• شنبه / ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۳:۲۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404011607001
  • خبرنگار : 51009

معاون استاندار تاکید کرد

ضرورت هزینه‌کرد به‌موقع اعتبارات عمرانی استان زنجان 

ضرورت هزینه‌کرد به‌موقع اعتبارات عمرانی استان زنجان 

ایسنا/زنجان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان از رشد ۱۷ درصدی تردد جاده‌ای در نوروز امسال نسبت به سال گذشته خبر داد و با تأکید بر لزوم مدیریت هدفمند منابع مالی، خواستار برنامه‌ریزی دقیق دستگاه‌ها برای هزینه‌کرد اعتبارات عمرانی در سال جاری شد. 

مسعود بیات‌منش امروز (شنبه ۱۶ فروردین) در جلسه شورای اداری استان زنجان، گفت: نوروز امسال، ۲۷ دستگاه اجرایی با محوریت اداره‌ کل میراث فرهنگی به عنوان دبیرخانه و در قالب ۱۲ کمیته تخصصی فعالیت داشتند. 

او با اشاره به گستره شبکه راه‌های استان، اظهار کرد: استان زنجان با دارا بودن حدود ۶ هزار کیلومتر راه اصلی، فرعی و روستایی، دو درصد از راه‌های کشور را در خود جای داده و عمده سفرها از طریق حمل‌ونقل زمینی انجام شده است. 

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان درباره آمار تصادفات نوروزی در استان، گفت: آمار نهایی باید پس از تأیید پزشکی قانونی اعلام شود، اما اگر آمار فوتی‌ها در ایام نوروز امسال در استان، ۹ نفر تثبیت شود، شاهد کاهش قابل‌ توجهی خواهیم بود. این کاهش نشان‌دهنده عملکرد مناسب پلیس راه، راهداری و دستگاه‌های امدادرسان است. 

وی با اشاره به همکاری خوب میان پلیس و سایر نهادها در اجرای گشت‌های نامحسوس در مسیرهای پرتردد، بیان کرد: این گشت‌ها نقش مؤثری در کاهش حوادث رانندگی و آرام‌سازی ترافیک داشتند. هلال‌احمر استان به بیش از ۲۴۵ هزار نفر خدمات ارائه کرده و اورژانس نیز ۱۸۵۱ مأموریت انجام داده که از این تعداد، ۸۵ مأموریت مربوط به تصادفات بوده و ۱۴۴۳ نفر به مراکز درمانی اعزام شده‌اند. 

بیات‌منش با بیان اینکه ارزیابی مستمر عملکرد دستگاه‌ها در دستور کار قرار دارد، ادامه داد: پس از تعطیلات نوروزی، جلسات تفصیلی با حضور معاونان و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی برگزار خواهد شد تا برنامه‌های یک‌ساله و چهارساله دستگاه‌ها در راستای اسناد بالادستی و شعار سال بررسی و جمع‌بندی شود. 

وی در ادامه به تخصیص منابع عمرانی پایان سال گذشته اشاره کرد و گفت: در اسفند سال ۱۴۰۳، با پیگیری‌های صورت‌گرفته، ۶۴ درصد از اعتبارات استان، معادل ۲۲۰۴ میلیارد تومان تخصیص داده شد که از این میزان، حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان منابع استانی است. از دستگاه‌ها انتظار داریم اجرای پروژه‌ها را به ماه‌های پایانی سال موکول نکنند و از همین حالا برنامه‌ریزی برای هزینه‌کرد بهینه این منابع را آغاز کنند. 

بیات‌منش در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت پروژه‌های ملی، عنوان کرد: دستگاه‌ها باید با جدیت بیشتری پیگیر تخصیص منابع ملی باشند، چراکه ارزیابی ما از عملکرد عمرانی، بر اساس میزان جذب منابع ملی خواهد بود. در حوزه‌های راه، آب، آموزش و سایر پروژه‌ها، پیگیری مدیران نقش کلیدی دارد. 

وی مهم‌ترین چالش پیش‌روی استان را بحران آب دانست و هشدار داد، در صورتی‌ که برای مدیریت منابع آبی استان از امروز تدابیر لازم اندیشیده نشود، کشاورزی استان به‌شدت آسیب خواهد دید. از نمایندگان مجلس نیز انتظار داریم نگاه ویژه و مستمری به این موضوع داشته باشند. 

در ادامه معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان با تأکید بر ضرورت استفاده از ابزارهای نوین مالی برای اجرای پروژه‌های عمرانی و اقتصادی، خواستار همراهی بیشتر نمایندگان مجلس با بدنه اجرایی استان برای جذب مصوبات و منابع ملی شد. 

نرگس مرادخانی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در بازار سرمایه و نهادهای تأمین مالی جدید، اظهار کرد: حضور نمایندگان مجلس در این جلسه مغتنم است و انتظار می‌رود تعامل نمایندگان با استانداری نیز مانند ارتباطشان با مردم حوزه انتخابیه، به صورت منظم و مستمر باشد. باید از ظرفیت مجلس برای اخذ مصوبات مؤثر جهت توسعه استان استفاده شود. 

وی با بیان اینکه منابع توسعه صرفاً محدود به بودجه عمومی دولت یا وام‌های تکلیفی نیست، افزود: امروز ابزارها و منابع متعددی در کشور وجود دارد که باید از آن‌ها بهره گرفت. از ظرفیت‌هایی مانند بازار سرمایه، فرابورس، سکوهای نوینی همچون هم‌آفرین و اوراقی نظیر تأمین مالی جمعی و گواهی سپرده می‌توان برای پیشبرد پروژه‌های زودبازده و پیشران با قابلیت ارزآوری استفاده کرد. 

مرادخانی توسعه نیروگاه‌های خورشیدی را از اولویت‌های استان در سال جاری برشمرد و گفت: دولت توسعه ۲۵۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی را در دستور کار دارد که از این میزان، ۵۸ مگاوات در سال جاری به بهره‌برداری رسیده و به شبکه متصل شده است. همچنین حدود ۵۰۰ مگاوات دیگر در مرحله تجهیز و آماده‌سازی زمین قرار دارد. استان زنجان در این حوزه دارای مزیت نسبی است که باید به عنوان یک فرصت راهبردی مورد توجه قرار گیرد. 

وی با تأکید بر لزوم اصلاح الگوی مصرف آب در بخش صنعت، افزود: یکی از برنامه‌های جدی استان جلوگیری از استفاده صنایع از آب خام است. در این راستا، بهره‌گیری از پساب و تکمیل شبکه فاضلاب در اولویت قرار گرفته و از اسفند سال گذشته، تخفیف‌های ویژه‌ای برای مصرف منابع جایگزین در دستور کار قرار گرفته است. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان همچنین به توسعه گردشگری به عنوان یکی از محورهای رشد اقتصادی استان اشاره کرد و گفت: علی‌رغم ظرفیت‌های بالای گردشگری، تاکنون سهم مناسبی از عبور مسافران به استان نرسیده است. بهبود زیرساخت‌های گردشگری، حمل‌ونقل ریلی و هوایی از جمله برنامه‌هایی است که دنبال می‌شود. در نوروز امسال، شاهد افزایش ۱۰۰ درصدی تعداد پروازها بودیم و برای اولین بار پرواز زنجان - کیش به مدت دو ماه برقرار شد. توسعه مقاصد جدید پروازی و پروازهای پستی نیز در دستور کار قرار دارد. 

وی با اشاره به هدف‌گذاری در حوزه صادرات، بیان کرد: میزان صادرات استان در سال گذشته حدود ۷۰۰ میلیون دلار بود و بر اساس برنامه مرکز توسعه صادرات کشور، این رقم باید به یک میلیارد دلار افزایش یابد. تحقق این هدف نیازمند هم‌افزایی همه دستگاه‌ها و نمایندگان استان است. 

مرادخانی از تدوین برش استانی برنامه هفتم توسعه خبر داد و گفت: در این راستا، برای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی، اقدامات اولویت‌دار تعریف خواهد شد. تسهیل در صدور مجوزها و رفع موانع سرمایه‌گذاری نیز از دیگر مواردی است که با جدیت دنبال می‌شود. 

وی خاطرنشان کرد: من از طرف استاندار مأمور شده‌ام تا روند جذب سرمایه‌گذاری و تسهیل فضای کسب‌وکار را با جدیت پیگیری کنم. امیدواریم همان‌طور که نیروهای مسلح با تمام توان وظایف دفاعی خود را انجام می‌دهند، نمایندگان نیز با همه ظرفیت در حوزه اقتصادی همراهی کنند تا استان زنجان به جایگاهی درخور در عرصه سرمایه‌گذاری کشور دست یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha