• پنجشنبه / ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1404012110604
  • خبرنگار : 50604

 رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور:

تولید ۴ رقم مقاوم پنبه با کمک دانش هسته‌ای در گلستان

تولید ۴ رقم مقاوم پنبه با کمک دانش هسته‌ای در گلستان

ایسنا/گلستان  رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور از وجود ۱۶ رقم تجاری پنبه در گلستان خبر داد و گفت: از این تعداد، چهار رقم با فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای اصلاح شده‌اند و مقاومت بالایی در برابر تنش‌های محیطی، آفات و بیماری‌ها دارند.

قربان قربانی در گفت وگو با ایسنا از برنامه‌های جدید این موسسه برای توسعه کشت پنبه در استان گلستان و سراسر کشور خبر داد و اظهار کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی، آغاز کشت پنبه در گلستان از نیمه دوم فروردین‌ ممکن شده و کشاورزان می‌توانند تا پایان خرداد نسبت به کشت این محصول اقدام کنند.

وی با اشاره به اینکه مؤسسه تحقیقات پنبه کشور تاکنون ۱۶ رقم تجاری پنبه را معرفی کرده که متناسب با شرایط اقلیمی مختلف کشور هستند، افزود: از این تعداد، چهار رقم با فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای اصلاح شده‌اند و مقاومت بالایی در برابر تنش‌های محیطی، آفات و بیماری‌ها دارند.

رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور با بیان اینکه ما ارقام زودرس، میان‌رس و دیررس داریم اما تمرکز ما بر توسعه ارقام زودرس است تا بتوانیم مصرف آب را کاهش داده و بهره‌وری را افزایش دهیم، گفت: هسته‌های اولیه این ارقام در ایستگاه تحقیقات هاشم‌آباد گرگان تولید و در اختیار شرکت‌های بذر برای تکثیر و توزیع قرار می‌گیرند.

قربانی در ادامه با اشاره به الگوی کشت پنبه گفت: در حال حاضر سطح زیر کشت پنبه در کشور حدود ۱۵۰ هزار هکتار است که از این میزان حدود ۵ هزار هکتار به‌صورت دیم کشت می‌شود. سهم استان گلستان در الگوی کشت بیش از ۲۵ هزار هکتار تعیین شده اما در سال گذشته فقط ۱۴ هزار هکتار زیر کشت رفت.

او درباره وضعیت قیمت این محصول نیز گفت: قیمت تضمینی پنبه سال گذشته حدود ۳۷ هزار تومان بود، اما در استان‌هایی که دیرتر برداشت کردند به دلیل حذف ارز ترجیحی، محصول با قیمت بالاتر حتی تا ۵۰ هزار تومان نیز خریداری شد. انتظار داریم امسال با شرایط جدید، قیمت مناسب‌تری برای کشاورزان رقم بخورد.

رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور با تاکید بر نقش موثر مکانیزاسیون و ارقام اصلاح شده در افزایش بهره‌وری، صرفه جویی منابع و توسعه پایدار پنبه در کشور گفت: در گلستان بیشتر کشت‌ها مکانیزه است، اما برای تکمیل زنجیره باید برداشت هم مکانیزه شود.

وی بیان کرد: در همین راستا دو دستگاه کمباین با فاصله ردیف ۹۳ سانتی‌متر در اختیار داریم و در حال مذاکره با بخش خصوصی برای کاهش این فاصله به ۷۵ سانتی‌متر هستیم تا برداشت دقیق‌تری داشته باشیم و امیدواریم این دستگاه‌ها تا پایان شهریور آماده و در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha