• یکشنبه / ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۵:۲۹
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1404011004665
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

آب قربانی سودجویان

برداشت‌های غیرمجاز عامل قطعی آب روستاهای جنوب سیستان و بلوچستان

برداشت‌های غیرمجاز عامل قطعی آب روستاهای جنوب سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان این روزها، مردم ۳۵۰ روستای حاشیه سد زیردان، که تا چند سال پیش تنها امیدشان هوتک‌های کم‌جان بود و اکنون برخوردار از نعمت آب شرب پایدار، با دغدغه‌ای تازه روبه‌رو شده‌اند؛ آب هست اما در سایه سوءاستفاده عده‌ای معدود به آنها نمی‌رسد.

به گزارش ایسنا، در سایه سوءاستفاده عده‌ای معدود که با دستکاری و تخریب شبکه‌های انتقال و توزیع، آب را از راه اصلی منحرف و به زمین‌های کشاورزی هدایت می‌کنند، هزاران خانوار در روزهای گرم با چالشی جدی مواجه‌اند، این معضل، مسئولان استانی و شهرستانی چابهار و دشتیاری را واداشته تا با جدیت برای رسیدگی به مشکل و بازگرداندن آب به مسیر عدالت اقدام کنند.

علی‌اکبر آقایی مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان چابهار در این باره به ایسنا بیان کرد: متاسفانه، سوءاستفاده‌ی برخی کشاورزان و تخریب زیرساخت‌های انتقال و توزیع آب، باعث افت فشار، قطع موقت و قطع دائم آب در شبکه توزیع روستاهای پایین‌دست سد زیردان می‌شود، این روستاها در پهنه وسیعی از بخش های پیرسهراب، پلان، مرکزی از توابع شهرستان چابهار، تلنگ از توابع قصرقند و بخش مرکزی دشتیاری قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه ۳۵۰ روستای این مناطق از نعمت آب پایدار سدها بهره‌مند هستند، خاطرنشان کرد: سه سال پیش، اهالی این منطقه برای سیراب کردن دام‌هایشان آب را از رودخانه به هوتک‌ها می‌بردند و آب شرب‌شان نیز با مشقت فراوان از طریق تانکرهای سیار و چاه‌های لب‌شور منطقه تامین می‌شد، در حال حاضر این مجموعه عظیم با ۱۷۳۰ کیلومتر خط انتقال و شبکه‌ی توزیع، جمعیتی بالغ بر ۱۱۰ هزار نفر را پوشش می‌دهد، اما متاسفانه، هر بار دستکاری شیرآلات و تخریب تاسیسات توسط عده‌ای سودجو، باعث می‌شود تا پایداری آب در پایین‌دست، تا دو هفته به تعویق بیفتد.

آقایی با ابراز تاسف از سوءاستفاده برخی کشاورزان، ادامه داد: با دستکاری شیرهای تخلیه و هوا آب را برای کاشت هندوانه و موز به سمت زمین‌های کشاورزی هدایت میکنند و مانع رسیدن آب آشامیدنی به روستاهای پایین دست شبکه در ماه مبارک رمضان و ایام عید می‌شوند.

وی افزود: با پیگیری امور آب و فاضلاب چابهار و دشتیاری از طریق شورای تامین شهرستان و استان در تاریخ سوم فروردین به دستور معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان چابهار از مسیر خط انتقال زیردان، تصفیه‌خانه پیرسهراب و خطوط انتقال و شبکه توزیع منطقه از نزدیک بازدید صورت گرفت.

آقایی گفت: این بازدید با حضور جانشین دادستان، معاونین سیاسی اجتماعی، هماهنگی امور عمرانی و برنامه‌ریزی فرماندار، بخشداران پلان و پیرسهراب، رئیس شورای شهرستان چابهار و اعضای شورای بخش پلان و پیرسهراب و جمعی از ریش سفیدان و معتمدین و کارکنان آبفای چابهار صورت گرفت که در این بازدید جانشین دادستان با تخریب‌کننده گان اموال عمومی اتمام حجت کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha