در سال جاری، با توجه به همزمانی ماه مبارک رمضان و نوروز، تغییرات مهمی در روند ثبتنام و صدور مجوز برای صنوف فعال صورت گرفته است. این تغییرات بهمنظور ساماندهی بهتر، جلوگیری از تخلفات و افزایش کیفیت خدمات در این ایام خاص طراحی شدهاند. این تدابیر شامل مراحل جدید ثبتنام در سامانههای مرتبط، تشکیل کارگروههای نظارتی و بررسی دقیق نیازهای مکانهای مسافرخیز است. نقش این کارگروهها که متشکل از نمایندگان مختلفی هستند، در نظارت بر فعالیت صنوف و اطمینان از رعایت قوانین بهداشتی و جلوگیری از تخلفات، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
با توجه به تأثیرات مهم همزمانی ماه رمضان و نوروز بر فعالیت صنوف، اقدامات نظارتی و آموزشی پیشگیرانه نیز به تفصیل بررسی شدهاند.
عباس سلطانی، نایب رئیس اتاق اصناف و رئیس اول اتاق اصناف و رئیس تالار و رستورانداران استان اصفهان به ایسنا میگوید: در سال جاری فرایند ثبتنام و صدور مجوز، برای صنوفی که قصد فعالیت در ایام ماه مبارک رمضان و نوروز را دارند، تغییرات قابل توجهی داشته است، این افراد ابتدا باید در سامانههای پلیس من و سپتام ثبتنام کنند که این اقدام بهمنظور ساماندهی بهتر و جلوگیری از هرگونه تخلف انجام شده است.
وی میافزاید: پس از ثبتنام در سامانهها، یک کارگروه متشکل از نمایندگان دادستانی، اتاق اصناف، اتحادیهها، ستاد احیای امر به معروف، بسیج اصناف و اداره اماکن تشکیل میشود. این کارگروه، پس از بررسی نیازسنجیهای مربوط به مکانهای مسافرخیز در شهر اصفهان، مجوز فعالیت را برای صنوف صادر میکند.
نایب رئیس اتاق اصناف با اشاره به آغاز خدمات سفر استان از ۲۵ اسفند و ادامه آن تا ۱۰ فروردین بیان میکند: صنوفی که مجوز فعالیت دارند، میتوانند از ساعت ۱۲:۰۰ تا پایان شب با رعایت پوشش مناسب و نصب بنرهای متحدالشکل که نشاندهنده خدمات به مهمانان نوروزی است، فعالیت کنند که تاکنون حدود ۲۸۰ واحد مجوز دریافت کردهاند.
سلطانی میگوید: برای صنوف بیرونبر همچون کبابیها، بریانیها، آش و حلیمها این امکان فراهم شده است که از ساعت ۱۵:۰۰ تا ۲۳:۰۰ فعالیت کنند، البته فعالیت آنها باید طبق ضوابطی همچون طبخ غذای بدون بو انجام شود.
وی درباره نظارت بر صنوف اظهار میکند: اتحادیهها در سه شیفت ۰۹:۰۰ تا ۱۲:۰۰، از ۱۲:۰۰ تا ۱۷:۳۰ و از ۱۷:۳۰ به بعد، بر صنوف نظارت میکنند. نظارتها در ساعات بعد ازظهر بیشتر بهمنظور بررسی قیمتها و جلوگیری از تخلفات است، همچنین در ساعات صبح، نظارتها بر فعالیت نداشتن قبل از ساعت مجاز متمرکز است.
نایب رئیس اتاق اصناف استان اصفهان با اشاره به اینکه سال جاری بهدلیل آگاهسازی بهتر، ثبتنام در سامانهها به نحو احسن انجام شده است، تصریح میکند: فرایند صدور مجوزها در کارگروه(شامل شش عضو) با بررسی دقیق نیازهای استان و شهر اصفهان انجام میشود و این امر موجب کاهش رانتخواری و فساد در این زمینه شده است.
محدودیتها و نظارت ویژه در نزدیکی مساجد
سلطانی در خصوص محدودیتهای فعالیت صنوف در نزدیکی مساجد میافزاید: در ایام ماه مبارک رمضان، هیچگونه مجوز فعالیت به صنوف در شعاع ۱۰۰ متری مساجد فعال داده نمیشود، حتی اگر آن مکانها پرتردد و جاذب مسافر باشند.
وی به اطلاعرسانی گسترده به صنوف و برگزاری جلسات آموزشی قبل از ماه رمضان اشاره میکند و میگوید: تمامی صنوف از بهمن اطلاعرسانی لازم را دریافت کردهاند، همچنین جلسهای با حضور اداره اماکن و بهداشت برگزار شد که در آن تمامی توصیههای بهداشتی و ارشادی قبل از شروع ماه رمضان به صنوف داده شده است.
رئیس اول اتاق اصناف و رئیس تالار و رستوران داران استان اصفهان تأکید میکند: نظارت بر صنوف از اول اسفند آغاز شده است و اتحادیهها و بازرسی اتاق اصناف این نظارتها را بهصورت مستمر انجام میدهند، این اقدامات بهمنظور رعایت قوانین بهداشتی و جلوگیری از هرگونه تخلف در ایام پیک مسافرتها و ماه مبارک رمضان است.
انتهای پیام
نظرات