به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا معتقد است که استفاده از سلاح هستهای و گسترش باشگاه قدرتهای هستهای «غیر قابل قبول» است. علاوه بر این، او طرفدار مذاکره آمریکا با روسیه و چین برای کاهش تعداد کلاهکهای هستهای است.
رئیسجمهور آمریکا روز چهارشنبه در یک مجمع سرمایهگذاری در میامی فلوریدا که توسط عربستان سعودی سازماندهی شده بود، درباره استفاده احتمالی از سلاحهای هستهای گفت: «هرگز نباید اجازه داد این اتفاق بیفتد. اگر این اتفاق بیفتد، جهان نابود خواهد شد.»
دونالد ترامپ گفت: «ما نمیتوانیم اجازه دهیم کشورهای دیگر به سلاح هستهای دست یابند، نه فقط ایران.»
رئیسجمهور آمریکا در ادامه لفاظیهایش درباره سیاست شکستخوردهاش در قبال تهران گفت: «در خاورمیانه، من سیاست فشار حداکثری خود بر ایران را که برای برقراری صلح طراحی شده بود، احیا کردهام.»
ترامپ همچنین با اشاره به انصارالله یمن افزود: «ما همچنین حوثیها را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهایم.»
تعامل با چین و روسیه
او ابراز اطمینان کرد که با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه در اولین دوره ریاست جمهوری خود در مورد مسائل محدودسازی و کاهش تسلیحات هستهای تعامل «بسیار موفق» داشته است. ترامپ همچنین تماسهای قبلی مشابه با «شی جینپینگ» رئیسجمهور چین را یادآور شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ترامپ تاکید کرد: «توافق تجاری جدید با چین ممکن است. پیشبینی میکنم همتای چینی من از واشنگتن بازدید کند.»
ترامپ همچنین گفت: «روسیه و ما بزرگترین [زرادخانههای] هستهای را داریم، بسیار جلوتر از [دیگر کشورهای حاضر در باشگاه هستهای]. چین نزدیک نیست. اما نزدیک خواهد شد. در سه یا چهار یا پنج سال آینده، به ما خواهد رسید. اما ما قرار بود در مورد آن با چین صحبت کنیم. و من یک گفتوگوی بسیار موفق در مورد آن با رئیسجمهور شی داشتم. فکر میکردم به خلع سلاح هستهای دست خواهیم یافت. ما همچنین باید چیزی از قدرتهای هستهای کوچکتر بگیریم - سه یا چهار. احتمالا چهار. میتوانستیم به آن برسیم. من درباره خلع سلاح هستهای با رئیسجمهور پوتین صحبتهای بسیار جدی داشتم.»
با این حال او جزئیات بیشتری ارائه نکرد.
ترامپ در ادامه ابراز اطمینان کرد که سران کشورهای هستهای باید افرادی باشند که غیرقابل قبول بودن استفاده از سلاح هستهای را درک کنند. رئیسجمهور آمریکا تاکید کرد: «امروز قدرت تسلیحات هستهای آنقدر زیاد است که جهان فرو میریزد، ما نمیتوانیم اجازه دهیم این اتفاق بیفتد.»
ترامپ از زمان تحلیف خود در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ چندین بار علنا تمایل خود را برای مذاکره با رهبران روسیه و چین در آینده قابل پیشبینی درباره محدودیت و کاهش بیشتر تسلیحات هستهای اعلام کرده است، اما هنوز هیچ ابتکار خاصی از این نوع ارائه نکرده است. مسکو و واشنگتن، بهویژه، باید تصمیم بگیرند که آیا توافقنامه جدیدی را برای جایگزینی معاهده اقدامات کاهش بیشتر و محدود کردن تسلیحات تهاجمی استراتژیک که در سال ۲۰۲۶ منقضی میشود، ایجاد کنند یا خیر.
روسیه در موضع قدرت است
ترامپ همچنین با بیان اینکه میخواهد بهزودی شاهد آتشبس در اوکراین باشد، تاکید کرد که روسیه در موضع قدرت در مذاکرات درباره اوکراین است. ترامپ همچنین گفت قرارداد عناصر کمیاب با اوکراین را در دسترس داشت، اما کییف «دو روز پیش» آن را برهم زد.
ترامپ روز چهارشنبه در اظهارات خود در یک رویداد ابتکاری آینده سرمایهگذاری گفت: «ما یک قرارداد مبتنی بر خاک و چیزهای کمیاب داشتیم، اما آنها آن را دو روز پیش برهم زدند. ما یک قرارداد داشتیم زیرا ما ۳۵۰ میلیارد دلار خرج میکنیم و اروپا پول خود را به صورت وام پس میگیرد و ما این کار را نمی کنیم. ما فقط پول را میدهیم.»
رئیسجمهور ایالات متحده در اظهارات خود همچنین گفت که امیدوار است بهزودی شاهد آتشبس در اوکراین باشد. او افزود: «روسیه در موضع قدرت در مذاکرات درباره اوکراین است.»
دونالد ترامپ پیش از آن هم در هواپیمای «ایر فورس وان» در جمع خبرنگاران گفته بود: «من میخواهم معامله معدنی حیاتی با اوکراین را احیا کنم. زمان انتخابات در اوکراین فرا رسیده است و همچنین زمان آن رسیده است که بفهمیم برای این همه پول که به اوکراین میرود چه اتفاقی افتاده است. فکر میکنم روسها میخواهند پایان جنگ را ببینند. من فکر میکنم آنها شانس دارند، زیرا آنها قلمرو زیادی را در اختیار دارند.»
ترامپ میگوید به توافق با روسیه در مورد اوکراین اعتقاد دارد.
رئیسجمهور آمریکا هنگام گفتوگو با خبرنگاران در هواپیمای خود گفت: «ما با روسیه خیلی خوب کار میکنیم. ما میتوانیم با روسیه برای جلوگیری از کشتار احتمالی میلیونها نفر دیگر معامله کنیم.»
زلنسکی از آمریکا سوءاستفاده کرد
رئیسجمهور آمریکا زلنسکی را که به گفته او «عملکرد وحشتناکی» داشته است، باز هم در جریان سخنرانی قبل از نشست مدیران تجاری در میامی که توسط صندوق دارایی مستقل عربستان سعودی برگزار شد، هدف قرار داد. ترامپ پیشتر زلنسکی را «دیکتاتور بدون انتخابات» توصیف کرده بود. به بهانه جنگ، اوکراین انتخاباتی را که برای آوریل ۲۰۲۴ برنامهریزی شده بود، به تعویق انداخت.
ترامپ در نشست فلوریدا گفت که رئیسجمهور اوکراین از کمکهای آمریکا برای تلاشهای جنگی سوء استفاده کرده و از دولت جو بایدن دموکرات سوء استفاده کرده است.
این سخنان در واقع واکنشی به صحبتهای زلنسکی بود که گفته بود ترامپ در فضای اطلاعاتی نادرستی که به ادعای او ساخته و پرداخته دست روسیه است، به سر میبرد. این صحبتها، خشم رئیسجمهور جمهوریخواه آمریکا را برانگیخت.
در پی سخنان زلنسکی، «جی دی ونس» معاون رئیسجمهور آمریکا هم به دیلیمیل گفت که انتقاد زلنسکی از ترامپ کمکی به اهداف او نکرده است. ونس گفت: «این ایده که زلنسکی قصد دارد نظر رئیسجمهور را با سخنان بد در رسانههای عمومی تغییر دهد....همه کسانی که رئیسجمهور را میشناسند به شما خواهند گفت که این روشی بیرحمانه برای تعامل با این دولت است.»
دولت واشنگتن همچنین از زلنسکی به خاطر دستور دادن به وزیرانش در هفته گذشته برای امضا نکردن توافقنامه پیشنهادی برای دسترسی ایالات متحده به مواد معدنی خاکی کمیاب اوکراین، خشمگین شده است. اوکراینیها گفتند که این سند بیش از حد بر منافع ایالات متحده متمرکز شده است.
این پیشنهاد که بخش مهمی از مذاکرات زلنسکی با ونس در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ بود، هیچ تضمین امنیتی خاصی در مقابل ارائه نکرد.
ترامپ در جریان سخنرانی خود در میامی از خروج اوکراینیها از این توافق عصبانی شد و گفت: «آنها این توافق را شکستند. ایالات متحده معتقد است زمانی که اسکات بسنت، وزیر خزانهداری ما هفته گذشته به کییف سفر کرد، توافقی برای دسترسی به مواد معدنی حیاتی اوکراین داشته است. اوکراینیها کم و بیش با آن موافقت کردند و سپس اسکات بسنت به آنجا رفت و با او نسبتا گستاخانه رفتار شد زیرا اساسا آنها به او گفتند نه.»
انتهای پیام
نظرات