• دوشنبه / ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۴
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1404011808551
  • خبرنگار : 50233

تاریخ‌سازی گمرکات سمنان با ثبت ۳ رکورد در ادوار فعالیت‌های گمرکی استان

تاریخ‌سازی گمرکات سمنان با ثبت ۳ رکورد در ادوار فعالیت‌های گمرکی استان

ایسنا/سمنان مدیرکل گمرک استان سمنان با اشاره به روند رو به رشد گمرکات این استان از ثبت سه رکورد در گمرک استان در یک سال اخیر خبر داد.

مرتضی حاجیان نژاد امروز (۱۸ فروردین‌) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: گمرک استان سمنان در یک سال گذشته موفق به ثبت سه رکورد تاریخی شده که در تاریخ ادوار فعالیت در این اداره کل بی‌سابقه و یگانه‌ است.

وی از ثبت رکورد صادرات ۲۲۳ میلیون دلاری به عنوان یکی از توفیقات این اداره کل نام برد و افزود: ثبت این حجم از ارزش صادرات در تاریخ کل ادوار فعالیت گمرک استان از سال ۱۳۷۸ تا پایان ۱۴۰۳ بی‌سابقه است.

ثبت تجارت خارجی ۵۱۳ میلیون دلاری استان سمنان

مدیرکل گمرک استان از ثبت یک رکورد تازه در تجارت خارجی استان سمنان در یک سال گذشته خبر داد و افزود: تجارت خارجی استان سمنان در یک سال گذشته بالغ بر ۵۱۳ میلیون دلار بوده که این رقم نیز از آغاز به کار فعالیت گمرک در این استان در دهه ۷۰ تا کنون سابقه نداشته است.

حاجیان‌نژاد از ثبت یک رکورد دیگر در درآمدزایی گمرک استان در سال ۱۴۰۳ خبر داد و اظهار کرد: گمرک سمنان در یک سال گذشته ۹۸۸ میلیارد تومان درآمد داشته که این مبلغ به حساب خزانه واریز شده است. این حجم از درآمدزایی سالانه گمرکات استان نیز در تاریخ ادوار فعالیت‌های گمرکی در استان سابقه نداشته است.
تاریخ‌سازی گمرکات سمنان با ثبت ۳ رکورد در ادوار فعالیت‌های گمرکی استان

وی از صادرات ۴۰۰ هزار تنی کالاهای این استان در طول سال ۱۴۰۳ خبر داد و تصریح کرد: این صادرات به ارزش ۲۲۳ میلیون دلار به ۴۱ کشور جهان صادر شده است.

۵ مقصد نخست کالاهای صادراتی استان

مدیرکل گمرک استان سمنان با اشاره به افزایش بازارهای صادراتی استان ادامه داد: بیشترین صادرات استان در یک سال اخیر به پنج کشور عراق، افغانستان، ترکیه، روسیه و پاکستان بوده است.

وی اضافه کرد: عمده کالاهای صادراتی این استان شامل کالاهای تولیدی واحدهای صنعتی استان، مصنوعات پلاستیکی، شمش، روغن پایه، اسیدسولفوریک، هیدروکربن، سیم و کابل، مواد شوینده، ورق آلومینیوم، فروسیلیس، کاشی و سرامیک و ... بوده است.

حاجیان نژاد از رشد صادرات در استان طی یک سال گذشته خبر داد و گفت: صادرات استان در این بازه یک ساله از نظر وزنی ۱۱ و از نظر ارزش ۴۶ درصد رشد داشته که رقم قابل توجهی در این شرایط است.

وی از رشد ۳۷ درصدی میانگین ارزش دلاری کالاهای صادراتی سمنان به ازای هر تن خبر داد و اظهار کرد: متوسط ارزش هر تن کالای صادراتی استان در یک سال گذشته ۵۵۷ دلار بوده که گویای رشد ۳۷ درصدی این شاخص مهم است.

مدیرکل گمرک استان سمنان همچنین از واردات بیش از ۴۶۰ هزار تنی کالا به گمرک استان خبر داد و افزود: ارزش کالاهای وارداتی استان بالغ بر ۲۹۰ میلیون دلار بوده که عمده این کالاها مربوط به ماشین‌آلات خط تولید و مواد اولیه واحدهای تولیدی بوده است. انواع کمپرسور برودتی، خاک و روی، پودر لعاب،قطعات ترانسفورماتور، دستگاه های مکنده گرد و غبار، نوار فلزی، یونیت خارجی و داخلی مواد کمک نساجی و ... از مهمترین کالاهای وارداتی به گمرکات این استان بودند.

وی مبدا کالاهای واردشده به گمرک استان را ۲۷ کشور اعلام و خاطرنشان کرد: ترکیه، چین، آلمان، کره و امارات به ترتیب بیشترین واردات را به استان در یک سال گذشته داشتند.

رشد ۵۵ درصدی درآمدهای گمرکی در استان

حاجیان‌نژاد یادآوری کرد: واردات به گمرک استان در این بازه یک ساله در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن، از نظر وزنی ۱۸ و از نظر ارزشی ۲۴ درصد رشد داشته است.

تاریخ‌سازی گمرکات سمنان با ثبت ۳ رکورد در ادوار فعالیت‌های گمرکی استان
وی درآمد یک ساله گمرک استان را ۹۰ میلیون و ۸۸۰ هزار و ۸۱۳ میلیون ریال برشمرد و اظهار کرد: ۶۰ میلیون و ۹۱۷ هزار و ۵۴۵ میلیون ریال از این منبع درآمدی مربوط به مالیات برارزش افزوده بوده است.

به گفته مدیرکل گمرک استان سمنان، درآمدهای گمرکی استان در این بازه یک ساله افزون بر ۵۵ درصد افزایش داشته که این نیز یک رکورد در همه ادوار کاری گمرک در استان محسوب می‌شود.

وی با اشاره به انجام فعالیت‌های گمرکی در سه شهرستان گرمسار، سمنان و شاهرود خاطرنشان کرد: کالاهای صادراتی از گمرک مرکز استان، دفتر گمرکی شامرود و منطقه ویژه اقتصادی گرمسارانجام می‌شود.

عدم تخصیص ارز عامل اصلی رسوب کالا در گمرکات کشور

وی از تسهیل در شریفات گمرکی صادرات در این استان خبر داد و گفت: جدا از تسهیل در تشریفات صادرات کالاها، با هدف تسهیل در فعالیت‌ واردکنندگان هم‌استانی نیز انبارهای اختصاصی در اختیار شرکت‌های بزرگ و خوشنام واردکننده قرار گرفته است. البته عمده واردات استان مربوط به ماشین آلات و مواداولیه واحدهای صنعتی و تولیدی است و لذا هرگونه تسهیل در این بخش به بهبود وضعیت تولید و اقتصاد در استان و کشور کمک می‌کند.

حاجیان نژاد در پاسخ به پرسش ایسنا درباره عوامل موثر در رسوب کالا و عدم ترخیص آنها، گفت: چنین مشکلاتی در استان کمتر وجود دارد و اگر مواردی هم باشد با ورود ستاد تسهیل و رفع موانع تولید تلاش شده که مشکلات حل شود. البته در مجموع مهمترین عامل عدم ترخیص کالاها به دلیل عدم تخصیص به موقع ارز از سوی بانک مرکزی است و از اختیار گمرک خارج است.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha