به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مطلبی با اشاره به اعتماد به نفس بیش از حد «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا به تواناییهایش در مذاکره، گزارش داد که مسکو و پکن از این خودپسندی کورکورانه ترامپ به نفع خود استفاده خواهند کرد و او را بازی خواهند داد.
به گزارش روزنامه هیل، ترامپ افزایش چشمگیر تعرفهها را با این ادعا توجیه میکند که شرکای اقتصادی و متحدان آمریکا «طماع و فرصتطلب» هستند.
او اخیرا در جریان اعلام «روز آزادی اقتصادی» گفت: «راستش را بخواهید، دوستان اغلب بسیار بدتر از دشمنان بودهاند.» او پیشتر هم گفته بود: «اتحادیه اروپا برای این ایجاد شد که آمریکا را سرکیسه کند.»
اما ترامپ مسئولیت این وضعیت را نه بر گردن دولتهای خارجی بلکه بر گردن دولتهای قبلی آمریکا میگذارد. او به مهارت خود در مذاکره بالیده و میگوید با اتخاذ مواضع افراطی در آغاز مذاکرات، طرف مقابل را از تعادل خارج میکند تا در نهایت با امتیاز کمتر راضی شود.
ترامپ، متحدان و شرکای آمریکا را در حوزههای تجارت و امنیت بیشتر «دریافتکننده» میبیند تا «مشارکتکننده». معاون او، «جیدی ونس» نیز در یک گفتوگوی جنجالی در پیامرسان سیگنال، نگاه منفی به اروپا را تکرار کرد و نوشت: «من واقعاً از اینکه دوباره مجبوریم اروپا را نجات دهیم متنفرم.»
رویکردهای متفاوت در قبال اوکراین و روسیه
به گزارش هیل، اما سبک مذاکره ترامپ زمانی که با «دشمنان واقعی» آمریکا و غرب مواجه میشود، لحن کاملاً متفاوتی پیدا میکند. در دوره اول ریاستجمهوریاش، او «شی جینپینگ» را دوست خود نامید و توضیحات او درباره همهگیری کرونا که مانع رشد اقتصادی آمریکا شده بود را پذیرفت.
براساس این گزارش، استاندارد دوگانه ترامپ در سیاست خارجی در هیچ مسئلهای بهاندازه برخوردش با پرونده اوکراین آشکار نیست. بعد از آنکه «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین به توافقی ناقص با آمریکا تن داد، ترامپ بهطور یکجانبه شرایط آن را تغییر داد و سختتر کرد؛ گویی قصد داشت زلنسکی را بهخاطر مخالفت اولیهاش تنبیه کند.
در همین حال، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه بازی را با سادهدلی ترامپ ادامه داد و اعلام کرد که از آتشبس «در اصل» استقبال میکند، مشروط به اینکه جزئیات آن در آیندهای نامشخص بررسی شود. کرملین ضمن پیشبرد طرح مذاکره، به تصرف تدریجی مناطق تازهای در اوکراین ادامه داد و همزمان شروط تازهای به فهرستش برای مذاکرات اضافه کرد. در پایان نیز دولت روسیه پرترهای تمسخرآمیز از ترامپ را که - به سفارش خودش تهیه شده بود – به واشنگتن فرستاد تا او را بازی داده و «هنر مذاکره» او را ستایش کند.
پکن، مترصد بهرهگیری از خودشیفتگی ترامپ
هیل در ادامه مینویسد، این بازی بیشک توجه شی جینپینگ را هم جلب کرده است؛ کسی که طبق این گزارش، بهزودی فرصتی خواهد یافت تا «ستون فقرات ژئوپلیتیکی ترامپ» را بسنجد. چین حتی پیش از عقبنشینی نسبی آمریکا از حمایت از اوکراین نیز مانورهای دریایی و هوایی خود را در پیرامون جزیره خودگردان تایوان تشدید کرده بود. اکنون که ترامپ از عمل به یکی از تعهدات ایالات متحده نسبت به متحدانش شانه خالی کرده، مسیر پکن برای پیشروی تدریجی در تایوان و پسگرفتن کنترل این جزیره متحد آمریکا، هموارتر شده است.
به ادعای رسانه آمریکایی، رئیسجمهور چین قصد دارد در گام اول، به چاپلوسی از ترامپ بپردازد و کاری کند که ترامپ این تملق را بهعنوان یک رفتار دوستانه باور کند. سپس در گام بعدی، مقامات نظامی چین تهدید میکنند که آماده جنگ هستهای با آمریکا هستند و در نهایت، شی جینپینگ اعلام خواهد کرد که او و «دوست آمریکاییاش» میتوانند با مذاکره از وقوع چنین فاجعهای جلوگیری کنند.
در انتهای این گزارش آمده است: «این سناریو، در نهایت برای تایوان همان رهاشدگی تدریجی را رقم خواهد زد که امروز اوکراین در دوران ترامپ تجربه میکند. تنها راهی که ترامپ میتواند این سناریو را مختل کند، این است که بهطور علنی و قاطع اعلام کند که آمریکا از تایوان دفاع خواهد کرد و مسئولیت جلوگیری از جنگ بر دوش چین است.»
انتهای پیام
نظرات