سید محمدرضا موالیزاده در نشست شورای کشاورزی استان که امروز ۱۷ اسفندماه برگزار شد، با اشاره به کاهش حجم بارندگیها و کمبود آب در استان، اظهار کرد: اگر پیشبینیهای هواشناسی محقق نشود، باید با مشارکت بخشهای مردمی و دولتی، راهکارهای مناسبی برای مدیریت کمآبی ارائه دهیم.
وی افزود: تشکیل کمیتهای با حضور نمایندگان کشاورزان، اتاق اصناف، مسئولان جهاد کشاورزی و آب و برق، با نظارت استانداری، برای مدیریت این بحران ضروری است.
استاندار خوزستان با اشاره به خسارات ناشی از سرمازدگی، گفت: صندوق بیمه کشاورزی باید با ارزیابی دقیق مزارع، خسارات را برآورد کند و اعتبارات لازم برای پرداخت غرامت فراهم شود.
به گزارش ایسنا، وی عنوان کرد: باید اطلاعرسانی به موقع به کشاورزان از طریق سیستمهای پیامکی و زیرنویس تلویزیونی انجام شود و پیشآگاهی و ارائه راهکارهای عملی به کشاورزان میتواند از خسارات بیشتر جلوگیری کند.
موالیزاده به طرحهای کلان کشاورزی اشاره و خاطرنشان کرد: طرح ۵۵۰ هزار هکتاری که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، با جدیت دنبال میشود.
وی افزود: در جلسات اخیر با مسئولین وزارت اقتصاد و معاون اول رئیسجمهور، موضوع تامین ۲۰ درصد سهام نیشکر برای تامین مالی این طرح مطرح شده و پیگیری خواهد شد.
استاندار خوزستان همچنین از پیگیری مشکلات نیشکر هفتتپه خبر داد و گفت: در جلسه اخیر با وزیر اقتصاد، موضوع هفتتپه مطرح شد و ایشان اعلام آمادگی کرد تا این مشکل را حل کنند.
وی تاکید کرد: کارگران و کارکنان هفتتپه نباید دغدغهای در این زمینه داشته باشند و ما این موضوع را تا حصول نتیجه نهایی پیگیری خواهیم کرد.
استاندار خوزستان با اشاره به موضوع انتقال آب از استان، افزود: باید مدیریت آب به گونهای باشد که اگر برای کشاورزان محدودیتهایی در پاییندست اعمال میشود، در بالادست نیز این محدودیتها رعایت شود.
وی همچنین بر استفاده پتروشیمیها از آب شیرینکن و بازچرخانی آب تاکید کرد و گفت: این موضوع در قانون برنامه توسعه نیز مورد تاکید قرار گرفته است.
استاندار خوزستان از همه دستگاهها و نهادهای مرتبط خواست تا با همکاری بیشتر، گامهای موثری در جهت توسعه بخش کشاورزی و حل مشکلات کشاورزان بردارند.
وی خاطر نشان کرد: امیدواریم با اجرای طرحهای کلان و مدیریت صحیح منابع آب، منافع بیشتری به مردم خوزستان برسد.
موالیزاده در پایان گفت: جلسات شورای کشاورزی به صورت منظم و با برنامهریزی دقیق ادامه خواهد یافت و همه تصمیمات با مشارکت فعالانه کشاورزان و دستگاههای مرتبط اتخاذ خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات