• دوشنبه / ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404011808380
  • خبرنگار : 71516

کارشناسان صهیونیست: تحقیقات ارتش درباره فاجعه ۷ اکتبر راه‌حلی ارائه نمی‌دهد

کارشناسان صهیونیست: تحقیقات ارتش درباره فاجعه ۷ اکتبر راه‌حلی ارائه نمی‌دهد

کارشناسان صهیونیست تأکید کردند وضعیت ارتش همچنان درحال وخیم‌تر شدن است و تحقیقات ارتش درباره فاجعه هفت اکتبر۲۰۲۳ راه‌حلی ارائه نمی‌دهد.

به گزارش ایسنا، به رغم هاله ابهام بزرگی که پیرامون تحقیقات انجام شده توسط ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی در خصوص شکست فاجعه بار آن در حمله هفت اکتبر۲۰۲۳ وجود دارد، خود اسرائیلی‌ها اعتراف می‌کنند این تحقیقات راه حلی برای شکست‌های اساسی آن ارائه نمی‌دهد و بررسی مجدد نتایج تحقیقات توسط تیمی از ژنرال‌های منصوب شده توسط رئیس ستاد کل ارتش اتلاف وقت است.

به گفته کارشناسان اسرائیلی فرمانده ارتش به جای بازسازی ارتش، از ارائه وضعیت واقعی ارتش به مقامات سیاسی در مواجهه با تهدیداتی که در همه بخش‌ها در حال توسعه است، اجتناب می‌کند.

ژنرال «اسحاق بریک» که قبلا فرمانده سابق در نیروی زرهی، فرمانده دانشکده‌های نظامی و کمیسر شکایات سربازان بوده است، تأکید کرد که دستورات «ایال زامیر» رئیس ستاد ارتش به یک تیم بزرگ از افسران ذخیره با درجه سرلشکری ​​برای بازنگری در تحقیقات انجام شده توسط ارتش بیهوده و اتلاف وقت است زیرا این اصلا تحقیق نیست.

وی در مقاله‌ای که شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی آن را منتشر کرد، افزود: ارتش صرفا سعی کرد آنچه را در آن روز اتفاق افتاده است، ارائه دهد اما نه سربازان و افسران را بازجویی کرد، نه به طور جامع از واحدهایی که جنگیدند بازجویی کرد و نه درباره رهبرانی که شکست خوردند به نتیجه‌ای رسید و بدتر از همه، خود فرماندهان از خودشان بازجویی کردند.

وی خاطرنشان کرد: ژنرال‌ها سامی تورگمن، آمیکام نورکین و الی شرویت که اخیرا از سوی زامیر برای بررسی تحقیقات ارتش انتخاب شده‌اند، در دوران فرماندهی ارتش توسط بنی گانتس، گادی آیزنکوت و آویو کوخاوی، در سمت‌های خود خدمت کرده‌اند و درجه ژنرال را در اختیار داشتند. در دوران آنها، ارتش وضعیت انحطاطی را تجربه کرد که قبلا هرگز رخ نداده بود. نیروهای زمینی تا حد زیادی کاهش یافت و مشکلات بسیار جدی به وجود آمد که نشان دهنده عدم آمادگی ارتش برای جنگ بود.

بریک توضیح داد: این نتایج در تمام ارزیابی‌هایی که توسط ناظر دولتی، ناظر سیستم دفاعی و ناظر ارتش انجام شد و در بازرسی‌هایی که من خودم انجام دادم ارائه شد، بنابراین این ژنرال‌ها نمی‌توانند بازپرس عینی باشند و بنابراین باید سریعا این «تحقیقات پنهان» را قطع کنیم و آن را به یک طرف خارجی مانند ناظر دولتی واگذار کنیم تا دوباره در امور ارتش تحقیق کند.

وی تاکید کرد: ما باید بررسی کنیم که در سال قبل از جنگ چه اتفاقی افتاده است و در ساعات قبل از شروع آن چه اتفاقی افتاده است، در هشت ساعت اول آن چه اتفاقی افتاده است، زمانی که نیروی هوایی و زمینی اصلا کار نکردند، باید ببینیم که در خود جنگ چه اتفاقی افتاده است، چراکه حماس و حزب‌الله شکست نخورده‌اند، باید به حقیقت ماجرا برسیم و بررسی کنیم که چه کسی خودخواهی و غرور را رهبری می‌کند. باید ریشه‌های رهبرانی را که گزارش‌های مراکز دیده‌بانی و سایر گزارش‌های اطلاعاتی را کاملا نادیده می‌گیرند، گویی که گوش دارند و نمی‌شنوند، پیگیری کرد.

بریک خاطرنشان کرد: شرایط برای کسانی که در برابر رهبران شکست خورده نتیجه‌گیری شخصی نگرفته‌اند، از جمله آن‌هایی که درس‌هایی نگرفته‌اند که رویه‌ها، دستورات و انضباط عملیاتی را فراهم کند و آنچه را که برای اصلاح فرهنگ سازمانی شکست خورده لازم است را بررسی نکرده‌اند، دشوار خواهد بود و در نهایت ناظر دولتی همان درس‌هایی را ارائه می‌دهد که اجازه می‌دهد مشکلات برطرف شود و ارتش مجددا بازسازی شود و این فاجعه دوباره تکرار نشود.

او توضیح داد: در حالی که ارتش تحقیقات خود را در مورد فاجعه اکتبر ۲۰۲۳ آغاز کرد ما وارد سال دیگری از جنگی بی‌معنا شده‌ایم، زیرا زامیر اعلام کرد که سال ۲۰۲۵ سال جنگ برای شکست حماس و ایجاد حکومت نظامی در غزه خواهد بود و ارتش مسئول توزیع کمک‌های بشردوستانه و تغییر دولت حماس خواهد بود. اینها اظهارات کاملا بی‌اساسی است. زامیر به جای بازسازی و گسترش ارتش رضایت نخست وزیر و وزیر جنگ را برگزید و به جنگی بی معنی ادامه داد.

بریک افزود: زامیر گزارشی دارد که توسط پنج تیم متخصص تهیه شد که من زیر نظر دانشگاه رایخمن رهبری آنها را بر عهده داشتم و گزارشی با عنوان توصیه‌هایی برای برنامه پنج ساله آینده و آمادگی برای جنگ تهیه و ارائه شده است. این گزارش چند ماه قبل از جنگ به یوآو گالانت، وزیر "دفاع" سابق، ایال زمیر، هرتزی هالوی، فرمانده ارتش و همه تصمیم گیرندگان اصلی در سطوح سیاسی و نظامی ارائه شد. این سه نفر با این گزارش موافقت کردند و تصمیم گرفتند توصیه‌های آن را در برنامه کاری چند ساله وزارت و ارتش لحاظ کنند.

وی تصریح کرد: توصیه‌های این گزارش شامل نوسازی مفهوم امنیت و تطبیق آن با جنگ‌های کنونی و آینده، افزایش تعداد نیروهای زمینی، آماده‌سازی و مدیریت روتین جبهه داخلی برای جنگ، خرید سلاح‌های جدید بود.

وی فاش کرد: زمانی که زامیر به ریاست ستاد منصوب شد، گفت که قصد دارد توصیه‌های گزارش را در برنامه چند ساله خود بگنجاند، اما زمان در حال سپری شدن است و اگر از امروز شروع نکنیم، ارتش ظرف چند سال آینده برای جنگ منطقه‌ای آماده نخواهد شد و قطعا در آینده نزدیک در مقابل تهدیدات روزافزون در سراسر اسرائیل نخواهد شد.

بریک تأکید کرد: تهدیدها علیه اسرائیل در حال گسترش است، زیرا سوریه در حال انجام مذاکرات پیشرفته برای واگذاری کنترل مناطق اطراف شهر تدمر به ارتش ترکیه در ازای کمک‌های اقتصادی، نظامی و سیاسی است. اسرائیل از درگیری حتمی با ترکیه به دلیل این اقدام و محدودیت آزادی عمل این کشور در سوریه بیم دارد. ما همچنین هیچ نیرویی برای مقابله با ارتش مصر نداریم، در حالی که مرز اردن شاهد ناآرامی‌های نگران‌کننده زیادی است و اوضاع در کرانه باختری در حال بدتر شدن است.

وی افزود: ارتش اکنون کوچک و فرسوده شده است و در ارائه پاسخ مناسب حتی در یک عرصه با مشکل مواجه است و اگر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در سطح سیاسی وضعیت واقعی خود و نیاز مبرم به احیای آن را برای آینده مطرح نکند و به حمایت از ایده تجدید جنگ بی هدف ادامه دهد، دولت در آستانه فروپاشی تاریک خواهد بود و تلفات زیادی در میان ارتش رخ خواهد داد و ما در نهایت کشورهای جهان را که هنوز از ما حمایت می‌کنند، از دست خواهیم داد.

وی در پایان گفت: امروز در آستانه درگیری داخلی، وخامت بیشتر ارتش و وخامت اقتصاد ایستاده‌ایم و در نهایت اگر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح مسیر رهبری خود را تغییر ندهد، مانند نخست‌وزیر و بقیه وزرایی که براساس منافع سیاسی و برخلاف امنیت داخلی عمل می‌کنند، مسئول هر کاری است که در ارتش انجام شده یا از آن غفلت شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha