستان‌ها، روش‌های پرورش ارقام مختلف انگور در استان پرداخت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۱۱-۳۰ ۰۰:۳۴

خیلی عالی