به گزارش ایسنا، دفتر دادستانی کل روسیه اخیرا درخواستی را برای لغو ممنوعیتهای اعمال شده بر فعالیتهای طالبان در روسیه ارائه کرد و این درخواست ماه آینده میلادی توسط دیوان عالی روسیه مورد بررسی قرار میگیرد.
به نقل از شبکه خبری راشاتودی، طالبان از ۲۰۰۳ در فهرست سازمانهای ترویستی روسیه قرار دارد.
مسکو تماسها و ارتباطات دیپلماتیک خود را با طالبان پس از به قدرت رسیدن مجدد آن در ۲۰۲۱ افزایش داده است.
«محمد سهیل شاهین» سفیر کابل در قطر گفت: «درخواست دفتر دادستانی روسیه گامی مثبت است چون هم کابل و هم مسکو برای داشتن همکاری در حوزههای مختلف سود میبرند. ممنوعیت وضع شده علیه طالبان در مسکو همچنان بر مسیر همکاری استوار است و لازم است که این ممنوعیتها برداشته شوند.»
به گفته سفیر کابل در قطر، دولت سرپرستی افغانستان که از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته نشده است، مایل است روسیه پس از سالها جنگ در بازسازی این کشور مشارکت کند. افغانستان فرصتها، منابع معدنی، و مزارع کشاورزی و سایر زمینههای مورد علاقه را به روسیه ارائه میکند.
سهیل شاهین همچنین تاکید کرد: «روسیه یک کشور بسیار بزرگ و مهم در منطقه است، بنابراین سیاست ما این است که میخواهیم با همه کشورها به ویژه با کشورهای منطقه روابط داشته باشیم. حتی آمریکا هم میتواند با وجود آنکه در زمان اشغال افغانستان نقشی غیر سازنده در این کشور داشت، باز هم بخشی از روند بازسازی افغانستان باشد.»
وی توضیح داد: «ما نمیخواهیم افغانستان به زمینهای برای رقابت با کشورهای دیگر تبدیل شود. ما پذیرای سرمایهگذاری و همکاری روسیه در زمینههای مختلف هستیم و روابط ما با ایالات متحده هم آسیبی به آن نمیرساند.»
پاییز گذشته حضور هیات طالبان در نشست بریکس در شهر کازان روسیه توجه بسیاری را به خود جلب کرد.
شاهین در پاسخ به این سوال که آیا مقامات افغانستان به دنبال گسترش روابط با این سازمان هستند، پاسخ داد: «بله، ما خواهان همکاری هستیم؛ ما میخواهیم که هیات ما در هر کنفرانس بینالمللی حضور داشته باشد و مسائل مربوط به افغانستان از زبان نمایندگان افغانستان مطرح شود.»
انتهای پیام
نظرات