آیتالله سید حسن عاملی عضو مجلس خبرگان رهبری، در آیین پایانی بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی که شامگاه سهشنبه (۳۰ بهمن) در تالار مرکزی شهر یزد با حضور مسئولان و فعالان حوزه قصهگویی و علاقمندان به قصه برگزار شد، ضمن اشاره به ویژگیهای قصههای آرمانی، تصریح کرد: آرمانیترین قصه شامل سه فصل است؛ فصل اول آن علاوه بر سرگرمی باید بر اصلی از اصول فاخر اجتماعی بعنوان نیاز جامعه ناظر باشد.
وی افزود: اصل دوم قصههای آرمانی نیز سوژهای زنده است که در هر دورهای، بشر به آن مبتلا شود و اصل سوم آن نیز در قالب هنری بودنش و در نهایت به حرکت درآوردن فکر بشر است.
آیتالله عاملی ضمن اشاره به قصههای برگرفته از متون دینی و متون کهن، بر تاثیرگذاری قصه روی حوزه تعلیم و تربیت انسانها به ویژه کودکان تأکید کرد.
فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون پرورش فکری و رئیس جشنواره نیز با اشاره به قدمت دیرینه جشنواره قصهگویی در حوزه فعالیتهای فرهنگی، اظهار کرد: این روزها با استقبال بینظیری از سوی مردم یزد مواجه بودیم که جای قدرانی دارد.
به گفته وی، این جشنواره بعنوان یک فرصت مناسب برای ترویج فرهنگ قصهگویی و ارتقای مهارتهای بیانی کودکان و نوجوانان، به پایان رسید ولی امیدواریم با ادامه چنین رویدادهای فرهنگی، شاهد شکوفایی بیشتر استعدادها در کشورمان باشیم.
افشین اعلا، عضو هیات مدیره کانون پرورش فکری نیز بعنوان دیگر سخنران این مراسم با تأکید بر جایگاه کانون در تربیت فرهنگی کودکان این سرزمین، اظهار کرد: کانون پرورش فکری از نهادهای بدون مشابه در کشورمان است که بیشترین تأثیرگذاری را در قبال کمترین هزینهها داشته است.
وی در ادامه به نقش مربیان کانون در حفاظت از فرهنگ و هنر ایران تأکید کرد و افزود: اگر ارتش و نیروهای امنیتی از جان و امنیت ایران حفاظت میکنند، مربیان کانون از فرهنگ و هنر ادبیات ایران حفاظت میکنند.
اعلا ثروت واقعی ایران را ادبیات خواند و با اشاره به چالشهای دنیای امروز، اظهار کرد: افتخار میکنیم که کانون همچنان بچههایی تربیت میکند که عاشق شعر، نقاشی و هنر هستند.
وی به درخشش تولیدات سینمایی کانون در سطح بینالمللی و نامزدی آنها برای دریافت اسکار نیز اشاره و تأکید کرد: باید قدردان کانون پرورش فکری باشیم چرا که خداوند از ناسپاسی بندگان خشم میگیرد.
اعلا در پایان گفت: کانون نه جای سیاست و نه جای قدرت است و برای هیچ دولت و حکومتی نیست، بلکه برای ملت است.
اسماعیل دهستانی، معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار یزد هم طی سخنانی به اهمیت قصهگویی و نقش آن در تربیت و فرهنگ اشاره و ابراز امیدواری کرد که شاهد استمرار این رویدادها در استان و کشور باشیم.
وی در ادامه اظهار کرد: قصه برگرفته از سرزمینی کهن، دیاری با اصالت و دارای مفاخر و ویژگی همنشینی ادیان است لذا یزد بعنوان پایتخت قصه و قصهگویی در کشور شناخته شده است.
معاون استاندار نیاز امروز به قصه را با توجه به ظهور دنیای مدرن و رسانههای نوظهور از همیشه محسوستر خواند و گفت: قصهگویی ابزاری ساده و پیچیده در حوزه تربیتی است که نهتنها سرگرمی بلکه برگرفته از اندیشه برای همگان است.
وی به نقش قصه در آرامش روح و اندیشه انسان نیز اشاره و بیان کرد: قصه بیشترین بهرهوری را در ابزارهای فرهنگی و تربیتی دارد و با کمترین هزینه مادی، خروجی تربیتی و فرهنگی بیشتری به همراه دارد.
دهستانی به نقش قصه در انتقال فرهنگ بین نسلها نیز اشاره و عنوان کرد:قصه میتواند خلاهای فرهنگی را جبران کند و منجر به ارتقای وابستگی عاطفی والدین و فرزندان در جامعه شود.
حامد علامتی مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم در این مراسم به اهمیت جشنواره قصهگویی و تأثیر آن بر فرهنگ و تربیت کودکان اشاره کرد و گفت: این جشنواره، یک جشنواره معظم است که کانونهای مختلف استانها و کشور را درگیر خود کرده است.
وی با اشاره به مفاهیم قنات، قناعت و قنوت برای شهر یزد، گفت: امروز قصه نیز به این عناوین اضافه شده است.
علامتی تأکید کرد: قصهگویی به ظاهر یک اقدام ساده فرهنگی است اما آثار آن بسیار قابل توجه است به طوری که ترویج قصه و قصهگویی میتواند مهارتهای زبانی و ارتباطی را تقویت کند و با آشنایی با لغات و درک مطلبها افزایش دهد.
وی به پرورش خلاقیت و تخیل در کودکان از طریق قصهگویی در کنار انتقال ارزشها، تقویت مهارتهای اجتماعی، تعامل درست با دیگران و آشنایی با فرهنگ و تاریخ اشاره کرد و گفت: قصه گویی تاثیری مستقیم در افزایش نرخ مطالعه دارد.
مدیر کل کانون بر لزوم عمومیسازی قصهگویی تاکید کرد و افزود: باید به دنبال نقطه مطلوب باشیم و شعار کانون نیز در این باره عمومیسازی قصهگویی است که با زنده شدن آن در بین خانواده ها محقق میشود.
علامتی در پایان نیز توضیحاتی در مورد بخش ایثار و مقاومت به این دوره جشنواره در راستای حمایت از کودکان غزه و لبنان ارائه کرد.
در این مراسم که با اجراهای موسیقی و تجلیل از برگزیدگان بخشهای ملی و بینالملل همراه بود، از مریم نشیب قصهگوی پیشکسوت به پاس سالها فعالیت ارزشمند در حوزه قصهگویی و ترویج فرهنگ و ادبیات نیز نجلیل شد.
انتهای پیام
نظرات