صفدر صفدری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه این گیاه دارای آنتی اکسیدان بسیار قوی و جزء گیاهان دارویی ارزشمند است، اظهار کرد: در حال حاضر در سطح حدود ۱۰ هزار هکتار در عرصههای طبیعی این استان این گیاه تولید میشود و به دنبال آن هستیم تا با کشت این گیاه، تولید آن را افزایش دهیم.
وی گفت: در این راستا یکی از تولیدکنندگان باغ مادری اندام تکثیری این گیاه را در شهرستان سملقان در سطح ۵۰ هکتار ایجاد کرده است که از این ظرفیت برای افزایش تولید آن بهره خواهیم برد.
صفدری افزود: از سوی دیگر علم و دانش فرآوری این گیاه نیز وجود دارد و در این ارتباط مشکلی وجود ندارد.
وی در ادامه به پروژه اسانس گیری گل و گلاب در این استان اشاره کرد و ادامه داد: به یکی از سرمایه گذاران و تولیدکنندگان تسهیلات مورد نظر اعطا شده که با استفاده از آن یک دستگاه پیشرفته اسانس گیری تام وارد شده است که این امر کمک خیلی زیادی در جلوگیری از خام فروشی خواهد کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه در این استان ۴۲۳ نوع گیاه دارویی تولید میشود، تصریح کرد: تولید گیاهان دارویی در این استان در عرصههای منابع طبیعی و در مزارع است.
وی بیان کرد: خراسان شمالی رتبه سوم در تولید زعفران، رتبه چهارم در تولید زیره سبز و در مجموع رتبه هفتم تولید گیاهان دارویی را دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: ۱۵.۷ درصد از زیره سبز کشور در این استان تولید میشود و در مجموع ۴۶۰۰ نفر بهره بردار گیاه دارویی در این استان وجود دارد.
به گفته وی، ۸۷ هزار و ۵۰۰ هکتار عرصه طبیعی زیرپوشش گیاهان دارویی باریجه، کتیرا، زرشک، آنغوزه، گون و ... است و در ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع استان نیز گیاه دارویی کشت میشود.
وی با اشاره به اینکه به دنبال آن هستیم تا زنجیره تولید گیاهان دارویی را در استان تکمیل کنیم، افزود: تولید نشاء و بذر گیاهان دارویی، مراکز خرید زعفران، واحدهای تبدیلی و تکمیلی زعفران و تعدادی از گیاهان دارویی در استان ایجاد شده است.
انتهای پیام
نظرات