به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا روز دوشنبه با یک تاکتیک آشنا، تلاش خود را برای توافق هستهای با ایران آغاز کرد: او یک کنفرانس خبری پر سر و صدا در دفتر بیضی (دفتر کار رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید) برگزار و در حالیکه یک متحد محتاط با ناراحتی در کنار او نشسته بود، برنامه خود را برای مذاکره با ایران مطرح کرد.
فرد کنار دست ترامپ، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی بود که بهرغم نگرانیهایش درباره بازی دیپلماتیک ترامپ با دشمن اصلی اسرائیل، یعنی ایران، تقریبا تمام مدت دهان خود را بسته نگه داشت.
اعلام غافلگیرکننده ترامپ مبنی بر گفتوگوهای «مستقیم» با یک مقام «سطح عالی» ایرانی به سرعت مورد توجه قرار گرفت و «عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران پس از بررسی آن تاکید کرد که تهران تنها با مذاکرات «غیرمستقیم» موافقت کرده است.
«دیوید ایگناتیوس» ستوننویس واشنگتنپست با این مقدمه و به نقل از یکی از مقامات دولت آمریکا نوشت که تیم «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس جمهور ایالات متحده در امور غرب آسیا از طریق عمان پیامهایی را به تهران ارسال کرده و خواستار انجام مذاکرات مستقیم شده است.
ایران و آمریکا قرار است روز شنبه در عمان با یکدیگر گفتوگو کنند.
این مقام همچنین مدعی شد که اگر مذاکرات مستقیم نباشد، ممکن است ویتکاف به عمان نرود. با این حال، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد ویتکاف در مذاکرات با ایران حضور خواهد داشت.
مقام آمریکایی مورد اشاره واشنگتنپست در ادامه استدلال کرد که آنچه برای شکستن بی اعتمادی عمیق میان ۲ طرف لازم است، یک «بحث همه جانبه» و «تفاهم ۲ طرفه» است.
۲ مقام دولتی آمریکا و نزدیک به مذاکرات نیز به واشنگتن پست گفتند که ویتکاف در صورت دعوت، احتمالا به تهران سفر خواهد کرد.
روزنامه آمریکایی با اشاره به تاکید همیشگی ایران مبنی بر گفتوگوی غیر مستقیم با آمریکا نوشت: ترامپ آشکارا میداند که در هر مذاکرهای با ایران، اسرائیل یک طرف ثالث نامرئی خواهد بود. بنابراین، مهم بود که او تمایل خود را برای مذاکره مستقیم در شرایطی اعلام کند که نتانیاهو در کنارش قرار دارد. یکی از مقامات دولت اینگونه استدلال کرد که صحنه دفتر بیضی راهی برای کنترل نتانیاهو و جلوگیری از انتقاد اسرائیل بوده است.
ایگناتیوس در پایان نوشت که نمایش دفتر بیضی به ترامپ اجازه داد چیزی را به نمایش بگذارد که برای روسای جمهور دموکرات قبل از او، یعنی «جو بایدن» و «باراک اوباما» سخت بوده است، اینکه به نتانیاهو نشان دهد چه کسی در راس امور است.
انتهای پیام
نظرات