• دوشنبه / ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۸:۳۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1404011104905
  • خبرنگار : 71604

موشک «اسپکتروم» در اولین پرتاب خود منفجر شد

موشک «اسپکتروم» در اولین پرتاب خود منفجر شد

پرتاب اولین موشک مداری از خاک اروپا به انفجار آن چند ثانیه پس از پرواز ختم شد.

به گزارش ایسنا، اولین پرواز موشک «اسپکتروم»(Spectrum) شرکت «آیسار اروسپیس»(Isar Aerospace) با انفجار پایان یافت.

به نقل از اسپیس، شرکت آیسار اروسپیس مستقر در آلمان صبح یکشنبه ۳۰ مارس اولین موشک مداری را از خاک اروپا پرتاب کرد. موشک اسپکتروم این شرکت از فرودگاه فضایی آندویا در نروژ برخاست اما ۱۸ ثانیه پس از پرواز به یک ناهنجاری دچار شد.

ویدئوی منتشرشده از پرتاب، موشک را نشان می‌دهد که فقط چند ثانیه پس از پرواز سقوط می‌کند و سپس روی زمین یخی می‌افتد و در نهایت منفجر می‌شود.

مشخص نیست که چه چیزی باعث بروز این ناهنجاری شده است اما به نظر می‌رسد که شرایط سقوط موشک اسپکتروم تنها چند ثانیه پس از اولین پرواز آن آغاز شده بود. ویدئوی منتشرشده نشان می‌دهد که موشک با موتورهای خاموش به زمین سقوط می‌کند. بنابراین، مرکز کنترل‌ به احتمال زیاد پرواز را در مراحل اولیه پس از بلند شدن متوقف کرده‌ است.

هیچ محموله‌ای در اولین پرواز آزمایشی اسپکتروم وجود نداشت. براساس اطلاعات منتشرشده در وب‌سایت آیسار اروسپیس، این شرکت صرفا سعی داشت تا اطلاعاتی را درباره این موشک در طول اولین پرتاب آن جمع‌آوری کند.

این اولین پرتاب موشک از بندر فضایی آندویا بود که در سال ۲۰۲۳ در امتداد دریای نروژ در شمال این کشور افتتاح شد. ایستگاه‌های زمینی و امکانات این فرودگاه به‌ طور ویژه برای شرکت آیسار اروسپیس و موشک اسپکتروم ساخته شده‌اند و به نظر می‌رسد در این پرتاب آسیب ندیده‌اند.

موشک «اسپکتروم» در اولین پرتاب خود منفجر شد

طول این موشک حدود ۲۸ متر است. در مقایسه، موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) ۷۰ متر ارتفاع دارد. آیسار اروسپیس موشک اسپکتروم را به عنوان یک پرتاب‌گر کوچک تا متوسط ​​معرفی کرده است که می‌تواند تا ۱۰۰۰ کیلوگرم محموله را به مدار پایین زمین برساند.

موشک اسپکتروم هنوز به مدار نرسیده اما ایسار اروسپیس یک توافق‌نامه را با آژانس فضایی نروژ برای اولین مأموریت‌های تجاری این موشک امضا کرده که در آن قرار است ماهواره‌های برنامه «نظارت بر اقیانوس منجمد شمالی»(AOS) را تا سال ۲۰۲۸ پرتاب کند. مشخص نیست که آیا ناهنجاری پیش‌آمده در این پرتاب بر این جدول زمانی تأثیر خواهد گذاشت یا خیر.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha