• سه‌شنبه / ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۸:۵۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1404011205284
  • خبرنگار : 71604

«اسپیس‌ایکس» اولین ماموریت سرنشین‌دار را بر فراز قطب‌های زمین پرتاب کرد

«اسپیس‌ایکس» اولین ماموریت سرنشین‌دار را بر فراز قطب‌های زمین پرتاب کرد

شرکت «اسپیس‌ایکس» چهار نفر را طی اولین ماموریت در نوع خود بر فراز قطب‌های زمین فرستاد.

به گزارش ایسنا، ماموریت خصوصی «فرم ۲»(Fram2) در روز ۳۱ مارس ساعت ۲۱:۴۶ به وقت منطقه زمانی شرقی(امروز ساعت ۵:۱۶ صبح به وقت ایران) با یک موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) از مجتمع پرتاب 39A در مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا بلند شد و کپسول «دراگون»(Dragon) را با چهار سرنشین آن به مدار قطبی فرستاد.

به نقل از اسپیس، تقویت‌کننده مرحله اول فالکون ۹ حدود ۲.۵ دقیقه پس از بلند شدن، ۹ موتور «مرلین»(Merlin) خود را خاموش کرد، مرحله جداسازی را از بقیه موشک انجام داد و با کاهش سرعت، خود را در مسیر فرود روی سکوی شناور بدون سرنشین اسپیس‌ایکس در اقیانوس اطلس قرار داد که حدود پنج دقیقه بعد انجام شد.

مرحله دوم فالکون ۹ راه خود را به سوی مدار پایین زمین ادامه داد و کپسول را آزاد کرد تا درست کمتر از ۱۰ دقیقه پس از بلند شدن به تنهایی پرواز کند. اکنون، خدمه بین سه تا پنج روز آینده را به چرخش بر فراز دورافتاده‌ترین مکان‌های زمین می‌گذرانند تا قطب‌ها را طوری ببینند که هیچ انسان دیگری تاکنون به این صورت ندیده است.

«اسپیس‌ایکس» اولین ماموریت سرنشین‌دار را بر فراز قطب‌های زمین پرتاب کرد

«بیل گرستنمایر»(Bill Gerstenmaier) معاون بخش ساخت و قابلیت اطمینان پرواز در شرکت اسپیس‌ایکس اندکی پس از جدایی کپسول خطاب به خدمه فرم ۲ گفت: از سوی تیم فالکون مفتخریم که شما را سالم به مدار قطبی برسانیم. از مناظر قطب‌ها لذت ببرید. چند عکس برای ما بفرستید. تا وقتی بر فراز قطب ها پرواز می‌کنید، قلب و ذهن ما با شما پرواز خواهد کرد. پرواز عالی داشته باشید.

فرم ۲ به کاوش در روحیه اکتشافی نسل پیشین خود می‌پردازد که در اقیانوس کاوش می‌کردند. این ماموریت در مجموع ۲۲ آزمایش را شامل می‌شود که خدمه در طول ماموریت انجام خواهند داد؛ از جمله اولین تلاش برای پرورش قارچ در فضا و دستگاهی که برای اولین بار در مدار زمین از بدن انسان با اشعه ایکس تصویربرداری می‌کند. آزمایش‌های دیگر، اثرات ریزگرانش را روی سیستم اسکلتی عضلانی انسان در طول پرواز فضایی بررسی خواهند کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha