ابراهیم نکو در گفتوگو با ایسنا، درباره اهمیت حل بحران کمبود آب در کشور، اظهار کرد: تغییر اقلیم، کمبود بارش و خشکسالی در ایجاد بحران آبی تاثیر داشته است ولی عمده دلیل در بحران کمآبی به سوءمدیریت در انتقال آب باز میگردد. عقلانی نیست که فکر کنیم با کاهش یا حذف آب یک منطقه میتوان آن مردم را راضی نگهداشت. جبران این اجرای این تصمیم ممکن نیست و به نارضایتی اجتماعی منجر خواهد شد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نهم با بیان اینکه «بحران کمبود آب خیلی خطرناک است»، افزود: هنوز فصل گرما شروع نشده است و اگر این مشکل حل نشود، شاهد تاثیرات اجتماعی و سیاسی در مناطق و استانهای مختلف خواهیم بود. استانهای یزد و اصفهان سالها با آرامش و رفاقت، نیازهای یکدیگر را تامین کردهاند ولی موضوع آب، موضوعی بسیار با اهمیتی است و هیچ استان یا منطقهای راضی نیست که سهم آب خود را به منطقه یا استان دیگری بدهد مگر اینکه برنامهریزی درستی انجام شود تا انتقال آب موجب کمبود نشود.
وی تاکید کرد: حق نداریم حتی یک لحظه نسبت به موضوع آب غفلت کنیم؛ زیرا این غفلت مشکلات را تصاعدی بیشتر خواهد کرد. باید نشستهای فوری در دولت و مجلس برگزار شود و بودجه لازم اختصاص داده شود. با شروع تابستان، مشکل کمبود آب بیشتر نمایان خواهد شد؛ بنابراین الان فرصت رسیدگی به این مشکل است. نمیتوان در این زمینه مردم را به صبوری توصیه کرد زیرا مردم نمیتوانند این کمبود را تحمل کنند به هر حال آب نیاز ضروری برای شرب، کشاورزی و صنعت است.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه «دولتها و مجلسها تاکنون عملکرد خوبی برای حل بحران کمبود آب نداشتهاند»، تصریح کرد: اگر در سالهای قبل دوراندیشی وجود داشت، اکنون شاهد این مشکلات در زمینه آب نبودیم. کمیسیونهای مرتبط در مجلس باید طرحی را برای حل این مشکلات تهیه کند. دولت هم باید در تعامل با مجلس باشد. باید برنامهای تهیه شود تا این مشکل را به صورت ریشهای حل کند چون رها کردن آب در زایندهرود یک راهحل مقطعی است و مشکل را حل نخواهد کرد.
نکو در پایان با بیان اینکه «باید متخصصان حوزه آب و دانشگاهیان در این زمینه برنامه داشته باشند»، خاطرنشان کرد: باید از تجارب سایر کشورها در این زمینه بهره برد و حتی از آنها کمک گرفت. دست روی دست گذاشتن مشکلات را در ادامه بیشتر خواهد کرد. زمان کوتاه و فرصت محدود است.
انتهای پیام
نظرات