• پنجشنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۹:۲۴
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403120201416
  • خبرنگار : 50040

مدیرکل منابع طبیعی استان اعلام کرد

کاشت ۵۲ هزار هکتار پیشمرگ هیرکانی در گیلان

کاشت ۵۲ هزار هکتار پیشمرگ هیرکانی در گیلان

ایسنا/گیلان مدیرکل منابع طبیعی گیلان، با بیان اینکه ۳۵ هزار هکتار صنوبرکاری در اراضی مستثنیات و ۱۷ هزار هکتار در اراضی ملی داریم، تاکید کرد: چرخه تولید نهال و کاشت و برداشت صنوبر سالانه ادامه دارد و در عرصه های برداشت شده، مجددا نهالکاری می کنیم.

سید مازیار رضوی امروز، ۲ اسفند در گفت وگو با خبرنگاران، گیلان را استان منابع طبیعی دانست و اظهار کرد: ۷۰ درصد مساحت استان جزو عرصه های ملی است و لذا برای رسیدن به توسعه پایدار باید از منابع طبیعی حفاظت کنیم.

وی طبیعت گیلان را در دنیا بی نظیر دانست و افزود: رسانه ها باید به معرفی داشته های طبیعی استان گیلان بپردازند. همچنین رسانه ها باید فرهنگ حفاظت از عرصه های منابع طبیعی را تبلیغ کنند تا مردم به دنبال حفظ کاربری باشند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به اهمیت مسائل زیست محیطی در استان، عنوان کرد: بسیاری از صنایع قابلیت استقرار در گیلان را ندارند، اما می توانیم با صنعت گردشگری و صنعت خوراک، پیشرفت های اقتصادی را رقم بزنیم؛ در این راستا آماده احاله زمین به شهرداری های جهت توسعه اماکن گردشگری و تفرجگاهی هستیم.

رضوی با تاکید بر لزوم کاهش تقاضا برای واگذاری اراضی ملی جهت سرمایه گذاری های صنعتی، ادامه داد: با پیگیری های صورت گرفته حدود ۴۰ مورد واگذاری را به منابع طبیعی و امور اراضی برگشت دادیم البته ۵۰ هکتار از عرصه های ملی را در لوشان جهت توسعه انرژی های تجدیدپذیر به سرمایه گذار واگذار کردیم.

وی با بیان اینکه توسعه پایدار با حفظ محیط زیست و منابع طبیعی محقق می شود، خاطرنشان کرد: همانگونه که اراضی ملی از نسل های گذشته به ما رسیده، ما نیز باید این عرصه ها را به نسل های آینده منتقل کنیم تا امنیت غذایی را رقم بزنیم و توسعه پایدار را محقق کنیم.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان صنوبر را گونه باغی غیرجنگلی دانست و تاکید کرد: گیلان جایگاه اول در تولید حجمی صنوبر را دارد و سالانه ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار مترمکعب چوب تولید می کنیم.

رضوی صومعه سرا را دارای بیشترین اراضی صنوبرکاری دانست و تاکید کرد: برای جلوگیری از قاچاق چوب، قطع و حمل زراعت چوب صنوبر، نیازمند گواهی و مجوز است.

وی با اشاره به توقف بهره برداری صنعتی از جنگل های طبیعی از سال ۹۶، از صنوبر به عنوان پیشمرگ هیرکانی یاد کرد و گفت: صنوبر به تامین مواد اولیه صنایع سلولزی کمک می کند.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان صنوبرکاری در راستای طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت را تامین کننده نیاز صنایع سلولزی دانست و بیان کرد: مردم می توانند در اراضی مستثنیات صنوبرکاری کنند و مشکلی برای بهره برداری ندارند. در این راستا اقدام به معرفی افراد به بانک کشاورزی جهت دریافت وام می کنیم و بازپرداخت پس از برداشت زراعت چوب انجام می شود.

وی با بیان اینکه ۳۵ هزار هکتار صنوبرکاری در اراضی مستثنیات و ۱۷ هزار هکتار در اراضی ملی داریم، تاکید کرد: چرخه تولید نهال و کاشت و برداشت صنوبر سالانه ادامه دارد و در عرصه های برداشت شده، مجددا نهالکاری می کنیم.

رضوی از رتبه اول گیلان در کشف محموله های قاچاق چوب آلات جنگلی خبر داد و اضافه کرد: در راستای مصوبه هیئت وزیرات، شاهد چند برابر شدن جرایم و مجازات قاچاق چوب به ویژه درختان ممنوع القطع هستیم که نقش مهمی در کاهش قاچاق دارد. از ۱۵۳۹ فقره عملیات کشف قاچاق چوب آلات جنگلی به حجم ۱۲۸۹ مترمکعب در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۲ به ۱۴۰۴ فقره عملیات به حجم ۱۱۳۴ مترمکعب در سال جاری رسیدیم.

وی از مجروح و مصدوم شدن ۱۰ جنگلبان در مبارزه با قاچاقچیان چوب در سال جاری خبر داد و عنوان کرد: برخورد با کارکنان متخلف نیز که موجب خسارت به اراضی ملی می شوند، در دستور کار است.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان از شناسایی ۱۷۸۲ فرد سابقه دار در حوزه قاچاق چوب خبر داد و اظهار کرد: افزایش جرایم و برخورد قاطع با قاچاق چوب موجب کاهش قاچاق می شود.

وی از خیرین مدرسه ساز و مسجدساز و... خواست به طرف طرح های درختکاری بیایند و به ترویج فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی کمک کنند و گفت: هشت نهالستان دولتی با ظرفیت تولید سالانه سه تا چهار میلیون اصله نهال داریم که ۹۰ درصد نهال ها جنگلی و مابقی صنوبر است. در ۳۴ نهالستان خصوصی استان نیز بین ۶ تا ۸ میلیون اصله نهال در سال تولید می شود که ۹۰ درصد آن به صنوبر و مابقی به درختان زینتی اختصاص دارد.

رضوی توسعه فضای سبز، جنگلکاری مراقبتی و بازکاشت و زراعت چوب را سه ماموریت اصلی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان دانست و خاطرنشان کرد: در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، باید سالانه هشت میلیون نهال در گیلان بکاریم که سال گذشته بیش از ۱۰ میلیون نهال محقق شد.

وی پنجره واحد زمین را فرصتی برای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی ملی دانست و بیان کرد: جلوگیری از تغییر کاربری و رعایت حریم شهرها و روستاها موجب جلوگیری از زمین خواری می شود.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان همچنین به پیگیری پرونده شهادت جنگلبان «رشید غفاری» پس از ۲۲ سال اشاره کرد و یادآور شد: برای احراز شهادت رشید غفاری تلاش می کنیم و علاوه بر اقدامات قضایی و حقوقی، جایزه ملی «درختان رشید» را برگزار کردیم.

وی تکمیل و تجهیز و بهره برداری از دو پایگاه اطفای حریق رشت و تالش را نیازمند حداقل ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار دانست و متذکر شد: جنگل های هیرکانی خاصیت آتش سوزی ندارند، اما وزش بادهای موسوی به ویژه در فصل پاییز، موجب سوختن گونه های علفی خشک در کف جنگل ها می شود.

رضوی به نقش عوامل طبیعی و انسانی در گسترش آتش سوزی های جنگلی اشاره کرد و افزود: خوشبختانه آتش سوزی های ما در سطح مهار می شود و به مرحله تنه ای و تاجی نمی رسد.

مدیرکل منابع طبیعی از تلاش جنگلبانان و نیروهای اداره منابع طبیعی و همیاران طبیعت و نیروهای امدادی و آتش نشانی و بسیج مردمی جهت اطفای حریق جنگل ها با کمک آتش کوب و دمنده و کوله های آب پاش و... گفت و تصریح کرد: معمولا در آتش سوزی کف جنگل ها امکان استفاده از بالگرد اطفا وجود ندارد و باید به صورت دستی آتش را خاموش کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha