به گزارش ایسنا، منابع مطلع به رسانه آمریکایی گفتند که هزینه عملیات نظامی ایالات متحده علیه ارتش یمن طی کمتر از سه هفته به حدود یک میلیارد دلار نزدیک شده است؛ عملیاتی پرهزینه که با وجود حملات سنگین، تأثیر محدودی بر توانمندیهای نظامی انصارالله گذاشته است.
بر اساس گزارش شبکه خبری «سیانان»، در این عملیات که از ۱۵ مارس آغاز شده، تاکنون صدها میلیون دلار صرف استفاده از تسلیحاتی نظیر موشکهای کروز دوربرد، بمبهای هدایتشونده و موشکهای «تاماهاوک» شده است. بمبافکنهای «بی-۲» مستقر در جزیره «دیهگو گارسیا» نیز در این حملات مشارکت داشتهاند و بنا بر اعلام مقامات دفاعی آمریکا، یک ناو هواپیمابر دیگر به همراه چند اسکادران جنگنده و سامانه دفاع هوایی نیز بهزودی به منطقه تحت فرماندهی سنتکام منتقل خواهد شد.
یکی از منابع گفت که پنتاگون احتمالاً مجبور به درخواست بودجه تکمیلی از کنگره خواهد شد، اما ممکن است این درخواست با مخالفت مواجه شود؛ چرا که این عملیات تاکنون از سوی هر ۲ جناح سیاسی آمریکا مورد انتقاد قرار گرفته است. حتی «جیدی ونس» معاون رئیسجمهور آمریکا در گفتوگویی که اخیراً توسط نشریه آتلانتیک منتشر شد، این عملیات را «اشتباه» خواند.
پنتاگون بهطور عمومی تأثیر واقعی حملات روزانه خود را اعلام نکرده، اما مقامات وزارت دفاع، ستاد مشترک ارتش، سنتکام و فرماندهی «ایندوپاسیفیک» در جلسات اخیر کنگره گفتهاند که در این حملات، تنها چند تن از رهبران میانی انصارالله یمن به شهادت رسیده و تعداد اندکی از سایتهای نظامی آسیب دیدهاند. با این حال، به گفته منابع، ارتش یمن همچنان موفق به تقویت پناهگاههای زیرزمینی خود شده و انبارهای تسلیحاتی را حفظ کرده است.
یکی از منابع مطلع از این عملیات میگوید: «برخی اهداف نابود شدهاند، اما این باعث نشده توانایی حوثیها در حمله به کشتیها در دریای سرخ یا سرنگونی پهپادهای آمریکایی کاهش یابد. در عوض، ما در حال مصرف مهمات، سوخت و زمان عملیاتی هستیم.»
به گزارش سیانان، فرماندهی مرکزی آمریکا اعلام کرده که این عملیات نظامی «بهصورت ۲۴ ساعته و ۷ روز هفته» ادامه دارد. از زمان آغاز عملیات، دستکم دو پهپاد «امکیو ۹» آمریکا توسط ارتش یمن سرنگون شدهاند و در مقابل، افرادی که از انصارالله یمن به شهادت رسیدهاند تنها در رده میانی مدیران آن قرار داشتند.
بر اساس این گزارش، عملیات گسترده سنتکام موجب نگرانی برخی مسئولان فرماندهی ایندوپاسیفیک در ارتش آمریکا شده است. آنها در روزها و هفتههای اخیر از مصرف زیاد موشکهای دوربردی مانند تاماهاوک در حملات به یمن گلایه کردهاند؛ تسلیحاتی که در صورت وقوع جنگ میان آمریکا و چین، اهمیت حیاتی خواهند داشت. این نگرانی وجود دارد که ادامه عملیات در غرب آسیا بر آمادگی نظامی آمریکا در منطقه اقیانوس هند و آرام تأثیر منفی بگذارد.
انتهای پیام
نظرات