• سه‌شنبه / ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۳:۲۴
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1404011909275
  • منبع : نمایندگی مازندران

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران مطرح کرد

۲ مترمکعب بر ثانیه از آب تجن در فصل غیرزراعی به سمت میانکاله هدایت می‌شود

۲ مترمکعب بر ثانیه از آب تجن در فصل غیرزراعی به سمت میانکاله هدایت می‌شود

ایسنا/مازندران مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: با هدف کمک به احیای تالاب میانکاله برنامه‌ریزی‌هایی برای انتقال آب مازاد رودخانه تجن به سمت رودخانه نکارود انجام شده تا پس از فصل کشاورزی و در نیمه دوم سال حدود ۲ متر مکعب بر ثانیه آب مازاد بر نیاز از تجن به سمت شرق استان انتقال داده شود.

حیدر داوودیان سه‌شنبه ۱۹ فروردین با بیان این‌که اجرای طرح‌های آبرسانی به تالاب میانکاله در سال‌های اخیر با جدیت در برنامه‌های این شرکت دنبال شده است، اظهار کرد: انتقال آب از رودخانه نکارود با استفاده از زیرساخت‌های شبکه آبیاری و زهکشی گلورد به سمت زهکش التپه برای کمک به احیای میانکاله از سال ۱۳۹۹ در برنامه‌های شرکت آب منطقه‌ای قرار گرفت و در هر سال نیز مقادیر قابل توجهی آب نکارود به این امر اختصاص یافت.

وی افزود: در پنج سال اخیر سالانه از ۱۵ تا ۲۵ میلیون مترمکعب آب مازاد نکارود در فصل غیرزراعی به زهکش التپه انتقال داده شد. اما امسال برای افزایش کمک به احیای میانکاله برنامه‌ریزی‌هایی برای انتقال بخشی از آب مازاد رودخانه تجن در فصل غیرزراعی به سمت نکارود و زهکش التپه با هدف رساندن این آب به میانکاله انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: با توجه به این‌که شبکه آبیاری و زهکشی تجن در پایین‌دست به فاصله حدود ۱.۵ کیلومتری رودخانه نکارود می‌رسد، با بهسازی و احیای یک زهکش موجود در این نقطه امکان انتقال حدود ۲ متر مکعب در ثانیه آب از شبکه آبیاری تجن به نکارود فراهم شد.

داوودیان افزود: این انتقال آب مازاد تجن به نکارود برای هدایت به سمت میانکاله فقط در فصل غیرزراعی ممکن است و با توجه به ظرفیت کانال و زهکش، امکان انتقال بیشتر از ۲ متر مکعب بر ثانیه از رودخانه تجن نیز وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که تامین حقابه میانکاله باید در هر ۲ استان مازندران و گلستان انجام شود، تصریح کرد: در آخرین نشستی که پیرامون تالاب میانکاله در تهران برگزار شده بود مقرر شد هر سال ۴۸ میلیون متر مکعب حقابه این تالاب تامین شود که سهم مازندران ۱۸ میلیون مترمکعب و سهم استان گلستان ۳۰ میلیون متر مکعب در نظر گرفته شده است.

وی افزود: امکان تامین ۱۸ میلیون متر مکعب آب سهمیه مازندران برای میانکاله در فصل غیرزراعی فراهم است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد. در سال‌های اخیر نیز بین ۱۵ تا ۲۵ میلیون متر مکعب آب هر سال به میانکاله انتقال داده شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اشاره به برخی درخواست‌ها درباره انتقال آب از سد گلورد به میانکاله خاطرنشان کرد: با توجه به این‌که تخصیص‌های سد گلورد کاملا مشخص است و این سد حقابه‌بران خود را دارد، تامین آب مورد نیاز میانکاله از سد گلورد امکان‌پذیر نیست و فقط در فصل غیرزراعی می‌توانیم از آب‌های مازاد برای کمک به احیای تالاب میانکاله استفاده کنیم.

داوودیان به اختلاف نظر بین شرکت آب منطقه‌ای و اداره کل حفاظت محیط زیست پیرامون میزان آب انتقال داده شده به میانکاله نیز اشاره کرد و گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست معتقد است که کل آب رها شده به سمت میانکاله به تالاب نمی‌رسد.  

وی افزود: رقم اعلام شده ما از اختصاص آب به میانکاله بر اساس میزان آب رها شده از آبگیر برای هدایت به سمت زهکش التپه است. طبیعی است که تا رسیدن آب به میانکاله به دلایل مختلفی مانند نفوذ آب در زمین، تبخیر و برداشت کشاورزان کل آب رهاسازی شده به تالاب نرسد. در این زمینه باید با اداره کل حفاظت محیط زیست به یک راهکار و فرمول مشترک برسیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که لایروبی کانال‌ها و نهرهای منتهی به میانکاله نیز در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفت و انجام شد، اظهار کرد: لایروبی کانال‌ها و نهرهایی که به میانکاله منتهی می‌شوند را از سال ۱۳۹۹ آغاز کردیم و در مجموع ۷۶ کیلومتر لایروبی تا زهکش‌های منتهی به تالاب میانکاله را انجام دادیم.

 داوودیان از نهایی شدن طرح تعیین حد حریم و بستر تالاب میانکاله در محدوده مرزی استان مازندران خبر داد و گفت: تعیین حد حریم و بستر تالاب در محدوده مرزی مازندران پس از انجام مطالعات و انتشار آگهی توسط شرکت آب منطقه‌ای مازندران نهایی و مصوب شد. اما در محدوده مرزی استان گلستان هنوز به جمع‌بندی لازم نرسیدند و تعیین حد حریم و بستر تالاب کامل نشده است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای مازندران، وی درباره چاه‌های موجود در منطقه میانکاله و برخی گمانه‌زنی‌ها پیرامون اثرگذاری این چاه‌ها در خشک شدن تالاب تصریح کرد: مهم‌ترین عامل خشکی تالاب میانکاله پسروی آب دریای خزر است و چاه‌های موجود در این منطقه که عمده آن‌ها نیز چاه‌های حریمی و کم‌عمق هستند نقشی در وقوع خشکسالی ندارند. با این حال نظارت بر بهره‌برداری از چاه‌ها در هر نقطه‌ای از استان یکی از اولویت‌های شرکت آب منطقه‌ای مازندران است و با هر گونه برداشت غیرمجاز طبق قانون برخورد می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha