به گزارش ایسنا، کلاگ به این روزنامه گفت: «شما تقریباً میتوانید آن را شبیه آنچه در برلین پس از جنگ جهانی دوم رخ داد، زمانی که شما یک منطقه روسیه، یک منطقه فرانسه، یک منطقه بریتانیا و یک منطقه ایالات متحده داشتید، تصور کنید.»
در این گزارش آمده است کلاگ پیشنهاد کرده است که اوکراین به چندین منطقه کنترلی تقسیم شود، جایی که ارتش چندین کشور در آن مستقر شوند. بر اساس ایده کلاگ، نیروهای انگلیسی و فرانسوی میتوانند به عنوان «نیروی اطمینان بخش» در غرب اوکراین مستقر شوند. بین آنها و نیروهای روسیه ممکن است «نیروهای اوکراینی و یک منطقه غیرنظامی شده» وجود داشته باشد.
فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا گفت که حضور نیروهای انگلیسی-فرانسوی در غرب رودخانه دنیپر «به هیچ وجه تحریک آمیز» برای مسکو نخواهد بود. کلاگ همچنین خاطرنشان کرد که ایالات متحده هیچ نیروی زمینی را در اوکراین مستقر نخواهد کرد و در امتداد «خطوط کنترل موجود در شرق» میتوان یک منطقه غیرنظامی به طول ۱۸ مایل ایجاد کرد: «شما به یک نقشه نگاه میکنید و به دلیل نبود اصطلاح بهتر، یک منطقه غیرنظامی [DMZ] ایجاد میکنید. شما یک DMZ دارید که میتوانید نظارت کنید. حالا، آیا قرار است تخلفاتی وجود داشته باشد؟ احتمالاً نظارت شما همیشه آسان است.»
کلاگ اذعان کرد که روسیه «ممکن است» پیشنهاد مناطق کنترل را نپذیرد.
پیشتر در ماه آوریل، الکسی پولیشچوک، مدیر بخش دوم کشورهای مستقل همسود در وزارت خارجه روسیه، به ریانووستی گفت که مذاکرات لندن و پاریس در مورد اعزام نیروهای بازدارنده به اوکراین مقدماتی برای مداخله خارجی است. به گفته پولیشچوک، کییف روند صلح را رد میکند و حتی در تعلیق حملات علیه تأسیسات انرژی کارشکنی میکند. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز پیشتر اعلام کرده بود که هرگونه حضور نظامی خارجی در اوکراین به عنوان تهدیدی برای روسیه تلقی خواهد شد و خطر درگیری نظامی مستقیم را به همراه دارد.
انتشار این خبر از سوی تایمز در حالی صورت گرفت که کلاگ بعدا این روزنامه را متهم کرد که سخنان وی را در مورد مناطق کنترل در اوکراین نادرست بیان کرده و تصریح کرد که منظور او «تقسیم» خود کشور نبوده است.
انتهای پیام
نظرات