کریم رهیده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: مطمئنا تعداد کودکان مبتلا به اوتیسم در استان از آنچه که تاکنون شناسایی شده بیشتر است و باید خانواده ها برای بررسی سلامتی کودکانشان به مراکز بهزیستی مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه در استان یازده مرکز حرفه آموزی داریم، اظهار کرد: افراد مبتلا به اوتیسم در سطح اولیه زیر ۱۸ سال در مراکز اوتیسم کودکان خدمات توانبخشی، گفتار درمانی، مشاوره و کار درمانی را دریافت می کنند و بعد از این به مراکز حرفه آموزی ارجاع داده می شوند.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: براساس آمار علمی جهانی به ازای هر ۴۸ کودک، یک کودک دچار اوتیسم است و به دلیل اینکه در برخی از آنها شدت اوتیسم پایین است، این بیماری تشخیص داده نمی شود.
رهیده تاکید کرد: پیشنهاد ما این است که خانواده ها به سایت سامانه غربالگری و تشخیص اوتیسم سازمان بهزیستی مراجعه کرده و به سوالات این سامانه پاسخ دهند. با پاسخگویی به این سوالات اگر فرد مشکوک به اوتیسم باشد به مراکز توانبخشی ارجاع داده شده و خدمات حمایتی را دریافت خواهد کرد.
وی ادامه داد: سنین دو تا پنج سالگی دوران طلایی تشخیص و کمک به کودکان مبتلا به بیماری اوتیسم است و ما از خانواده هایی که کودکانی در این بازه زمانی دارند درخواست میکنیم در آزمون غربالگری شرکت کرده و از سلامت فرزندانشان اطمینان حاصل کنند.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی ایستان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه مرکز سوم اوتیسم در شهرستان کهگیلویه تا هفته های آینده افتتاح خواهد شد، بیان کرد: درحال حاضر در استان کهگیلویه و بویراحمد دو مرکز توانبخشی کودکان مبتلا به اوتیسم هر یک به ظرفیت ۵۰ نفر داریم که در شهرستان های گچساران و بویراحمد خدماتی مانند گفتاردرمانی، کاردرمانی و سایر خدمات توانبخشی را ارائه می دهند.
انتهای پیام
نظرات