• سه‌شنبه / ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۷:۳۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1404011707941
  • خبرنگار : 90089

/دروازه تاریخ/

عبور از دروازه تاریخ با سومین دوره مجلس شورای اسلامی

عبور از دروازه تاریخ با سومین دوره مجلس شورای اسلامی

امروز ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ شمسی برابر با ۹ شوال ۱۴۴۶ هجری و ۸ آوریل ۲۰۲۵ میلادی مبداء مناسبات، اتفاقات و حوادث تاریخی مختلف است.

به گزارش ایسنا، امروز ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ خورشیدی به اهم مناسبت‌ها و اتفاقات تاریخی این روز می‌پردازیم.
 

عبور از دروازه تاریخ با سومین دوره مجلس شورای اسلامی


شهادت باقر و بِنت‌الهدی صدر- ۱۳۵۹

آیت‌اللَّه سید محمدباقر صدر در سال ۱۳۱۳ در کاظمین در خانواده‌ای فقیر اما نابغه‌پرور به دنیا آمد. پدرش فقیه بزرگوار سید حیدر و مادرش دختر شیخ عبدالحسین آل یاسین و بانویی باتقوا بود.

آیت‌اللَّه صدر در کودکی پدر را از دست داد و تحت کفالت برادرش سید اسماعیل، قرار گرفت. وی پس از فرا گرفتن مقدمات و اصول نزد استادان آن زمان و برادرش، راهی نجف اشرف شد و قبل از ۲۰ سالگی به مرحله اجتهاد نائل آمد.

این عالم جوان در سن ۲۲ سالگی نخستین اثر علمی - تحقیقی خود را به نام "غایةُ الفکرِ فی علمِ الاصولِ الفقه" را به جهان علم ارایه کرد و کتاب‌های فَلسفَتنا و اقتصادُنا که پس از آن به رشته تحریر درآمدند سمبل قدرت‌نمایی ایدئولوژی اسلامی در برابر اندیشه‌های وارداتی غرب بودند.

آیت‌اللَّه صدر مسأله رهبری فکری را از مسأله رهبری سیاسی جدا نمی‌دانست و همگام با فعالیت‌های فکری به فعالیت‌های سیاسی و رهبری سیاسی جامعه نیز همت گماشت به همین دلیل وجودش برای بعثیان خطر به شمار می‌رفت و این مسئله باعث رنجش حاکمان بعثی عراق شد.

آیت‌اللَّه صدر نقش ارزنده‌ای در حمایت از انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) داشت و این امر برای رژیم خونخوار عراق ناخوشایند بود. سرانجام حزب بعث عراق پس از دستگیری ایشان و نیز خواهر ارجمندش، سیده بنت الهُدی صدر، آنان را به طرزی فجیع به شهادت رساندند.

شهادت این مرد بزرگ و خواهر مکرمه‌اش پس از شکنجه‌های فراوان در زندان‌های رژیم بعثی عراق در روز ۱۹ فروردین ۱۳۵۹ در ۴۷ سالگی رقم خورد.

بدن خونین و شکنجه آنان به طور مخفیانه تحویل یکی از افراد خانواده صدر شد و اجساد مطهرشان در سکوت به خاک سپرده شد.
 

عبور از دروازه تاریخ با سومین دوره مجلس شورای اسلامی


سومین دوره مجلس شورای اسلامی- ۱۳۶۷

با وجود تهدیدات و حملات موشکی و هوایی و جنگ روانی در طی جنگ، ملت ایران در کم‌ نظیرترین انتخابات جهان، به پای صندوق‌های رأی رفت و مجلس سوم را شکل داد.

استقبال کم نظیر مردم ایران از انتخابات سومین دوره مجلس شورای اسلامی در سخت‌ترین شرایط جنگ شهرها، بار دیگر دشمنان جهانی اسلام را از شکست انقلاب اسلامی مأیوس کرد.

مردم در این دوره با حضور ۱۷ میلیونی خود در حوزه‌های رأی‌گیری، نمایندگان مورد نظر خود را انتخاب کردند و مجلس سوم در هفتم خرداد آن سال با به حد نصاب رسیدن نمایندگان، آغاز به کار کرد.
 

عبور از دروازه تاریخ با سومین دوره مجلس شورای اسلامی

کنفرانس ننگین برلین- ۱۳۷۹

اجلاس "ایران پس از انتخابات پارلمانی، قوه اصلاح در جمهوری اسلامی ایران" ۱۹ فروردین ۱۳۷۹ در محل خانه فرهنگ‌های جهان با همکاری این خانه و بنیاد هاینریس بل در شهر برلین آلمان برگزار شد.

در این نشست تعدادی از عناصر داخلی شامل نمایندگان گروه‌های ملی مذهبی و مشخصا گروهک نهضت آزادی، خیزش زن سالارانه با گرایش فمینیستی، نویسندگان و خبرنگاران روزنامه‌های زنجیره‌ای. شرکت داشتند.

این کنفرانس به عنوان یک کنفرانس غیر علمی، ضد ارزشی و در مغایرت با اهداف و آرمان‌های اسلامی و ملی قلمداد بود. این اجلاس، همچنین به علت حضور گروه‌های چپ افراطی مخالف با برگزاری این نشست‌ها، بسیار متشنّج بود به گونه‌ای که سخنرانی مهمانان این همایش، با شعارهایی علیه جمهوری اسلامی ایران و مجموعه‌ای از شعارهای کمونیستی قطع شد.

پخش تلویزیونی بخش‌هایی از این کنفرانس که در آن، سخنانِ سخنرانان ایرانی و صحنه‌های مغایر با شئون اسلامی و انسانی را به نمایش گذاشت، همگان را در جریان آنچه که رخ داده بود، قرار داد.

در تقویم شمسی مناسبت‌های دیگری چون صدور بیانیه‌های فارسی و فرانسوی توسط شیخ محمد خیابانی پس از تصرف شهربانی تبریز در سال ۱۲۹۹، تغییر نام استان «آذربایجان» به «آزادی‌ستان» توسط شیخ محمد خیابانی در سال ۱۲۹۹، انتخاب سید المحققین دیبا و خلیل فهیمی به نیابت هفتمین دوره مجلس شورای ملی در سال ۱۳۰۷، حمله نظامیان آلمانی به دانمارک و نروژ و تصرف کوتاه مدت دو کشور توسط ارتش آلمان در سال ۱۳۱۹، بازداشت خسرو روزبه افسر سابق ارتش که مدتی قبل از زندان دژبان فرار کرده بود در سال ۱۳۲۷، تصویب بودجه شش میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریالی دولت توسط مجلس شورای ملی بودجه ۱۳۳۵، تاسیس بانک تجارتی ایران و هلند با سرمایه ۱۰۰ میلیون ریال در ایران در سال ۱۳۳۸، آغاز جنگ سوریه و اسرائیل در سال ۱۳۴۶، تجلیل حاکم قطر از سیاست ایران در خلیج فارس در سال ۱۳۴۹، کشته شدن شش کارشناس روسی شرکت ذوب آهن اصفهان در یک حادثه رانندگی در مسیر شهر کرمان در سال ۱۳۵۱،   ورود اولین سفیر کبیر آلمان شرقی به تهران در سال ۱۳۵۲، قطع روابط دیپلماتیک ایران با کوبا در سال ۱۳۵۵، حضور هزاران نفر از مردم اصفهان در مراسم شهادت آیت الله سید ابوالحسن شمس‌آبادی در سال ۱۳۵۵، افزایش ۱۲ تا ۲۰ درصدی قیمت پیکان در سال ۱۳۵۵، بزرگ‌تر شدن دامنه اعتصاب غذای زندانیان سیاسی و اضافه شدن بندهای ۴ و ۵ و ۶ زندان قصر و زندانیان زندان قزل حصار به جمع اعتصاب کنندگان در سال ۱۳۵۷، درگذشت ناصر گیتی جاه  بازیگر سینما و تلویزیون در سال ۱۳۹۳ و درگذشت آیت‌الله حاج شیخ هادی باریک‌بین در سال ۱۳۹۶ به ثبت رسیده است.

عبور از دروازه تاریخ با سومین دوره مجلس شورای اسلامی

رویدادهای مهم این روز در تقویم قمری شامل درگذشت ابن سیرین بصری خواب‌گزار معروف مسلمان در سال ۱۱۰ و پایان محاصره‌ بغداد توسط عثمانی‌ها به دست شاه عباس صفوی در سال ۱۰۳۵ است.

عبور از دروازه تاریخ با سومین دوره مجلس شورای اسلامی


رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی نیز شامل زادروز هوسرل، پایه‌گذار پدیدارشناسی در سال ۱۸۹۵، افتتاح دوره جدید بازی‌های المپیک در آتن پایتخت یونان در سال ۱۸۹۶ و  درگذشت مارگارت هیلدا تاچر، نخست وزیر سابق انگلیس در سال ۲۰۱۳ است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha