• دوشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۳۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403112921647
  • خبرنگار : 50463

تفریحات خیالی، وعده‌های تو خالی؛ قیاس تلخ اماکن تفریحی یزد با دیگر شهرها

تفریحات خیالی، وعده‌های تو خالی؛ قیاس تلخ اماکن تفریحی یزد با دیگر شهرها

ایسنا/یزد یزد استانی گردشگری ولی در عین حال صنعتی و معدنی است که مسئولانش سال‌هاست از توسعه اماکن تفریحی آن سخن می‌گویند اما نتیجه‌ای که در عمل تابحال دیده می‌شود، صفر مطلق و حسرت مردمش از داشتن یک تفریحگاه سالم و استاندارد است به طوری که به لحاظ زیرساخت‌های تفریحی و سرگرمی نه تنها از استان‌های همسایه بلکه از برخی شهرهای این استانها نیز محروم‌‎تر است.

یزد به‌عنوان نخستین شهر خشتی جهان و یکی از قطب‌های گردشگری ایران، دارای بناهای تاریخی و فرهنگی متعددی است، اما وقتی صحبت از فضاهای تفریحی مدرن می‌شود، گزینه‌های چندانی برای شهروندان وجود ندارد. 

استانی که از غنای فرهنگی، تاریخی و اقتصادی بالایی برخوردار است، سال‌هاست که در زمینه توسعه اماکن تفریحی با کمبودهای جدی مواجه است و متأسفانه از نظر زیر ساخت‌های تفریحی فاصله زیادی با استانداردهای یک شهر حتی نیمه مدرن دارد.

سال‌هاست که مسئولان شهری و استانی یزد از توسعه گردشگری و ایجاد اماکن تفریحی سخن می‌گویند؛ اما نتیجه‌ای که در عمل دیده می‌شود، صفر مطلق است! سالهاست که مسئولان وعده ایجاد طرح‌های تفریحی بزرگی مانند کوه‌کاسه و اکو پارک کویری می‌دهند ولی روند پیشرفت آنها آنقدر کند است که اذهان عمومی را به سمت مثل معروف «سنگ بزرگ نشانه‌ی نزدن است» می‌اندازد و یزدیها همچنان در حسرت یک تفریحگاه مدرن و استاندارد مانند دیگر شهرها هستند.

یزد؛ شهری تنها برای کار کردن نه سرگرمی

یزد یکی از مهم‌ترین قطب‌های معدنی و صنعتی ایران است؛ کارخانجات و معادن متعددی در این منطقه فعال هستند و بخش عمده‌ای از نیروی کار این استان در این حوزه بسیار آلاینده فعالیت می‌کند؛ اما سوال اینجاست که آیا شهری با چنین ظرفیت اقتصادی، نباید امکانات تفریحی مناسبی نیز برای مردم خود داشته باشد؟

کارگرانی که ساعت‌ها در معادن و کارخانه‌ها مشغول کارند، جوانانی که آینده‌ساز این شهر محسوب می‌شوند و خانواده‌ هایی که به دنبال مکانی برای گذران اوقات فراغت خود هستند، چه گزینه‌هایی پیش‌ روی خود دارند؟

آیا تفریح در یزد باید به نشستن روی چمن میادین، وقت گذراندن در کافی‌شاپ‌ها و فست فودی‌ها یا دور دور کردن در خیابان‌ها باید خلاصه شود؟

تفریح؛ مطالبه بی‌پاسخ یزدیها از مسئولانجوانان یزدی، گزینه‌های محدودی برای تفریح دارند و بیشتر سرگرمی‌ها به کافه‌نشینی و گردش در بافت تاریخی محدود شده است  در حالی که سایر شهرهای کشور به لحاظ توسعه فضاهای تفریحی پیشرفت قابل توجهی داشته‌اند.

یزد سال‌هاست که با کمبود امکانات تفریحی مواجه است و شهروندان از این وضعیت ناراضی‌اند. مسئولان وعده‌های مبهمی درباره بهبود شرایط می‌دهند، اما پیشرفتی دیده نمی‌شود. 

مشخص نیست تا کی و چند سال دیگر باید منتظر ماند تا مسئولان به فکر ساماندهی این حوزه نیز بیافتند؟

آیا نسل جوان یزد باید بدون خاطره‌ از شهربازی و سینمای استاندارد یا یک پارک تفریحی مناسب به بزرگسالی برسد؟

یک شهروندان یزدی در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: یزد از نظر تاریخی و فرهنگی بی‌نظیر است اما وقتی بخواهیم یک روز تعطیل را با خانواده یا دوستان بگذرانیم، گزینه‌های محدودی پیش روی ماست به طوری که عمده مردم یزد ترجیع می‌دهند برای گذران سرگرمی به بیرون شهر یا روستاهای ییلاقی بروند و برخی نیز به کافه‌نشینی یا گشت و گذار در بافت تاریخی که تقریباً اشباح شده است، می‌پردازند.

در حالی بسیاری از شهرهای کشور طی سال‌های اخیر در توسعه اماکن تفریحی و ایجاد فضاهای متناسب با نیازهای جامعه پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌اند که یزد با وجود مطالبات فراوان مردم از مسئولان، همچنان در این حوزه با کمبودهایی جدی و بعضاً محرومیت مواجه است.  

البته کارشناسان معتقدند که توسعه چنین زیرساخت‌هایی نه‌تنها به بهبود کیفیت زندگی شهروندان کمک می‌کند، بلکه می‌تواند موجب جذب بیشتر گردشگران و رونق اقتصادی منطقه نیز شود.

مقایسه‌ای دردناک؛ شهر یزد عقب‌تر از شهرهای دیگر استانها

یزد مرکز یک استان صنعتی و معدنی که از لحاظ توسعه و ایجاد امکان تفریحی حتی از  دو شهرستان سیرجان و کاشان نیز هم عقب‌تر مانده است!نگاهی به شهرهای دیگر نشان می‌دهد که یزد در این حوزه حتی از بسیاری از شهرهای هم‌ تراز خود نیز عقب مانده است؛ در شهر اصفهان که در فاصله‌ تقریبا ۳۱۹ کیلومتری یزد قرار دارند با ایجاد مراکزی مانند «شهر رویاها»، «پارک جنگلی ناژوان»، «آکواریوم و باغ پرندگان» و در شیراز با فاصله ۴۶۸ کیلومتری از شهر یزد با ایجاد مجموعه‌هایی مثل «بام شیراز»، «شهربازی لونا پارک» و «پارک آزادی»، فضاهای تفریحی مناسبی برای شهروندان و گردشگران فراهم آمده است.

شاید نکته دردآور برای یزدیها این باشد که بدانند اگر حتی قیاس بین شهر یزد به عنوان مرکز این استان با کلان‌شهرهایی مانند اصفهان و شیراز ناعادلانه به نظر برسد، یزد از ین حیث حتی در برابر شهرهایی مانند کاشان و سیرجان هم حرفی برای گفتن ندارد؟ 

در شهری مانند کاشان که از نظر جمعیتی و وسعت به‌مراتب کوچک‌تر از یزد است، مراکزی مانند «پارک آبی»، «مجموعه‌های تفریحی خانوادگی» و «باغ فین» توانسته رضایت شهروندان را جلب کند یا در سیرجان که شهری با جمعیتی کمتر از شهر 700 هزار نفری یزد است نیز حداقل مجموعه 600 هکتاری «گهر پارک» برای گذران اوقات فراغت شهروندان ساخته شده است، مجموعه‌ای که رئیس جمهور اخیراً برای افتتاح آن راهی کرمان شد.

اما یزد، مرکز یک استان صنعتی و معدنی، حتی از این دو شهرستان هم عقب‌تر مانده است و حتی از داشتن یک شهربازی استاندارد هم محروم است!

پارک شادی یزد که تنها مرکز تفریحی مشابه شهربازی در دیگر شهرها محسوب می‌شد و طی سال‌های گذشته با هزینه‌ای ۲۰ میلیارد تومانی بازسازی شده، نه‌ تنها در برخی وسایل بازی اصلاً استاندارد نیست بلکه تقریباً مشخص نیست چه روزهایی فعالیت دارد و جه مواقعی تعطیل است! آیا چنین مدیریتی چیزی جز هدر دادن بودجه و بازی با احساسات مردم هست؟

تفریحات مردم یزد؛ دور دور در خیابان‌ها یا بافت تاریخی

نبود امکانات تفریحی باعث شده که گزینه‌های شهروندان برای گذراندن اوقات فراغت به شدت محدود باشد؛ تفریح اغلب جوانان یزدی به کافه‌نشینی یا گشت‌ و گذار در بافت تاریخی و نهایتا یکی دو پاساژ مدرن شهر خلاصه می‌شود. البته برخی دیگر نیز به دلیل نبود مراکز تفریحی مناسب، در خیابان‌های شهر دور دور می‌کنند یا در فصول گرم سال شاهد سپری کردن وقت توسط خانواده‌ها در فضای سبز میادین هستیم؛ وضعیتی که برای یکی از مهم‌ترین قطب‌های اقتصادی کشور واقعاً جای تأسف دارد.

البته هماهنطور که قبلاً نیز اشاره شده بسیاری از یزدیها در ایان تعطیل ترجیح می‌دهند به دلیل نداشتن فضاهای تفریحی در شهر قید ماندن در یزد را بزنند و راهی روستاها و ییلاقات اطراف یزد می‌شوندبا در فصل سرد سال و در صورت بارش نعمت الهی برف راهی تنها به اصطلاح پیست برخی استان در روستای سخوید شوند؛ مکانی که به دلیل نداشتن کمترین استانداردها همواره به تلفات و جراحات جسمی و سایر آسیبهای اجتماعی  مواجه است. آیا این شرایط برای مردم یزد عادلانه است؟

چرا مسئولان برای یزد کاری نمی‌کنند؟

با وجود تمام این کمبودها، تاکنون اقدام جدی و قابل توجهی برای رفع این مشکلات از سوی مسئولان شهری و استان صورت نگرفته است در این صورت نگرفته است و عمده عملکرد مسئولان استان به ایجاد بوستان‌های کوچک در شهر خلاصه شده است و پیشرفت کار در یکی دو مجموعه بزرگ ذکر شده در ابتدای خبر از جمله اکوپارک تقریباً لاک‌پشتی است. 

البته بارها و بارها این موضوع در رسانهها و از سوی شهروندان مطالبه شده ولی تاکنون پاسخ روشنی از سوی مسئولان دریافت نشده و به نظر آنها قصد دارند یزد فقط به عنوان یک شهر تاریخی و گردشگری، سنتی باقی بماند و نیازهای تفریحی مردم به ویژه جوانانش در بناها و بافت‌های تاریخی و به دور از از امکانات مدرن امروزی برای تخلیه هیجانات مرتفع شود.

امید است که مسئولان استان با توجه به شعار دولت چهاردهم مبنی بر وفاق ملی و ایجاد نشاط اجتماعی، اهتمام بیشتری به این مطالبه دیرینه مردم یزد داشته باشند و برای تحقق «یزد پایدار» گامی عملی در جهت بهبود این وضعیت برای این شهر گردشگرپذیر صورت دهند.

ضرورت سرمایه‌گذاری در ایجاد مراکز تفریحی، پارک‌های موضوعی و فضاهای مناسب برای تفریح خانواده‌ها و جوانان، موضوعی است که نیازمند توجه جدی مسئولان و بخش خصوصی است و یزد به عنوان شهری با ظرفیت‌های فراوان، می‌تواند با برنامه‌ ریزی مناسب به مقصدی جذاب‌تر برای شهروندان و گردشگرانش تبدیل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha