حسین اکبری، در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه شور شدن منابع آبی باعث افزایش شوری اراضی کشاورزی و از دست رفتن این اراضی و کاهش تولید و بهرهوری میشود، تأکید کرد که خاکهای شور بیشتر در معرض فرسایش هستند.
اکبری بیان کرد: شور شدن آب به دلیل عدم امکان جذب آب برای گیاه، باعث تنش خشکی و کاهش تولید و کیفیت محصولات کشاورزی میشود، در این راستا اقداماتی برای مدیریت و کاهش اثرات شوری آب در کشاورزی، از جمله افزایش ماده آلی خاک از طریق کشت کود سبز و کاربرد کمپوست، کشت محصولات مقاوم به شوری مانند سورگوم و چغندر علوفهای، و احداث مزارع الگویی محصولات جدید مقاوم به شوری صورت گرفته است.
وی از برنامههای آموزشی برای کشاورزان خبر داد که شامل برگزاری روز مزرعه و بازدید از مزارع الگویی ارقام مقاوم به شوری است.
اکبری همچنین به نقش تکنولوژی و نوآوریها در مدیریت شوری آب اشاره کرد و گفت که استفاده از ماشینآلات مدرن و معرفی گیاهان مقاوم به شوری از طریق مهندسی ژنتیک میتواند مؤثر باشد.
وی افزود: به منظور بهبود کیفیت آبهای زیرزمینی و سطحی، مصرف متعادل کودهای شیمیایی و آبیاری متناسب با نیاز واقعی گیاه را پیشنهاد میشود.
وی همچنین به اهمیت بهرهبرداری از منابع آب غیرمتعارف، مانند آبهای شور، با کشت گیاهان مقاوم و استفاده از تجهیزات مدرن جهت شیرین کردن آبهای شور اشاره کرد.
اکبری با تأکید بر همکاری با مرکز تحقیقات شوری کشور و استان در خصوص معرفی ارقام مقاوم به تنش شوری، پیام خود به کشاورزان را افزایش ماده آلی خاک و مصرف متعادل کودهای شیمیایی و آبیاری بر اساس نیاز گیاه عنوان کرد.
وی در پایان برگزاری بازدیدهای آموزشی از دیگر مناطق را به عنوان راهکاری برای استفاده از تجربیات موفق در بهبود وضعیت شوری آب در استان مطرح کرد.
انتهای پیام
نظرات