• یکشنبه / ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۹:۱۷
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404011004363
  • خبرنگار : 50622

کشاورزی سنتی و هدررفت ۷۰ درصدی آب

کشاورزی سنتی و هدررفت ۷۰ درصدی آب

ایسنا/البرز مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز، گفت: ابزارهای سنتی دیگر جوابگوی نیازهای بخش مدیریت مصرف آب نیست و برای حفظ منابع باید از فناوری‌های جدید استفاده کنیم.

داوود نجفیان در گفت و گو با ایسنا درباره استفاده از فناوری‌های نوین در حوزه کنترل مصرف آب اظهار کرد: مدیریت پایدار منابع آبی از مهمترین و حیاتی‌ترین اولویت‌های برنامه‌های کاهش مصرف آب و حفظ منابع زیرزمینی است که برای تحقق آن باید از فناوری‌ها و تکنولوژی‌های جدیدی استفاده کنیم.

وی با تاکید بر ضرورت به کارگیری فناوری‌های جدید افزود: با توجه اینکه در شرایط فعلی منابع آبی ما محدود شده‌ است؛ برنامه‌ریزی و ابزارهای سنتی دیگر جوابگوی نیازهای این بخش نیست. به عنوان مثال در بخش تامین و توزیع آب کشاورزی اگر بخواهیم به شیوه سنتی و غرقابی عمل کنیم؛ طبیعتا بخشی از آب را از دست خواهیم داد.

نجفیان ادامه داد: با توجه به ضرورت‌های کاهش و مدیریت مصرف آب، وقتی جهان به سمت استفاده از فناوری‌های نوین روی آورده است؛ ما هم به این سمت حرکت کرده‌ایم و امیدواریم در این زمینه پیشرفت‌های بیشتری را داشته باشیم.

مدیرعامل آب شرکت منطقه‌ای بیان کرد: وقتی می‌گوییم راندمان متوسط مصرف آب کشاورزی ۳۰ درصد است یعنی ۷۰ درصد آب از دسترس خارج می‌شود. بنابراین استفاده از فناوری و تکنولوژی‌های روز به ما کمک می‌کند تا بتوانیم همین ۳۰ درصد را در اختیار گیاه و کشاورزی قرار دهیم و از هدر رفت آب جلوگیری کنیم.

وی یادآور شد: در بخش آب شرب تکنولوژی‌هایی وجود دارد که با استفاده از آن در بخش خانگی می‌توان تا ۴۰ درصد مصرف آب را کاهش داد. برای سنجش، کنترل برداشت و مصرف آب اعتقادم بر این است که سامانه‌های هوشمند باید به کار گرفته شود تا ضمن حفظ منابع، اجازه استفاده و برداشت بیش از حد به مصرف کننده داده نشود.

نجفیان گفت: از این طریق می‌توانیم به صورت خود کنترلی و از راه دور میزان برداشت‌ها را کنترل کنیم. در حال حاضر برخلاف بخش برق، در زمینه آب سامانه دیسپاچینگ محدودی در اختیار داریم. این سامانه به صورت آنلاین می‌تواند میزان مصرف بیشتر از حد مجاز را کنترل و مدیریت ‌کند.

وی بیان کرد: کنتورهای هوشمند که به صورت آنلاین میزان آب مصرفی را مشخص کرده و در صورت مصرف بیش از حد مجاز،  با قطع جریان، جلوی برداشت اضافی آب را می‌گیرد، نمونه‌ای از فناوری‌های نوین است که به سمت استفاده از آنها حرکت کرده‌ایم.

نجفیان خاطرنشان کرد: معتقدم که در استان البرز به خصوص در مورد انبوه‌سازی‌ها و شهرک‌های جدید می‌توان از این سامانه‌های هوشمند و به روز استفاده کرد و از این طریق کمک بزرگی برای کنترل مصرف آب داشته باشیم. در غیر این صورت صرفا با تغییر قیمت نمی‌توان به کاهش مصرف آب رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha