مرتضی حاجیان نژاد در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با وجود تحریمهای ظالمانه و جنگ اقتصادی دشمنان، طی چند سال اخیر نه تنها اقلام تولیدی بلکه تعداد شرکتهای صادراتی در استان با روند رو به رشدی روبهرو بودند که همین گویای مسیر درست صادرات در این استان است.
وی ادامه داد: تعداد اقلام صادرشده از گمرکات استان از ۶۰ قلم در سال قبل طی یک سال اخیر با یک رشد حدودا ۳۰ درصدی از مرز ۹۰ قلم نیز عبور کرده است.
مدیرکل گمرک استان سمنان از افزایش شرکتهای صادرکننده به عنوان یک شاخص مهم دیگر برای سنجش روند مناسب صادرات در استان نام برد و گفت: در پایان سال ۱۴۰۳ تعداد شرکتهای صادرکننده استان به ۲۳۸ شرکت رسیده و این در حالی است که این رقم در سال قبل از آن ۱۶۰ و سال پیش از آن نیز ۹۶ واحد بوده که این روند گویای رشد مناسب در این بخش است.
حاجیاننژاد با بیان اینکه حجم عمده صادرات استان سمنان مربوط به کالاهای صنعتی است افزود: برخلاف ذهنیت مرسوم، صادرات کالاهای خام در استان به شدت کاهش یافته و حتی در صادرات مواد معدنی مانند گچ نیز به جای صادرات این مواد، برخی شرکتها به صادرات پنلهای گچی فرآوریشده رو آوردند که نکته مثبت دیگری است.
صنعت صادراتیترین بخش اقتصادی استان
مدیرکل گمرک استان سمنان از سمنان به عنوان یک استان صنعتی نام برد و خاطرنشان کرد: استان سمنان از ظرفیتهای بالایی در بخش صنعت برخوردار است.
وی ادامه داد: طی یک سال اخیر ۶۸ درصد کالاهای صادرشده از گمرک استان مربوط به تولیدات صنعتی بوده و ۲۴ درصد مربوط به موادنفتی و پروشیمی بوده است.
وی سهم صنایع ساختمانی و معدنی را فقط ۶ درصد اعلام و بیان کرد: سهم پایین موادمعدنی در صادرات یک ساله استان نشان دهنده این است که برخلاف باور عمومی خام فروشی معادن کاهش محسوسی داشته است.
مدیرکل گمرک استان از کشاورزی به عنوان دیگر بخش مهم در حوزه صادرات نام برد و اضافه کرد: دو درصد صادرات یک سال اخیر استان نیز مربوط به کالاها و محصولات بخش کشاورزی بوده است.
انتهای پیام
نظرات