محمدجواد اشرفی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در خصوص مهار آتشسوزی هورالعظیم و لزوم صدور مجوز اطفای حریق از سوی عراق برای مهار آتش توسط ایران در زمان آتشسوزی بخش عراقی تالاب، پیگیریهای انجام شده است. در این زمینه مکاتباتی انجام و تمهیدات لازم اندیشیده شده است تا در صورت وقوع آتشسوزی چه در بخش ایرانی و چه در بخش عراقی، عملیات اطفای حریق از طریق سیستم آبپاش هوایی انجام شود.
وی افزود: استاندار هم در حال پیگیری استقرار یک دستگاه هلیکوپتر مجهز به سبد آبپاش در خوزستان است تا در صورت مواجهه با آتشسوزی در تالاب هورالعظیم یا دیگر تالابها و جنگلها، در سریعترین زمان ممکن آتش مهار شود و کمترین آسیب را مواجه شویم.
در هورالعظیم نگاه محیط زیستی حاکم نیست
سرپرست ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان درباره وضعیت فعلی تالاب هورالعظیم اظهار کرد: در هورالعظیم نگاه محیط زیستی حاکم نیست و با شرایط کمآبی هم مواجهیم. وزارت نیرو حقابه تالاب را تامین نمیکند و شرایط آبگیری آن مناسب نیست و تنها حدود ۵۴ تا ۵۸ درصد مساحت هورالعظیم آبگیری شده است. البته بخشهایی از تالاب، عمق آب بیشتر و در بخشهایی صرفا آبگرفتگی دارد و بخشهایی به علت توپوگرافی و همچنین کمآبی خشک است.

وی بیان کرد: از طریق سازمان آب و برق خوزستان در حال پیگیری رهاسازی موجی آب از سد کرخه برای تامین حقابه هورالعظیم هستیم و امیدواریم با همکاری وزارت نیرو و تکلیف مراجع استانی در این زمینه، حداقل منابع آبی این تالاب تامین شود تا شاهد وارد شدن آسیب جدی به زیستمندان این تالاب و آتشسوزیهای ناشی از خشکی آن نباشیم.
تبعات منفی فعالیتهای نفتی در هور
اشرفی تصریح کرد: نگرانی ما بابت تخصیص نیافتن حقابه هورالعظیم است؛ این در حالی است که اگر حتی حقابه حداقلی داده شود، ۸۰ تا ۸۵ درصد این تالاب آبگیری میشود.
وی افزود: بخشهایی از تالاب هورالعظیم به علت شرایط توپوگرافی در شرایط پرآبی هم آبگیر نمیشوند اما اگر حقابه تالاب هورالعظیم تامین شود همه سطح تالاب به استثنای جادهها و پدهای نفتی زیر پوشش آب قرار میگیرند.
سرپرست ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به تبعات فعالیتهای نفتی در تالاب هورالعظیم گفت: هر فعالیتی در محیط زیست تبعات خاص خود را دارد که حضور نفت در تالاب هورالعظیم تبعات منفی خود را داشته است و اکنون هم اثرگذاریهای منفی را دارد و منکر این مساله نیستیم.
انتهای پیام
نظرات